Илјада билети и бесплатен превоз со воз за натпреварот Македонија - Србија

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да не полемизираме мн..изворот ми е 100% сигурен од 1000 души 700 дури не биле на првичниот список.Значи криви за ова биле гагаџиите и организаторот, вториов со бајаги поголема одговорност..Колкав идиот треба да си за да не прегледуваш дали е некој на список,туку да ги залепиш и да им речеш проверете се у кој вагон сте..:pos: сите рекле важи и си влегле.Тек откако тргнале почнале да делат картите по список и откако виделе дека 700 души се нови направиле нов список.Сигорно инфо е..Тој самоил и други само се уклопиле у сликата,али врски не ти требало за да се изгагаш у понеделникот.

Ај да не полемизираме мн..изворот ми е 100% сигурен од 1000 души 700 дури не биле на првичниот список.Значи криви за ова биле гагаџиите и организаторот, вториов со бајаги поголема одговорност..Колкав идиот треба да си за да не прегледуваш дали е некој на список,туку да ги залепиш и да им речеш проверете се у кој вагон сте..:pos: сите рекле важи и си влегле.Тек откако тргнале почнале да делат картите по список и откако виделе дека 700 души се нови направиле нов список.Сигорно инфо е..Тој самоил и други само се уклопиле у сликата,али врски не ти требало за да се изгагаш у понеделникот.
Стварно не бива за организација, ова на деца од прво оделение да им дадеш домашно: Организирај 1000 луѓе со име и презиме да влезат во воз за 1000 луѓе, сигурно 29 од 30 деца ќе ја напишат точно домашната. Тоа едното е син на градоначалникот.

Така беше, само ко што реков.. во железничка покрај тие што се буткаат и сами успеаа да се пикнат и Самоил наредуваше кој да биде пуштен а кој не. Сепак и за да те стават на такво место да одлучуваш е партиски до некаде.. за вчера како било незнам ама мој другар отиде ќе ви кажам утре.

Ептен се нервирам што извлекоа еден тежок СРБОМАН од кај мене и човекот се пофали на фејсбук ке одел во Белград и ке навивал за Србија :tapp::tapp:
то треба да се убие :)

Него дај сега за у петок нека пуштат за нас вистинските навивачи едно 1000 карти,овие шминкериве што беа 90%се откажаа сега,така да време ни е и на нас после испитиве да идеме малце да згрмиме :D така saber ?

Барам од Влада за натпреварот со Словенија да даде 5000 карти со превоз:D....

Да не знае некој дали ќе има гага карти + воз за со Словенија?
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 13:44 ---

Само што се вративме со возот, и мора да кажам дека да не ми беше толкава желбата да навивам за нашите, некогаш не би одел со возов.Значи можеше да се најде се, од 7 до 77 на возот.Прво, во 3 20 стигнувам на железничка, чекав до 5 само за да влезам внатре и до 6 за возот.Стигнавме во 4 негде во Белград, со застанување едно во Ниш, кај што искочивме надвор и некој почна да вика Ниш е македонски град и моравме да се вратиме назад одма.Навивавме што навивавме, се дерев со цел глас за сите пари, само ме изнервира што не имитираа со знамето и над мене и едно 100тина наши навивачи мораше да пројде големото српско знаме.Во возот влеговме околу 11, требаше во 11 30 да тргне АМА чекавме во место до 3 саат без никаква причина, во полу сон бев ама никој незнаеше зошто чекаме толку многу за да тргнеме.Дури во 1 30 стигнавме кај нас на железничка што се вкупно 25 часа пат, што е преморувачки.Како и да е, уште едно искуство, запознавање нови луѓе, навивање до бесвест, ќе го памтам ова долго сигурно :)

--- надополнето: 26 јануари 2012 во 13:44 ---
Ќе има

Поминавме безпрекорно СУПЕР. Тие што јадат гомна дека картите биле за партиски војници и слично, тоа го прават од љубомора, циничност и завист - нека им стои засекогаш! Во возот бевме, како што кажаа над мене од 7 до 77. Беше добредојден секој со желба и љубов да ја бодри МАКЕДОНИЈА! Картите беа поделени навреме, немаше проблеми со полицијата, одкога беа поделени картите за извлечените навивачи, во возот ги пуштија и оние кои сакаа да ја бодрат Македонија, иако не беа извлечени на списокот. Имаше многу кул дечки и девојки кои не беа извлечени и културно си чекаа на крајот ако има слободни места да ги пуштат! Во возот имаше атмосвера која секој може да ја посакува! Трип кој ке се памети засекогаш. Освен 2-3 часа што имаше застој во белград поради железничката инсталација и големите наноси на снег, другото беше подобро и од предвидуваното.
Оние што беа, без разлика на политичката припадност, сите ке кажат колку беше добро!
Благодарност до Владата на РМ за овој проект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom