Искуство со купено возило од друга земја

• Креатор на темата Креатор на темата NDarK
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи се колку ќе ја платите колата горе толку ќе ве служи, најлоши коли имаат италијаните и нормално најефтини, бугарите 95% зимаат коли во италија партали живи се, со татко ми кај не сме биле ама најмногу носиме од германија, поскапи се ама затоа топ се.
Да да Германски коли од некој карамбол на автопат,на плац и на крај во Македонија за тој што ќе ја купи да се усреќи
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=&rub=5&item=12374

Да да Германски коли од некој карамбол на автопат,на плац и на крај во Македонија за тој што ќе ја купи да се усреќи
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=&rub=5&item=12374
А да и многу ме нервира ова шверцериве кога ќе кажат за некоја кола дека ја возела девојка,жена,баба или некој дедо.Па во 95%од случаите тие се смрт за таа кола
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 23:41 ---
Да и што сеа криво ти е тебе или што?
Не само ја прераскажувам реалноста

А да и многу ме нервира ова шверцериве кога ќе кажат за некоја кола дека ја возела девојка,жена,баба или некој дедо.Па во 95%од случаите тие се смрт за таа кола
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 23:41 ---

Не само ја прераскажувам реалноста
Подобро чувај си ги коментарите дека испаѓаш малоумен, а инаку сум донел многу коли и никогаш не сум рекол ја возела баба , девојка , жена туку ја давам колата нека ја носат каде сакаат да ја проверат и до сега не сум имал никаков проблем со колите, да не те интересира уште нешто случајно?

А да и многу ме нервира ова шверцериве кога ќе кажат за некоја кола дека ја возела девојка,жена или баба или некој дедо.Па во 95%од случаите тие се смрт за таа кола

Абе ова шверцериве све се лажови, го зимаат кршот од германија и тука ќе ја „нашминкаат“ кантата и после си заработуваат од луѓе што се палат на марки.

Факт е дека има и добри коли од странство, али тие добрите што се позачувани коштаат и поскапо ... не е за џабе поговорката „Колку пари толку музика“ али за да начекаш зачуван автомобил треба да отидеш таму на лице место и со човек кој што се разбира од автомобили бидејќи сешто може да ти увалат доколку не се разбираш.

А тука во МК овие шверцериве ги носат најголемите канти бидејќи ги зимаат ефтино од горе и тука малку ќе ги средат и ги продаваат.
Тоа најчесто се лупани коли, склопувани од 3 коли 1, и со огромни километражи од по 400.000 / 500.000 па после тука ќе го лажат народот како тоа колата ја возела бабичка и за 15 години со мерцедесот поминала „само“ 100.000 :facepalm:

Тоа најчесто се лупани коли, склопувани од 3 коли 1, и со огромни километражи од по 400.000 / 500.000 па после тука ќе го лажат народот како тоа колата ја возела бабичка и за 15 години со мерцедесот поминала „само“ 100.000 :facepalm:
А кога ќе се расипе бош пумпата или некоја дизна почнала да моча на 100000 км?????????,одат и во уште поголема лага дека се расипала од лошиот квалитет на нафта

јас гледам нешто од бугарија да земам евтини се таму ама некако не ми се сигурно од кај да знам што делови имаат ствано

А што мислиш, Бугарите од кај ги носат колите? :D

А кога ќе се расипе бош пумпата или некоја дизна почнала да моча на 100000 км?????????,одат и во уште поголема лага дека се расипала од лошиот квалитет на нафта
Поарно ќе возам 1.9 ТДИ Пасат со комплет опрема 100.000 км (тоа мене ми се, според сегашниве потреби, десет години возење) за 4.500 евра, па нека скапе ако сака после тоа, отколку да земам кредит за некоја нова кола со неспоредливо пониско ниво на комфор.

Во право си, ама дека колите се расипуваат од нашата нафта тоа е факт. Без разлика од каде се донесени т.е. дали се увезени или купени од кај нас.
Имам лично искуство со кола од Европа која се најнормално функционира и кога ја возев во МК само еден месец, браникот од црниот чад ( предизвикан од ниско-квалитетна нафта) не можев да го исчистам. После враќање на таа кола назад и по три потрошени резервоари нафта, од истата не можеш никаков чад да забележиш.

Ја земав увезено Фиат Браво 1.6 16v ама бев свесен дека ќе треба да фрлам уште парички да го направам за да бидам раат. Сменив: Каиши, уље, свекици, филтри, јабучичци, зглобови, 4 нови гуми, лагери и сл... Значи купив увезена кола, ја сервисирав комплетно, иако некои делови не беа за менување, јас сепак ги сменив. Сега е коска колата, ама мора да имате предвид дека при купување на половно увезено возило ќе мора да фрлите уште барем 500 евра за да биде ко што треба. Јас лично дадов уште 700 евра за да колата е коска. Значи муабеетот ми е дека тешко ќе најдете увезена кола во која што нема да мора да фрлите уште неколку стотици евра.

