Илјада билети и бесплатен превоз со воз за натпреварот Македонија - Србија

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Само што се вративме со возот, и мора да кажам дека да не ми беше толкава желбата да навивам за нашите, некогаш не би одел со возов.Значи можеше да се најде се, од 7 до 77 на возот.Прво, во 3 20 стигнувам на железничка, чекав до 5 само за да влезам внатре и до 6 за возот.Стигнавме во 4 негде во Белград, со застанување едно во Ниш, кај што искочивме надвор и некој почна да вика Ниш е македонски град и моравме да се вратиме назад одма.Навивавме што навивавме, се дерев со цел глас за сите пари, само ме изнервира што не имитираа со знамето и над мене и едно 100тина наши навивачи мораше да пројде големото српско знаме.Во возот влеговме околу 11, требаше во 11 30 да тргне АМА чекавме во место до 3 саат без никаква причина, во полу сон бев ама никој незнаеше зошто чекаме толку многу за да тргнеме.Дури во 1 30 стигнавме кај нас на железничка што се вкупно 25 часа пат, што е преморувачки.Како и да е, уште едно искуство, запознавање нови луѓе, навивање до бесвест, ќе го памтам ова долго сигурно :)

Ќе има

Јас колку шо разбрав чекањето било пошо поради невреме имало паднати дрва на пругата, па дури да исчистет.... а за то време во вагонот кај мене немаше парно! Значи од 11 до 3 сатот смрзнавме буквално пошо некој идиот го имаше исклучено парното:facepalm: . Иначе организација супер беше бе, само се изнервирав ко влегов таму во арената значи буквално се ми зедоја бе! :( Батериите за апаратот, мастиките, лабело, ми исфрли се од ранецот таа од обезбедување, шминките за цртање,а најмногу шо ме изнервира ми го отвори новчаникот и пошо имав 5 евра во мене железни ( и јас глупа, заборајв да ги разменам ), ми ги собра и ми ги пикна таму во таа кутијата за хуманитарни цели, а денарите ситни ми ги остаде. Па ако сакам да фрлам со денари ќе фрлам, со евра сигурно не :D
А иначе многу интересно беше по пат, заебанции, дружења итн :D

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Јас колку шо разбрав чекањето било пошо поради невреме имало паднати дрва на пругата, па дури да исчистет.... а за то време во вагонот кај мене немаше парно! Значи од 11 до 3 сатот смрзнавме буквално пошо некој идиот го имаше исклучено парното:facepalm: . Иначе организација супер беше бе, само се изнервирав ко влегов таму во арената значи буквално се ми зедоја бе! :( Батериите за апаратот, мастиките, лабело, ми исфрли се од ранецот таа од обезбедување, шминките за цртање,а најмногу шо ме изнервира ми го отвори новчаникот и пошо имав 5 евра во мене железни ( и јас глупа, заборајв да ги разменам ), ми ги собра и ми ги пикна таму во таа кутијата за хуманитарни цели, а денарите ситни ми ги остаде. Па ако сакам да фрлам со денари ќе фрлам, со евра сигурно не :D
Зависи кој како претресуваат,нас ни оставија со Данска еден другар цигари пренесе друг упаљач мене саказите не ми ги зема имав и ситни пари не ми земаа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.232
Иначе организација супер беше бе, само се изнервирав ко влегов таму во арената значи буквално се ми зедоја бе! :( Батериите за апаратот, мастиките, лабело, ми исфрли се од ранецот таа од обезбедување, шминките за цртање,а најмногу шо ме изнервира ми го отвори новчаникот и пошо имав 5 евра во мене железни ( и јас глупа, заборајв да ги разменам ), ми ги собра и ми ги пикна таму во таа кутијата за хуманитарни цели, а денарите ситни ми ги остаде. Па ако сакам да фрлам со денари ќе фрлам, со евра сигурно не :D
Колку работи си земала, човек ќе помисли си отишла да се мажиш таму, а не да гледаш утакмица :icon_mrgr:
Жени :icon_lol:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Колку работи си земала, човек ќе помисли си отишла да се мажиш таму, а не да гледаш утакмица :icon_mrgr:
Де бе и ти шо ме напрај :D Шминки за цртање имав земено, оние во Нова Македонија шо ги даваја. А имаше една пред мене, цел несесер и го исфрлија. :D

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Па, тоа е финтата што 80% од жените отидоа да се прошетаат во Белград, а не да ја бодрат македонската ракометна репрезентација.Знаеш колку жените ги интересира спорт?Ич, па ни толку.Да ги прашаше кој играше вчера во Арена ќе ти кажеа Македонија и Кореа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.232
Де бе и ти шо ме напрај :D Шминки за цртање имав земено, оние во Нова Македонија шо ги даваја. А имаше една пред мене, цел несесер и го исфрлија. :D
И женска ми еднаш ја земав на ракомет, и во ташната ја заборавила кремата за раце. И ја праќам на неутрална трибина и после утакмица ми се жали кремата и ја земале. Па каде со креми во ташна на утакмица бе.... :icon_mrgr:
Се глупираат некогаш овие на врата, глупости е на женско да им земаш такви работи. Ептен треба некоја да биде будала да гаѓа со такви работи на терен :icon_lol:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
И женска ми еднаш ја земав на ракомет, и во ташната ја заборавила кремата за раце. И ја праќам на неутрална трибина и после утакмица ми се жали кремата и ја земале. Па каде со креми во ташна на утакмица бе.... :icon_mrgr:
Се глупираат некогаш овие на врата, глупости е на женско да им земаш такви работи. Ептен треба некоја да биде будала да гаѓа со такви работи на терен :icon_lol:
Стварно ебате, женско да фрли шминка на терен.
Логика ало :icon_lol:

