Да, стварно. Ако сакаа да остават посилен впечаток, требаше да го рокнат у ваздух аутобусот, исто ко лешочкиот манастир од XIV век, шо му напраија.Да,требало у воздух да го кренете автобусот..далеку по продуктивно е тоа .
Ke go dignea u vozduh avtobusot i kako nisto da ne se desilo abe Planinari glupiДа,требало у воздух да го кренете автобусот..далеку по продуктивно е тоа
Колку сте смотани само и колку се глеа дека плачете за внимание..Па никој у македонија не знаеше за клипов дур не го стаивте вие и почнавте да кенкате.
По вчерашните тензии, утрово мирно во Струга, вевчанци најавија писмена реакција
Сабота, 28 Јануари 2012
По тензиите кои настанаа по протестот на неколку илјади муслимани пред Општина Струга и симнувањето и палењето на македонското знаме како и каменувањето на автобусот на вевчанската компанија „Сприја" денеска е мирно во Струга.![]()
- Граѓаните на Струга да не подлегнуваат на провокации од стилот на последните настани во врска со знамето и да остават проблемите да се решаваат во надлежните институции, реагираат од Здружението „Каприкорн 2012" од Струга кои го запрашаа градоначалникот Рамиз Мерко дали тој лично стои зад идејата за симнување на знамето од јарболот пред Општина Струга и на негово место подигање на знамето од ИВЗ, како и дали тој со ваквиот чин на искажување лажен патриотизам и иредентизам од страна на неговите поддржувачи, ја отпочна својата кампања за локалните избори кои следат наредната година.
Од Општина Вевчани денеска најавија дека преку соопштение ќе го соопштат нивниот став во врска со вчерашните настани.
Инаку вчерашниот протест во Струга помина во наелектризирана атмосфера. Неколкуте илјади присутни граѓани од муслиманска вероисповед извикуваа пароли: „Долу каури", „Умрете каури", „Долу Вевчани" и „Господ е со нас".
Повод за ваквата реакција и протест биле антиисламските сцени прикажани на годинешново издание на карневалот во Вевчани.
Муфтијата на Исламската верска заедница од Струга Ферат Полиси побара јавно извинување и неотповиклива оставка од градоначалникот на Општина Вевчани. Исламската верска заедница од Струга во својата писмена реакција побара од Министерството за култура на Република Македонија да прекине да ги поддржува ваквите манифестации.
Супер радио
Само МПЦ нека не организираAKo pobara da prekina da ja finasira ovaa manifestacija ne ke protestirame da ne se finasira plostadot Skenderdeg so drzavni pari treba na eden protest da izlezeme dzabe se napisani 20 strani na forumov koga nisto ne pravime
Излгеда мора јас да ти кажам дека ако сакаш да си активен на некоја тема, треба да си во тек со се и да ги читаш сите постови. За знамињата и слични инциденти го кажав моето мислење во некое од моите претходни постови, па ќе те замолам за да не се повторувам, врати се малку поназад на темава(страница или две) па ќе видиш, е од ко ќе видиш можеш слободно да ме прашаш што те интереисра.Ти научи што е сарказам, или слабо уште?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 10:51 ---
Е овие ко тебе, шо се праат на удрени ми се најбољи.
За тебе вадење државно знаме и ставање на знаме од држава која забранува цркви градење, не е ништо?
Исто така каменување аутобус или пароли "умрете каури" и "смрт за каури", веројатно не се ништо?
Ох, па фала богу дека тоа за вас не е ништо. Вие можете многу боље од тоа. Скоро и да заборавив на Лешок, на црквите и гробиштата во зап. Македонија, кои систематски континуирано ги сквернавите, со години.
Многу сте ми интересни коа се праите на удрени, ѓоамити зборите со некој од исланд, што не знае тука што се дешава.
Оао видовита да не си? Незнам што слика, што трол, што meme да прикачам на постов за да ја видиш мојата фаца додека ги читам твоиве постови (поготово овој пост). Па тебе човек немора ни да те познава, доволно е да прочита два постови кои ти си ги напишала и одма се јасно ќе му биде. Уууу добро што кажа незнаев дека си супермен, еве сега веднаш ќе им се јавам и на Полиси и на Мерко. Кого ќе тераш ти ма од Македонија? Кој филм си го гледала последно? Нека те штипне некој да се разбудиш, уште сонуваш. Btw, не ми пречи тоа што ме нарекуваш Пикасо, тоа продолжи си да го правиш. Колку за твоја информација, за да не кажуваш прикаски овде, баш поради тоа што немаше само Албанци муслимани таму, Ферат Полиси и Рамиз Мерко им се обратија на луѓето и на Албански и на Македонски јазик.Пикасо, те познавам на илјадници километри!
