Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.252
cccccccccccccccccccccccccccccc :facepalm::facepalm:
Znaci pokraj komunjarskata bagra sirum drzavava, eve imame i ultra-nacionalisticka bagra, kako ovoj sto go napisal ova pogore
:facepalm:
Znaci i jas gi osuduvam vakvite incidenti, bez razlika dali stanuva zbor za sudir(fizicki ili verbalen) na megju-etnicka ili megju-verska baza ................ no nikoj nema pravo da generalizira celi nacii ili celi religii, vrz baza na nekolku procenti usviteni glavi i kaj albancite i kaj makedoncite t.e. i kaj muslimanite i kaj hristijanite !!! :facepalm:
Izgleda vo ovaa drzava nema sredina, ili premnogu u plus ili premnogu u minus !!!
Овие си најдоа повод да ги искористат сите муслимани за нешто свое.Не верувам дека сите муслимани биле согласни за палење македонско знаме или отстранување!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.252
Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
:pos:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
На сите - кој ја почитуваат.
И одма кажуваш дека сте примитивци, ова е правна држава правдата барајте ја пред судовите, а не да ја земате во свои раце. Се обратно е против законот и уставот на државата.

H

HITCH

Гостин
Лошо време дојде, секој има пристап до компјутер и интернет :(.
Кај си бе Пикасо, многу ти недостасував? Зошто со секој нов јузер почнуваш со мој коментар? `Ко несреќа да ти носам, само те банираат...

Ај, иди најди го Ченто малку да му разбиеш монотонија, оти со Бугарите ептен му е досадно.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.417
Поени од реакции
4.326

еве зошто се протестира. јас како агностик кој не е верник од хуманистички поглед ќе кажам дека ова што е приредено е срамно за човечкиот род и дечкиве се нешто пониска форма од животно. Секој може да верува или не во било која религија но само прости и необразовани луѓе земаат право да вреѓаат колективни вредности. и најстрашно е што додека се се одвива има и малолетници, а родителите не превземаат ништо. заради вакви во 21 век имаме нетолеранција меѓу различните етникуми религии и слично што е апсурд... нашето општество воопшто не е спремно за вакви настани...бидејки од спорт до култура секаде се меша нациоанлизам и слични појави. а овој вана би карневал како и што е останува да биде селска манифестација за луѓе со ниска интелигенција...
абе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди

Член од
21 март 2011
Мислења
46
Поени од реакции
40
абе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди
тука има света книга и свештеник. некој може да критикува свештеници и институции. ама не и света книга. јас не сум верник на ниедна религија и пак ми смета оваа слика. ова е страшно навредливо и гнасно а да не правиме што има куп деца наоколу

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Прво причината поради овој собир или протест беше поради анти исламските сцени прилажани на карневалот во вевчани.
Погледнете го доленаведеното видео.
Код:
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=%2Fwatch%3Fv%3DcknWNtkTUD8&feature=youtu.be
Нормално е дека не сте точно информирани па затоа тресете глупости па затоа би барал од администраторите непотребните постови да ги брише.

Второ од каде 1000-2000 Албанци ? од каде таа информација? На собирот присуствуваа и Албанци и Турци па и Неопределени.

Трето Не се исмејувани само Албанците туку `Mуслиманите`, без разлика во која национална определеност спаѓаат.

Четврто Сите тие што мислат дека сме претерале со овој собир, што толку реагираме на сешто нешто како можеш бе Алооо да се подигруваш како прво со Кур 'аннот кој преставува света книга во Исламот и останатите грозни сцени од Вевчанците. ( до ЕлНињо)

Карл Саган, се си има своја граница па од кога во карневалот верските работи почнаа да преставуваат мајтап?

Крат, епа брате ако ти се гади од тие со брадите и долгите панталони како што ги нарекуваш, всушност се прашувам дали во твојот дом имаш на некој ѕид огледало? бидејќи твојот карактер штотуку го презентираш.

М.О.П, чидно ти е за Албанските знамиња? епа зошто на ракометарските утакмици спомнувате клетите Албанци, што има тука врска баш во ракометот? Ајде објасними...

Галеб, на М.О.П му објаснив што бара Албанското знаме, и се надевам дека ќе по трењираш на IQ

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Целиот револт можеше да биде искажан на цивилизиран начин , немаше потреба да се палат знамиња.Јас колку што заприметив на книгава пишува курон а не куран

Untitled-3 copy.jpg

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Фала богу дека сум ПРОТИВ било каков начин на кој би една религија би се омаловажувала и се исмејавала.
Од друга страна ме интересира ТОА ШТО НЕКОЈ ги направија следниве работи:
Подигрување со свети места е сериозна работа:
СТРУШКА ДОЛНА БЕЛИЦА
ТРЕБОШ ТЕТОВО​
Матејче​
Кај некој овие слики предизвикуваа восхит, а палењето црква се сметаше за чин на херојство. Кој нормален би го направил тоа? А денес барате правда...​
Карневалот во Вевчани е малку во споредба со тоа што прават Албанците во Македонија! Не ни дел од тоа што треба да предизвика палење на знаме и каменување на автобус полн со Македонци! Сега сакам да ги видам нашите вмровци....

Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Аман бе, не знаев дека можело и вака :pos:
Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Член од
27 јануари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3

Kajgana Shop

На врв Bottom