D
dystopian
Гостин
Амбасадорка Генгста?
Амбасадорка Генгста?
Teоријата би можела да се докаже, што значи би била дел од објективната реалност. Во овој случај постои субјективнаШто е разликата?
Колку само да ми реплицираш? Што јас реков? А што ти рече. Тоа што сега го вадиш нема врска со мојот пост...Teоријата би можела да се докаже, што значи би била дел од објективната реалност. Во овој случај постои субјективна
Ништо контра не ти отидов .Колку само да ми реплицираш? Што јас реков? А што ти рече. Тоа што сега го вадиш нема врска со мојот пост...
Теоријата дека не постои Бог никогаш нема да биде докажана...Ни теоријата за постоењето на Бог е докажана ни теоријата дека не постои Бог (теоријата за еволуција и биг банг не објаснува се). Затоа секој има различно мислење и може да си верува во тоа што го прави срекен и што му одговара.
А од кај ти тоа дека Маите и Ацтеките верувале дека е плоча? Па и тие си напишале убаво, што пак тие да грешат и да се у криво? Може Исаија негде утнал...од кај знаеш... Колку што јас знам христијаниве пикале во зандани и набивале на колец ако си кажел поинаку од плоча, а да не зборам што му направиле на Џордано Бруно затоа што гукнал дека е тркалезна...Pa Isaija ubavo si napisal deka Zemjata e krug. I toa pred iljadnici godini.
Ili ti veruvas deka e ploca?
Od kade pa ti znaes kolku i kako jas ja praktikuvam svojata vera, pa kade ke odam..
Mene kufer mi si moite dobri dela i verata. Drugo ne mi treba.
Темава е отворена за секој да си го каже своето мислење и опционално да објасни зошто размислува така. Ве молам немојте со тоа ти си во криво јас сум во право зашто не води никаде. Нормално некој кога напишал нешто верува во тоа. Нема фајде дека ке му кажете " Не си во право ама нека ти биде" . Значи според некој кој размислува поинаку не сум во право. Моето мислење е мое гледиште и доаѓа од моите верувања и не мора да е точно.
Сите религии пропагираат толерантност, разбирање и почит кон другите луѓе. Но сепак некои луѓе кои и покрај тоа што се претставуваат религиозни и се нарекуваат христијани или муслимани или будисти и други прават лоши работи убиваат и практикуваат насилство, не ги почитуваат другите и навредуваат и се егоистични мислат дека се знаат и ако некој има различно мислење тој е против нив или е будала и слично. Ова зборувам генерално.
Ни теоријата за постоењето на Бог е докажана ни теоријата дека не постои Бог (теоријата за еволуција и биг банг не објаснува се). Затоа секој има различно мислење и може да си верува во тоа што го прави срекен и што му одговара.
Бла бла бла... Баз Килингтон..Lele ama gi pogodi sega. Sleduva revolucija
Za toa koj kade ke bide ke odluci Bog.Toj ke im sudi na site narodi, od koja i da se vera. Toa sto ne veruvas vo pekolot ne te osloboduva od kaznata. Samo verata i dobrite dela.А од кај ти тоа дека Маите и Ацтеките верувале дека е плоча? Па и тие си напишале убаво, што пак тие да грешат и да се у криво? Може Исаија негде утнал...од кај знаеш... Колку што јас знам христијаниве пикале во зандани и набивале на колец ако си кажел поинаку од плоча, а да не зборам што му направиле на Џордано Бруно затоа што гукнал дека е тркалезна...
Па не знам јас како ти ја практикуваш „твојата вера“ (патем не знам која е твојата вера), а вака ако прочитам низ цитативе погоре што си ги напишала и ќе дознаам (а тоа ќе биде многу трагично - за тебе).
А не знам дали баш добрите дела и верата ќе ти требаат за во пеколот.. таму богами е побајаги жешко, така да понеси си масло за сончање, чадор, наочари, купачи костим и капа (некоја по бела)...
Бла бла бла... Баз Килингтон..
Па да де Кецалкоатл и Кукулкан ќе одлучат... И тие и тебе ќе ти судат... А според моите богови,, ти не чиниш добри дела, така да ти ќе одиш во пеколот, а не јас..Za toa koj kade ke bide ke odluci Bog.Toj ke im sudi na site narodi, od koja i da se vera. Toa sto ne veruvas vo pekolot ne te osloboduva od kaznata. Samo verata i dobrite dela.
"Nije zalud sav taj trud - dobra djela nisu uzlaud"
Ne gi mesaj rabotite. Rekov vera i dela. Djabe e verata koga nema dela. Dobrite dela nikogas ne se zaludni. Dobroto ke bide sekogas nagradeno, a losoto kazneto.Па да де Кецалкоатл и Кукулкан ќе одлучат... И тие и тебе ќе ти судат... А според моите богови,, ти не чиниш добри дела, така да ти ќе одиш во пеколот, а не јас..
Иначе да и јас се слагам со „пословицава“ (јаој јебо те.. сите бре мудреци одеднаш станаа, поговрки фрчат не све стране) - али зашто пак мојот труд и добри дела да се залудни, со мојот бог покрај мене, нели, што ако добрите дела и трудот, што ти ги чиниш се залудни, што ако твојот бог де лаже а мојот е исправен?
Не ги мешам...Ne gi mesaj rabotite. Rekov vera i dela. Djabe e verata koga nema dela. Dobrite dela nikogas ne se zaludni. Dobroto ke bide sekogas nagradeno, a losoto kazneto.
Se odnesuvas kako dete koga se rasprava so drugo "ke vidis ti na tatko mi.."Не ги мешам...
Само ти велам дека делата што моите богови ги признаваат, манифестирањето на делата и верата кон нив се оние вистинските, и моите богови вистински ги препознаваат, а истовремено тврдат дека твојата вера и дела се погрешни, па оттука и ќе одиш во пеколот, а мене ќе ме спасат... И како очекуваш да бидеш наградена кога делата што ги правиш се свернавење на моите богови?
Што има тука нејасно?
Не се расправам ко дете.. само ти кажувам дека моите богови се во право, и дека твојот греши, а ако тоа те погодува, тоа е твој проблем..Se odnesuvas kako dete koga se rasprava so drugo "ke vidis ti na tatko mi.."
Koj bil vo pravo ke vidime na krajot. Zalam odnapred, smetam deka si izgubil.
Voopsto ne me pogoduva. Naprotiv, si se smeskam.Не се расправам ко дете.. само ти кажувам дека моите богови се во право, и дека твојот греши, а ако тоа те погодува, тоа е твој проблем..
И нема што да видиме на крајот, моите богови веќе го виделе крајот и тоа е на 21.12.2012, така да во тој крај ти ќе одиш во пеколот.
Чекај де.. и не мора да ми пишуваш порака, доволно е да си ги прочиташ сите писанија до тој датум, оти до сега од нашава мала конверзација, чудесии се изначитав од тебе...Voopsto ne me pogoduva. Naprotiv, si se smeskam.
Ok. Ke cekam de, na 22.12. 2012 ke ti pisam tuka poraka.
Psiholog, da.Чекај де.. и не мора да ми пишуваш порака, доволно е да си ги прочиташ сите писанија до тој датум, оти до сега од нашава мала конверзација, чудесии се изначитав од тебе...
ццц. психолог..
оф мори мајко..