Вака сега, да го поздравиш тоа жгољавото струшко муфтииче што се шета наваму натаму дотеран со тоа новото фустанче и со таа шубарата на главчето вошливо и да му кажеш: парите да ги врати од каде што ги земал и да плановите кои му се кажани во август да не ги реализира. Ако проба да реализира барем мал дел од плановите има `ко искубана кокошка на росна ливада да трча низ Струга. Да му кажеш да не им чита чудни книги на вериците, оти нема само Албанци муслимани. Турците, што ви дале вера, абе суртук еден, кај се на протестот? Зошто не се појавија? Знаеш зошто се јави оној Македонецот муслиман од Велешта? За пари! Знаеш која сиромаштија беше тој? Немаше вода во очи, абе мрсул да не фрлиш на него, а сега откако почна тоа муфтиичето ваше да потфрла пари виде бел ден, ама и се изгуби во просторот. А, таа шушумигата, Мерко, што си игра градоначалник да не чека пари да му кажеш. Нека си седи мирен, да не си игра со оган.
Пикасо, куќо стара, тоа знаменцето зеленко што сте го закачиле да се мафта на општината не е за таму, воле едно неизделкано! Не мешајте зелено знаме со црвено знаме, да не се изгорите.
Да му кажеш на тоа жгољавото да си ги врати вахабиите во Босна, оти има да го нема! Сериозно ти кажувам дека ќе трча `ко искубана кокошка на росна ливада. Нека престане со тоа радикалното практицирање, да не ја направиме долга и широка.
Еве јас ќе ви одговорам на едно од прашањата. Тука прашува зошто реакцијата била дури по 14 дена од карневалот. Тоа е затоа што за муслиманите такви пагански карневали не претставуваат некаков интерес па сите ние да одиме на 14 Јануари и во живо тоа да го проследиме, ниту еден од медиумите не прикажа цела снимка од тој карневал. Е сега, после 14 дена по социјалните мрежи се профура клип на јутјуб на којшто сите видовме што се случило таму. После клипот знаете што се случи. Друго, не се што е старо по правило е добро(но ајде сега да не кажувам јас за тоа), и тоа што карневалот е стар 1400 години не му дава за право да си поигрува со чувствителни теми.
Очигледно претставуваат.Еве јас ќе ви одговорам на едно од прашањата. Тука прашува зошто реакцијата била дури по 14 дена од карневалот. Тоа е затоа што за муслиманите такви пагански карневали не претставуваат некаков интерес па сите ние да одиме на 14 Јануари и во живо тоа да го проследиме, ниту еден од медиумите не прикажа цела снимка од тој карневал. Е сега, после 14 дена по социјалните мрежи се профура клип на јутјуб на којшто сите видовме што се случило таму. После клипот знаете што се случи. Друго, не се што е старо по правило е добро(но ајде сега да не кажувам јас за тоа), и тоа што карневалот е стар 1400 години не му дава за право да си поигрува со чувствителни теми.
Добро , дај прекинете веќе со вакви глупи поврзувања на исламот со албанците.сакам да ги прашам форумџииве од исламска вероисповест што имаат да кажат во врска со палењето на македонското знаме ПОВТОРНО во струга како и каменувањето на автобусот.
Дали исламот ви наметнува можеби ваков „мирен“ протест каде што треба да се искрши еден автобус или да се запали јавното обележје на државата во која што живеете и од која што се храните?
очекував ваков одговор и еве го.Добро , дај прекинете веќе со вакви глупи поврзувања на исламот со албанците.
Значи ова не е до исламот туку до албанците (ма да и тоа се некои дечурлана кои се глупираат и палат знамиња на државата во која живеат) ... Имате многу создадена многу лоша престава создадена за Исламот само бидејќи во 2001 војуваше Македонија со УЧК кои беа Муслимани.
Не правете поврзувања вакви , Исламот е една религија во која секакви лоши работи се забранети како и во Христијанството , така да почнувате само да ме иритирате со вакви постови.
Прочитајте по малце бре луѓе за Исламот , за да не пишувате од ракав некои работи.