Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Види брат, ко прво не ни продавајте нам празна слама, каква што му продавате на западот дека сте угнетени. Ние живееме тука, ве знаеме.

Второ, потпалив народ се Албанците. 99% од тие не ни знаеле зошто протестираат. Виделе група на луѓе протестира со албанско знаме, и ајдеееее мајка.... „Разбуди се“ сега се преименувало во „Придружи се“

Глуп потег на карневалот, океј. Но тоа е карневал да го еам, карневал! Вашата реакција е претерана...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?
Иронија... :D
Не се неопределени бато. Тоа те уверувам :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
А мене ми се чини дека во брзо време нешто друго ќе оди во неповрат и ќе летнат глави. Така ми изгледа ситуацијата. Затоа нека не се силат ни едните ни другите.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Види брат, ко прво не ни продавајте нам празна слама, каква што му продавате на западот дека сте угнетени. Ние живееме тука, ве знаеме.

Второ, потпалив народ се Албанците. 99% од тие не ни знаеле зошто протестираат. Виделе група на луѓе протестира со албанско знаме, и ајдеееее мајка.... „Разбуди се“ сега се преименувало во „Придружи се“

Глуп потег на карневалот, океј. Но тоа е карневал да го еам, карневал! Вашата реакција е претерана...
не мешај запад!

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
ВМРО и СДСМ за промена на името на улица или за згрешени 3 реченици во буквар очите си ги вадат на прес конференции пред народот. Сега за вакви национални конфликти никаде ке ги нема! Ова не боли нас, а не некој глупи меѓу-партиски препукувања! Ми се искрши и филм за ракомет и у курац!

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Иронија... :D
Не се неопределени бато. Тоа те уверувам :)
добро, само едно да те прашам, ако немаше ниедно знаме освен Исламското дали ќе го напишеше ова истово горе-наведеново?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 00:13 ---
ВМРО и СДСМ за промена на името на улица или за згрешени 3 реченици во буквар очите си ги вадат на прес конференции пред народот. Сега за вакви национални конфликти никаде ке ги нема! Ова не боли нас, а не некој глупи меѓу-партиски препукувања! Ми се искрши и филм за ракомет и у курац!
Епа тоа е тоа, брате спорт е спорт Македонија како Македонија успехот нејзин е за сите луѓе што живеат во неа, зошто нацијата е измешана со спортот? o_O

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
не мешај запад!
Добро де, и без западот, протестов е претеризам. :)

И те чуди тоа !? Кога имало еден единствен став за вакви работи од нашите партии !? Никогаш.

А од друга страна и не смеат да речат ништо, оти ќе се активира „тоа“ што членон погоре ми забрани да го мешам. Глеаш, вака ко мене се и нашите партии, ги почитуваат забраните кои им ги дава малцинството поддржано од „тоа“ што не смеам да го спомнам. :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
факт е дека ниту ние македонците ги сакаме албанциве нити па они не сакаат нас. не вреди да се правиме со сила будали и да се „трудиме“ да правиме соживот едни со други кога и двете страни знаат добро дека тоа невозможно и секогаш ке завшува со неуспех. албанците албанцве кај нас се дефинитивно најзапалива материја шо ја има на светов и скокаат ко млади мајмуни за се и сешто. ама причина да протестираат заради карневалов не верувам дека е основа на овој таканаречен протест - основата на протестот е противењето на се што е македонско и секогаш ке бараат влакно во јајцето со цел да се оди само антимакедонски.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
добро, само едно да те прашам, ако немаше ниедно знаме освен Исламското дали ќе го напишеше ова истово горе-наведеново?
Дечки, заебанција е, очигледно не ја конташ :)
Ај, се одјавувам од темава пред да го изгубам и тоа малку IQ што ми е останато... :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не сум за стереотипите али какви луѓе само го подржуваат протестов... :pos::pos:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Објавена ''светска војна''. Ја нарекувам светска затоа што ќе се води помеѓу держава Вевчани vs групација на обединети вахабисти. Кој ќе победи во овој сеир останува да гледаме. Отварам обложувалница со подеднакви коефициенти:
Держава Вевчани - 1.80
Обединети Вахабисти- 1.80
За нерешен резултат коефициентот изнесува 30.
Нанесување материјалните штети, и човечки повдери при селските борби се единствени критериуми според кои ќе се отценува.Палењето на знамиња ,упатените клетви , навредливите говори на оџите и поповите не се земаат во предвит и нема да се рачунаат како поени. Секој намерен драматичен гест од која и да било страна пренесен преку медиумите, подкрепен со веродостојни факти и аргументи носи поен за извршителот. Облозите конечно ќе бидат затворени на 02.02.2012 (хомо празникот) .
Крајот на овој меч ќе се означи кога едната странка ќе ги запали домовите на противниците. Верувајте овој драматичен непосакуван настан, ќе постане реалност во блиската иднина.:D

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Не сум за стереотипите али какви луѓе само го подржуваат протестов... :pos::pos:
а, какви? објасни ?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 00:22 ---
Објавена ''светска војна''. Ја нарекувам светска затоа што ќе се води помеѓу держава Вевчани vs групација на обединети вахабисти. Кој ќе победи во овој сеир останува да гледаме. Отварам обложувалница со подеднакви коефициенти:
Держава Вевчани - 1.80
Обединети Вахабисти- 1.80
За нерешен резултат коефициентот изнесува 30.
Нанесување материјалните штети, и човечки повдери при селските борби се единствени критериуми според кои ќе се отценува.Палењето на знамиња ,упатените клетви , навредливите говори на оџите и поповите не се земаат во предвит и нема да се рачунаат како поени. Секој намерен драматичен гест од која и да било страна пренесен преку медиумите, подкрепен со веродостојни факти и аргументи носи поен за извршителот. Облозите конечно ќе бидат затворени на 02.02.2012 (хомо празникот) .
Крајот на овој меч ќе се означи кога едната странка ќе ги запали домовите на противниците. Верувајте овој драматичен непосакуван настан, ќе постане реалност во блиската иднина.:D

а да најдеше некој подобар збор од "Обединети Вахабисти"?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.417
Поени од реакции
4.326
тука има света книга и свештеник. некој може да критикува свештеници и институции. ама не и света книга. јас не сум верник на ниедна религија и пак ми смета оваа слика. ова е страшно навредливо и гнасно а да не правиме што има куп деца наоколу
за тоа содржината можеме да дискутираме и јас се сложувам дека не е за пред деца ама дека некој се навредува на верска или национална основа нема врска Тоа луге е пред се тоа што е ,,КАРНЕВАЛ,, и нема што некој да се чувствиува навреден туку треба да ја види позитивната смешната страна на маските. За тие што некои книги за некого се свети не е проблем и нека си ги почитува и никој не му смета. Ако тргнеме по логиката за кој што е свето тогаш треба вевчанци да не се маскираат ниту како ѓаволи оти ке се јави некој сатанист кој ќе се почувствува навреден па ке го запали државното знаме...... и какво е ова лицемерие сега, погребот на грција беше ок, маска, карневал и грците не се во право ако се лутат а ова не е карневал и треба некој да се лути.... кад лудило узме маха...

Kajgana Shop

На врв Bottom