М

Мартин`

Гостин
Нокиа ако носиш од оние старите може и ќе те приведат за ладно оружје :pos:
Инаку во БГ ја внесов упаљач, мастики и железни пари.. свиреше тоа детекторот ми вика имаш ли нешто железно му реков немам и си продолжив.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Поминавме безпрекорно СУПЕР. Тие што јадат гомна дека картите биле за партиски војници и слично, тоа го прават од љубомора, циничност и завист - нека им стои засекогаш! Во возот бевме, како што кажаа над мене од 7 до 77. Беше добредојден секој со желба и љубов да ја бодри МАКЕДОНИЈА! Картите беа поделени навреме, немаше проблеми со полицијата, одкога беа поделени картите за извлечените навивачи, во возот ги пуштија и оние кои сакаа да ја бодрат Македонија, иако не беа извлечени на списокот. Имаше многу кул дечки и девојки кои не беа извлечени и културно си чекаа на крајот ако има слободни места да ги пуштат! Во возот имаше атмосвера која секој може да ја посакува! Трип кој ке се памети засекогаш. Освен 2-3 часа што имаше застој во белград поради железничката инсталација и големите наноси на снег, другото беше подобро и од предвидуваното.
Оние што беа, без разлика на политичката припадност, сите ке кажат колку беше добро!
Благодарност до Владата на РМ за овој проект.
е ако дојдевте и вие да правите снешко со нас сигурно дека и тие 2-3 часа ке ти беа супер :P

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Па, тоа е финтата што 80% од жените отидоа да се прошетаат во Белград, а не да ја бодрат македонската ракометна репрезентација.Знаеш колку жените ги интересира спорт?Ич, па ни толку.Да ги прашаше кој играше вчера во Арена ќе ти кажеа Македонија и Кореа.
Стварно ебате, женско да фрли шминка на терен.
Логика ало :icon_lol:
@ God only knows дај не треси зелени те молам! Јас и цело женско друштво шо бевме од Охрид да не прашаш се можиме да ти кажиме за секој играч :pos: Приватен живот посебно :P Не, без заебанција, навивавме гласно и далеку од то дека не не интересира спортот или дека сме дудуци на таа тема.
@ Ivica Маскарата ако ми ја најдеа и ми ја фрлеја сцена ќе напраев тука. Едвај ја најдов и сеа да ми ја фрлит некој :D

Него, некој нешо видео дан имат ?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
@ God only knows дај не треси зелени те молам! Јас и цело женско друштво шо бевме од Охрид да не прашаш се можиме да ти кажиме за секој играч :pos: Приватен живот посебно :P Не, без заебанција, навивавме гласно и далеку од то дека не не интересира спортот или дека сме дудуци на таа тема.
@ Ivica Маскарата ако ми ја најдеа и ми ја фрлеја сцена ќе напраев тука. Едвај ја најдов и сеа да ми ја фрлит некој :D

Него, некој нешо видео дан имат ?
Јас потврдвам за дел од машкото друштво :D
Изгледа само на нашата екипа им текнало слики + приказна за по пат :)

Ракомет: Охриѓани навиваа и на натпреварот со Србија (фото)

Петок, 27 Јануари 2012 02:12
Share
6
Во организација на македонската влада по втор пат беа избрани 1000 граѓани да патуваат во Белград на ракометарскиот натпревар Македонија Србија. Извлекувањето беше по пат на лотарија, каде меѓу повеќето охриѓани кои беа избрани беше и нашиот сограѓанин Никола Билбилоски кој ни ги испрати сликите .Тој се најде на местото број 55 на листата која беше објавена на страната ovaemakedonija.mk .
Како што вели Билбилоски патувањето воглавно поминало добро и со мали пропусти.
- Кога пристигнавме имаше многу гужва и за џабе чекавме 1 саат (од 04.30) за возот да дојде во 05.30 скоро 06 часот. По пат атмосферата беше пријатна, 1000 Македонци заедно во еден глас пееа и со нетрпение го очекувавме натпреварот со Србија. Во Белград бевме убаво пречекани од домаќините, и натпреварот според мене беше како пријателски .И атмосферата беше таква на трибините можеше да се видат едно до друго Македонско и Српско знаме, Македонци и Срби заедно навиваа и сл....
По големата победа над Домаќинот Србија, дојде време за да си одиме дома. Ние тргнавме околу полноќ, но по половина час застанавме па чекавме до 03.00 часот наутро затоа што според информациите кои ни беа кажани имало далековод срушен на пругата па требало време да се отстрани.. Морам да ги демантирам некои медиуми во Македонија кои незнам од кои причини објавиа дека додека чекавме во возот било ладно и немало парно во вагоните, напротив во вагониот во кој бев јас беше топло и пријано! Единствена мана беше што кога одевме за Белград патувавме 9 часа, а за вракање патувавме 13-14 часа поради паднатиот далековод.:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom