Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Г

Грејвдигер

Гостин
Zdravo,,, imam odbrano proekt po informatika za Adobe Photoshop CS4,,, ako imate nekoi materijali pratete mi,, ili od nekoja kniga ako imate slikajte ili skenirajte.. Fala mnogu odnapred :)
dafuq.

Пишај на Гугл ќе најдеш еден куп материјал за Фотошоп и како се работи со него. Сѐ на готово сакате.

Член од
2 септември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
0
dafuq.

Пишај на Гугл ќе најдеш еден куп материјал за Фотошоп и како се работи со него. Сѐ на готово сакате.
Не се на готово,, Вие сте информатика и ако имате зошто да не ми помогнете.. Јас најдов веќе нешто на гугл и почнав да го преведувам бидејки е на англиски.. Ама ми треба и друг материјал, бидејки има некои тешки зборови тука и нема да ми штети повеќе материјал.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не се на готово,, Вие сте информатика и ако имате зошто да не ми помогнете.. Јас најдов веќе нешто на гугл и почнав да го преведувам бидејки е на англиски.. Ама ми треба и друг материјал, бидејки има некои тешки зборови тука и нема да ми штети повеќе материјал.
http://recnik.idividi.com.mk

Само поради тоа што сме на информатички факултет, не значи дека се бавиме со изработка на семинарски за разно-разни апликации...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Ај колегите од ПМФ ако знаат да ми кажат дали Кусакатов дава лесно потпис (т.е. утре да му зеам на испит) или се праи курназ како некои други професори (да не ги именувам сеа) :D

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Ај колегите од ПМФ ако знаат да ми кажат дали Кусакатов дава лесно потпис (т.е. утре да му зеам на испит) или се праи курназ како некои други професори (да не ги именувам сеа) :D
Ако исполнуеш услов за потпис ќе даде. Сеа ако не си во термин отидел мож малку да галами и да замара али не му замеравај многу, мене минатата години од каде го сретнав во ходник до негова канцеларија и внатре почна да објаснува зашто не сум дошол на време, не се почитуваат правилата бла бла бла. Отиди му кога е во канцеларија каде нема дек да бега.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Се мислам дали да се запишувам на факултетов, сеа завршувам средно.. Ме интересира колку предмети има во прва година, дали се учи од книги или скрипти, дали професорите бараат да си редовен, колку предмети има во 1ва година, дали е тешко (иако е релативно ова), дали можете да постигнете, дали имате слободно време?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ако исполнуеш услов за потпис ќе даде. Сеа ако не си во термин отидел мож малку да галами и да замара али не му замеравај многу, мене минатата години од каде го сретнав во ходник до негова канцеларија и внатре почна да објаснува зашто не сум дошол на време, не се почитуваат правилата бла бла бла. Отиди му кога е во канцеларија каде нема дек да бега.
Положи нумерички методи? Или како и да се викаше предметот. Денеска го слушнав Кусакатов нешто се договараше со една професорка, тие што немаат положено, треба да запишат Калкулус 3 (место методи, ама ќе полагаат методи).

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ме интересира информатика, Програмирање и дизајн посебно.Сакам да се запишам на факултетов, да научам нешто повеќе околу прогамирање но пред тоа ме интересира како е со математиката?
Во средно „заглавив“ со математиката, лоша професорка, а поради x други причини отиде и малата основа што ја имав од основно.
Сакам да учам програмирање, но ми е страв поради математиката.
Прашањето мислам дека е очигледно, дали некој со сосема мало знаење од математика би поминал на некоја од насокиве на фајкултетов и ако да, која насока?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ме интересира информатика, Програмирање и дизајн посебно.Сакам да се запишам на факултетов, да научам нешто повеќе околу прогамирање но пред тоа ме интересира како е со математиката?
Во средно „заглавив“ со математиката, лоша професорка, а поради x други причини отиде и малата основа што ја имав од основно.
Сакам да учам програмирање, но ми е страв поради математиката.
Прашањето мислам дека е очигледно, дали некој со сосема мало знаење од математика би поминал на некоја од насокиве на фајкултетов и ако да, која насока?
Одговорот е овој.
Програмирање (знак за нееднакво) математика.
Резултат. Положено програмирање - падната математика.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Положи нумерички методи? Или како и да се викаше предметот. Денеска го слушнав Кусакатов нешто се договараше со една професорка, тие што немаат положено, треба да запишат Калкулус 3 (место методи, ама ќе полагаат методи).
Практичното паднав, веќе ми скурчено од Кусакатов ќе треба трет пат да го слушам. Не ми е криво што повторно ќе плаќам за предметот, криво ми е што ќе мора по трет пат да го слушам и гледам Кусакатов како задачите од тетратката ги пишува и пак ги греши.

У депресија ќе паднем више заради него.

Од 30 деца само 5-6 положија. Незнам што ќе праат сега, Кусакатов на тие усно што полагаа им рекол дека веќе ќе го нема предметот. Претходните години така исплашија доста деца и се префлија по програмта што ја донесоа. Инаку го има во апликацијата за уписи. Законски неможат да не префлат по нова програма.
Како и да е имаме доволен број за пак да го има предметот, а и во договорот пишува дека 8 години ќе ни обезбедат настава по таа програма.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Практичното паднав, веќе ми скурчено од Кусакатов ќе треба трет пат да го слушам. Не ми е криво што повторно ќе плаќам за предметот, криво ми е што ќе мора по трет пат да го слушам и гледам Кусакатов како задачите од тетратката ги пишува и пак ги греши.

У депресија ќе паднем више заради него.

Од 30 деца само 5-6 положија. Незнам што ќе праат сега, Кусакатов на тие усно што полагаа им рекол дека веќе ќе го нема предметот. Претходните години така исплашија доста деца и се префлија по програмта што ја донесоа. Инаку го има во апликацијата за уписи. Законски неможат да не префлат по нова програма.
Како и да е имаме доволен број за пак да го има предметот, а и во договорот пишува дека 8 години ќе ни обезбедат настава по таа програма.
Жалам, колега. Него, баш ме интересира, нумерички методи дали, и колку се разликува од Калкулус 3?
Изгледа ќе ве тераат тој предмет да го запишете, иако има доволен број на студенти, како што веќе спомнав.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Жалам, колега. Него, баш ме интересира, нумерички методи дали, и колку се разликува од Калкулус 3?
Изгледа ќе ве тераат тој предмет да го запишете, иако има доволен број на студенти, како што веќе спомнав.
Нумерички се полага усмен дел(така го вели Ванчо, а всушност нема ништо теорија све е задачи) и практичен дел. Е 95% од студентите што падаат падаат на практичен дел затоа што даваат потешки задачи од усмениот дел и треба да ги испрограмираш во Математика 5 програмскиот пакет. Калкулус 3 знам само дека теорија и задачи на лист се полага. Минатата година проф. Весна го држела предметот , воедно тоа и беше и прва година како професорка(претходно асистентка беше) и сеуште немам слушнено некој да се пожали од неа. Оваа година слушав Криптографија кај неа, теорија не бара многу. Сега разликите во програмите незнам што се учи Калкулус 3

А инаку за тоа дека ќе не тераат да запишеме Калкулус 3, а со тоа треба и да се префрлиме по нова програма мало морген. Нека одат да заплашуваат бруцоши или некои незапознаени.
Единствено можат да направат да слушаме заедно со Калкулус 3 предавања, а во апликацијата и во индекс ќе ни се пише Нумерички Методи.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Фала за објаснувањето. Со среќа. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Пак им е избаговано она со електронските уписи а?

Kajgana Shop

На врв Bottom