Имам неколку прашања до оние кои го поддржуваат, овој пат верскиот, протест на Албанците во Струга: која е потребата цело време да протестирате на религиска основа? Кој ви забранил да ја практицирате вашата религија? Дали некој ви запалил муслиманско знаме или на било кој начин ви осквернавил џамија или некој друг верски симбол? Дали некој Христијанин ве нападнал физички само заради вашето религиско верување? Дали некој ве пријавил во полиција поради нарушување на јавниот мир од јачината на озвучувањето во џамиите? Кој у пизду матер вас ви рекол да не правите нешто? Сите само ќутат и се тргаат на страна за да не се направи некој инцидент, бидејќи после цел свет ќе ни се накоми на нас демек ние не ги почитуваме правата на малцинствата. Па, ако сте малцинство што не почнете да се однесувате како малцинство, туку цело време се борите за формирање за некаква ебана „Голема“ Албанија која е само во вашите закоравени мозочиња? Зошто не се побуните за вработувањата само на малцинската заедница која протестираше денес?! Зошто не се побуните за квалитетот на образованието? Направивте џамија во Горна Белица, каде живеат Власи, за да одат од другите села да се клањаат. Си ја барате со боринче!
Има многу поважни теми кои апашот Мерко и тамошниот паша треба ги покренат, а не да го затупуваат и трујат народот со верски „проблеми“! Најдовте проста раја и си терате сеири...
Се фативте `ко слеп за стап за Вевчанскиот карневал, кој постои со векови, многу порано отколку кога Албанците се населиле во тие краеви. Зошто не кажете збор два за Хасан Приштина и компанијата што ќе си „добијат“ училиште? Зарем Вевчанскиот карневал сега е проблем?! Па, чеда Божји... таму се мајтапат и за Македонците и за поповите, па никој не се побуни... Никој не излезе да протестира против поповите кои се наддаваа за златна лопата никој не најде повреден, ама сега на вас ви сметало она од Вевчани?! Епа, знаете што?! - НЕКА ВИ СМЕТА! Демократија е треба да биде и за мене и за вас, навистина не знам вие како ја разбирате демократијата.
Се обраќам на оние кои протестирале денес:
Смачено ми е од вашето однесување! Да идете у пичку матер и вие и Мерко, кој за овој протест се дрзнал и го тргнал македонското ДРЖАВНО знаме! Копилиња едни неписмени, вие ли мене и мојот народ ќе ме нарекувате каури?! Вие ли кои добивте се` што побаравте во оваа држава, мене ќе ме навредувате?! Арам да ви е лебот што го јадете!
Додека едните палат знамиња и се бунат поради некаква верска нетрпеливост и угетување, другата багра си седи по дома во топло и си свирка чекајќи да ги викне некоја партија во контра протест, оти само на повик на партијата се одзиваат.
Гајле ми е ако ме банирате за навредлив речник, нема да се извинам!