Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Во моментов пред општина се собира поголема група на албанци кои веат некој чудни знамиња и извикуваат некакви пароли за алах. Од случајни минувачи се зборува дека овој протест е за наводното исмејување на алах на вевчанскиот карневал

Дали е некој во тек со настаниве ???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Цццц мора за се да протестираат :LOL:
Ја сваќаат ли поентата на еден карневал?

Којзнае како им го опишале политилчариве нивни, настанот во Вевчани :icon_lol:
Овие ко што се малоумни можеш да си ги мафташ како сакаш :tapp:

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Пред да ја отварам темава се прекрстив и си реков фала Богу мислејки македонци протестирале :eek: За другиве незнам зошто и тема има..

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Значи пред 10 секунди бев во близина , има над 1000-2000 албанци и некој чудно облечени и забрадени луѓе. Не разбирам за што скандираат ама вероватно е за тоа што на карневалот го исмејувале алах и наводно некој го запалил куранот. Јас на карневалот го видов оџата ама тој само се молеше со куранот в рака и го бакнуваше .... немаше никакво палење на куранот или било какво исмејување на алах

D

D_NazGUL

Гостин
да не протестираат за оној што го апсеа вахабитот?

Член од
21 март 2011
Мислења
46
Поени од реакции
40

еве зошто се протестира. јас како агностик кој не е верник од хуманистички поглед ќе кажам дека ова што е приредено е срамно за човечкиот род и дечкиве се нешто пониска форма од животно. Секој може да верува или не во било која религија но само прости и необразовани луѓе земаат право да вреѓаат колективни вредности. и најстрашно е што додека се се одвива има и малолетници, а родителите не превземаат ништо. заради вакви во 21 век имаме нетолеранција меѓу различните етникуми религии и слично што е апсурд... нашето општество воопшто не е спремно за вакви настани...бидејки од спорт до култура секаде се меша нациоанлизам и слични појави. а овој вана би карневал како и што е останува да биде селска манифестација за луѓе со ниска интелигенција...

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20

еве зошто се протестира. јас како агностик кој не е верник од хуманистички поглед ќе кажам дека ова што е приредено е срамно за човечкиот род и дечкиве се нешто пониска форма од животно. Секој може да верува или не во било која религија но само прости и необразовани луѓе земаат право да вреѓаат колективни вредности. и најстрашно е што додека се се одвива има и малолетници, а родителите не превземаат ништо. заради вакви во 21 век имаме нетолеранција меѓу различните етникуми религии и слично што е апсурд... нашето општество воопшто не е спремно за вакви настани...бидејки од спорт до култура секаде се меша нациоанлизам и слични појави. а овој вана би карневал како и што е останува да биде селска манифестација за луѓе со ниска интелигенција...
Мизерија, класична мизерија....

Член од
21 март 2011
Мислења
46
Поени од реакции
40
Prosto opsestvo a ,a togas zasto ja krsea crkvata na kale Sip..ri,sto ne dojdoa Turci ,Bosanci,Bosnaci.i dr a dojdoa samo Sip..ri.i ti mene ke mi kazuvas prosto opsestvo
па ти не си способен да разликуваш етничка припадност од религиска...ова не е вреѓање на само албанци. туку и турци и бошњаци и македонци...јас би рекол ова е навредливо за човекот како род.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
И за да исмејуваш некого треба да имаш капацитет. Овие се простаци. Штета што не постои закон за глупоќа.

Од друга страна, вахабистите креваат прашина за се и сешто. Јас никогаш немаше да знам за ова, како и скоро цела Македонија и цел свет. Тие самите му даваат публицитет на нешто што не заслужува да се погледне. Истото го направија и со карикатурите во приватен весник во Данска за кои никој жив на светов немаше да знае нити да му придаде некакво значење.

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
па ти не си способен да разликуваш етничка припадност од религиска...ова не е вреѓање на само албанци. туку и турци и бошњаци и македонци...јас би рекол ова е навредливо за човекот како род.
pa sto ne se bunat Turci i bosanci i dr ,a sto posto imaa tamu razvieno Sip..sko zname ,decko otkacise Albanec si i sega krivo ti e koga site problemi se od vas na Balkanov (zbaegav malce ama morav da go kazam ova) i zatoa ibese zapaleno znameto tamu pred nekoj den

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Sega odma ke vikaat Sip..te ne go pocituvame Ramkovniot dogovor...hahahah
Каков рамковен договор бе човек ? Дали се на клипов Албанците се исмејувани или сите муслимани ?
Што не им го запалите знамето на албанците ко ќе го запалат тие македонското?

Kajgana Shop

На врв Bottom