- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Рамиз Мерко: Ќе го тераме правдата до крај!![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Овие си најдоа повод да ги искористат сите муслимани за нешто свое.Не верувам дека сите муслимани биле согласни за палење македонско знаме или отстранување!cccccccccccccccccccccccccccccc
Znaci pokraj komunjarskata bagra sirum drzavava, eve imame i ultra-nacionalisticka bagra, kako ovoj sto go napisal ova pogore
Znaci i jas gi osuduvam vakvite incidenti, bez razlika dali stanuva zbor za sudir(fizicki ili verbalen) na megju-etnicka ili megju-verska baza ................ no nikoj nema pravo da generalizira celi nacii ili celi religii, vrz baza na nekolku procenti usviteni glavi i kaj albancite i kaj makedoncite t.e. i kaj muslimanite i kaj hristijanite !!!
Izgleda vo ovaa drzava nema sredina, ili premnogu u plus ili premnogu u minus !!!
Ти за верник се сметаш?За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
На сите - кој ја почитуваат.Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
Кај си бе Пикасо, многу ти недостасував? Зошто со секој нов јузер почнуваш со мој коментар? `Ко несреќа да ти носам, само те банираат...Лошо време дојде, секој има пристап до компјутер и интернет.
абе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди
еве зошто се протестира. јас како агностик кој не е верник од хуманистички поглед ќе кажам дека ова што е приредено е срамно за човечкиот род и дечкиве се нешто пониска форма од животно. Секој може да верува или не во било која религија но само прости и необразовани луѓе земаат право да вреѓаат колективни вредности. и најстрашно е што додека се се одвива има и малолетници, а родителите не превземаат ништо. заради вакви во 21 век имаме нетолеранција меѓу различните етникуми религии и слично што е апсурд... нашето општество воопшто не е спремно за вакви настани...бидејки од спорт до култура секаде се меша нациоанлизам и слични појави. а овој вана би карневал како и што е останува да биде селска манифестација за луѓе со ниска интелигенција...
тука има света книга и свештеник. некој може да критикува свештеници и институции. ама не и света книга. јас не сум верник на ниедна религија и пак ми смета оваа слика. ова е страшно навредливо и гнасно а да не правиме што има куп деца наоколуабе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=%2Fwatch%3Fv%3DcknWNtkTUD8&feature=youtu.be
Аман бе, не знаев дека можело и вакаНа собирот присуствуваа и Албанци и Турци па и Неопределени.
Карневалот во Вевчани е малку во споредба со тоа што прават Албанците во Македонија! Не ни дел од тоа што треба да предизвика палење на знаме и каменување на автобус полн со Македонци! Сега сакам да ги видам нашите вмровци....Фала богу дека сум ПРОТИВ било каков начин на кој би една религија би се омаловажувала и се исмејавала.
Од друга страна ме интересира ТОА ШТО НЕКОЈ ги направија следниве работи:
Подигрување со свети места е сериозна работа:
СТРУШКА ДОЛНА БЕЛИЦА
ТРЕБОШ ТЕТОВО
Матејче
Кај некој овие слики предизвикуваа восхит, а палењето црква се сметаше за чин на херојство. Кој нормален би го направил тоа? А денес барате правда...
Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?Аман бе, не знаев дека можело и вака![]()
Аман бе, не знаев дека можело и вака![]()
Третите се ..Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?
Целта ваљда ти је јасна на таа сцена, а не што пишува.Целиот револт можеше да биде искажан на цивилизиран начин , немаше потреба да се палат знамиња.Јас колку што заприметив на книгава пишува курон а не куран
Прегледај го приврзокот 39367