Ја земав увезено Фиат Браво 1.6 16v ама бев свесен дека ќе треба да фрлам уште парички да го направам за да бидам раат. Сменив: Каиши, уље, свекици, филтри, јабучичци, зглобови, 4 нови гуми, лагери и сл... Значи купив увезена кола, ја сервисирав комплетно, иако некои делови не беа за менување, јас сепак ги сменив. Сега е коска колата, ама мора да имате предвид дека при купување на половно увезено возило ќе мора да фрлите уште барем 500 евра за да биде ко што треба. Јас лично дадов уште 700 евра за да колата е коска. Значи муабеетот ми е дека тешко ќе најдете увезена кола во која што нема да мора да фрлите уште неколку стотици евра.
Старо сие старо.Денес ќе смениш ребраст каиш,спони,јабучици,ќе ти биде коска кантата.По некое време ќе треба да се сменат амортизери,кабли,бомбина па пак ќе ти биде коска кантата.Ќе дојде ред за менење плочки,дискови,лагери ако веќе еднаш не се сменети и ќе ти биде стакло кантата.И се така дефект па поправка додека не ти се скурчи од фрлање пари и ќе ја продадеш кантата за друг да си ја чука главата,а ти се разбира ќе се освестиш и ќе си купиш нов автомобил

Ова со
Старо сие старо.Денес ќе смениш ребраст каиш,спони,јабучици,ќе ти биде коска кантата.По некое време ќе треба да се сменат амортизери,кабли,бомбина па пак ќе ти биде коска кантата.Ќе дојде ред за менење плочки,дискови,лагери ако веќе еднаш не се сменети и ќе ти биде стакло кантата.И се така дефект па поправка додека не ти се скурчи од фрлање пари и ќе ја продадеш кантата за друг да си ја чука главата,а ти се разбира ќе се освестиш и ќе си купиш нов автомобил
Ме навредуваш нарекувајќи ја мојата кола канта. Можеби немам моментално пари за нов автомобил, но дефинитивно направив се што можам за да оваа КАНТА си ја купам сам. Искрено ти посакувам во најскора иднина да неможеш да си приуштиш ни автобуска карта.

Ме навредуваш нарекувајќи ја мојата кола канта. Можеби немам моментално пари за нов автомобил, но дефинитивно направив се што можам за да оваа КАНТА си ја купам сам. Искрено ти посакувам во најскора иднина да неможеш да си приуштиш ни автобуска карта.
Твоето мислење го земав за пример и додадов дел од вистината за половните увозни канти(автомобили) да ја отсликам реалноста и не знаачи дека се однесува лично за тебе и дека сум сакал да те навредам.Ако така си сватил твој проблем ама 90% луѓето што купија донесена од странство половна канта(автомобил) ги имаат тие проблеми додека 10% проценти што отидоа сами по половна канта(автомобил) им се смеевте дека им излегоа малку поскапо,ама затоа па ги немаат вашите маки.
Кој лошо посакува,полошо му се враќа

Твоето мислење го земав за пример и додадов дел од вистината за половните увозни канти(автомобили) да ја отсликам реалноста и не знаачи дека се однесува лично за тебе и дека сум сакал да те навредам.Ако така си сватил твој проблем ама 90% луѓето што купија донесена од странство половна канта(автомобил) ги имаат тие проблеми додека 10% проценти што отидоа сами по половна канта(автомобил) им се смеевте дека им излегоа малку поскапо,ама затоа па ги немаат вашите маки.
Кој лошо посакува,полошо му се враќа
Извртувањето на зборовите, перцепцијата и слободното толкување се тие што у ситуацијава ти дозволуваат да го трасисраш муабетов у друг правец. Ја на никој не сум му се смеел, нити пак сум имал проблеми со поголем дел од работите што сум ги сменил. Не било нож до коска, туку едноставно сум решил да купам поевтино половно возило, а дел од парите да ги пренаменам на сервисирање на основните и најбитни карактеристики на тоа возило. Подвозје, тркала, амортизација итн. Патем, пази сеа финта. Не ти посакувам лошо туку посакувам да неможеш да си приуштиш 35 денари со цел да те тоа животно искуство просветли и надгради како човек, за да почнеш од нула, па да купиш "канта" итн. Нешо слично као со лего коцки, само за билдање на карактер. Јас суштински гледано, добро ти посакав. Затоа и реков дека искрено ти посакувам такво нешто да ти се случи. Ме нервираат луѓе од твојата категорија кои сметаат дека треба воспитно да делуваат врз нас непросветлените кои не знаеме дека ново си е ново. На подфорумов за автомобилизам, кадешто во суштина правиме муабет за најдобар сооднос платено-добиено, не требаат севселенски познавачи и тајноодгатнувачи на догматичната вистина дека најдобрата кола е новата кола.

Ова со
Не е делаку од вистината за најголем процент од увезените коли кои се продаваат по авто пазари.Пред некое време беше актуелна една тема за коли увезени од Шведска.Имаше веб страна каде што се пишува регистрација (шведската) на возилото и ги даваше комплетните податоци за истото како километража,споственици,година на производство,зафатнина,моќност и сл.Преку таа страна имам проверено барем 10 автомобили (увезени од шведска) кои се вртеле по огласи и сите изгледаат фино од надвор (нашминкани) со по 130-160.000 километри поминати.Ама кога ќе провериш оп која 250.000 која 300.000 поминато,која 4-5 газди сменила која била службено возило.Ако не си ги отвориш очите при купување и ако немаш разбирање може гадно да ти го спопикаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom