Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па изгледа.

Е ако сакаш да критикуваш правопис тогаш пишувај правилно, не се вели „не земањето во предвид“ туку се вели „неземањето предвид“.

А јас и натаму нема да го земам Кант во обзир.
Дечко, тука се чаталиш како некој критичар на религијата, а елементарно си неписмен. Да беше барем малку образуван ќе знаеше дека најсилниот удар на религијата било кога зададен, е направен токму од Кант во Критика на чистиот ум. Таму тој убедливо покажува дека ниту една од религиските догми не може да биде рационално докажана. Само сака малку и читање.

А ти продолжи да не го земаш во обзир.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 17:06 ---
Svoeto mislenje za tebe ke si go zadrzam, ne sakam da bidam nepristojna.
Vtoro, jas voopsto ne te citirav tebe, pa spored toa ne gledam od kade ti vide deka jas imam zelba da diskutiram so tebe.
Ништо од ова што сега напиша не се коси со мојата теза дека си полуписмена. Ајде што си полуписмена, и досадна си. Отров си, труеш. Удав. Не знам како поинаку да ти објаснам.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Спирос и остали ко тебе, имам едно прашање!

Ај сеа одговори!

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Дечко, тука се чаталиш како некој критичар на религијата, а елементарно си неписмен. Да беше барем малку образуван ќе знаеше дека најсилниот удар на религијата било кога зададен, е направен токму од Кант во Критика на чистиот ум. Таму тој убедливо покажува дека ниту една од религиските догми не може да биде рационално докажана. Само сака малку и читање.

--- надополнето: 26 јануари 2012 во 17:06 ---

Ништо од ова што сега напиша не се коси со мојата теза дека си полуписмена. Ајде што си полуписмена, и досадна си. Отров си, труеш. Удав. Не знам како поинаку да ти објаснам.
Neli nemase zelba da diskutiras so mene? Zosto voopsto me citiras? Nemoj da me citas, preskokni go mojot del. So drugite kulturno si razgovarame.
Odi legni si, odspij malce...​

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Neli nemase zelba da diskutiras so mene? Zosto voopsto me citiras? Nemoj da me citas, preskokni go mojot del. So drugite kulturno si razgovarame.
Odi legni si, odspij malce...
Не дискутирам, те навредувам. Досадна си, УДАВ. Гњавиш, неписмена си, не знаеш на кирилица да пишуваш, катастрофа... И сето ова што ти го велам се еуфемизми.

Разбираш?

nohab87

Калфа
Член од
14 јануари 2012
Мислења
70
Поени од реакции
18

Не ми е потребен Кант за да знам дека ниедна догма не може да биде рационално докажана. Секој со рационален и отворен ум би го знаел тоа.

Патем, премногу си прост и полуписмен за некој кој тврди дека го читал Кант.
Според начинот на кој се изразуваш „Купусен лист“ е за тебе Енциклопедија Британика.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не ми е потребен Кант за да знам дека ниедна догма не може да биде рационално докажана. Секој со рационален и отворен ум би го знаел тоа.

Патем, премногу си прост и полуписмен за некој кој тврди дека го читал Кант. Според начинот на кој се изразуваш „Купусен лист“ е за тебе Енциклопедија Британика.
Не ти е потребен Кант, се разбира. Не ти се потребни ниту книги, ниту читање. Како отворен и рационален ум се си знаеш априори. (инаку и овој термин Кант го актуализираше ;) )

Блазе си му на рационалноста и отвореноста на умот со тебе...

nohab87

Калфа
Член од
14 јануари 2012
Мислења
70
Поени од реакции
18
Не ти е потребен Кант, се разбира. Не ти се потребни ниту книги, ниту читање. Како отворен и рационален ум се си знаеш априори. (инаку и овој термин Кант го актуализираше ;) )

Блазе си му на рационалноста и отвореноста на умот со тебе...
Колку си ти ограничен , чудо едно. Базирањето на знаењата врз филозофска мисла е опасна работа.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Не дискутирам, те навредувам. Досадна си, УДАВ. Гњавиш, неписмена си, не знаеш на кирилица да пишуваш, катастрофа... И сето ова што ти го велам се еуфемизми.

Разбираш?
Imas ti problem decko. Ne e problem kirilicata (od opravdani pricini ne pisuvam, nema sega da objasnuvam, ne sum dolzna). Kazi si de direktno, ne moras da kries, ta psiholog sum, ke te sfatam;)
NE ME CITIRAJ AKO NE SAKAS DA DISKUTIRAM SO TEBE. Od kultura odgovaram na sekoj post.
Ti vikam jas odi legni si...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Колку си ти ограничен , чудо едно. Базирањето на знаењата врз филозофска мисла е опасна работа.
Не може да биде полошо отколку базирањето на ништо. А чекај, не е на ништо, туку е на отвореноста на умот...

:icon_lol:

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192

Патем, премногу си прост и полуписмен за некој кој тврди дека го читал Кант.
Според начинот на кој се изразуваш „Купусен лист“ е за тебе Енциклопедија Британика.
Daj pet!
:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Imas ti problem decko. Ne e problem kirilicata (od opravdani pricini ne pisuvam, nema sega da objasnuvam, ne sum dolzna). Kazi si de direktno, ne moras da kries, ta psiholog sum, ke te sfatam;)
NE ME CITIRAJ AKO NE SAKAS DA DOSKUTIRAM SO TEBE. Od kultura odgovaram na sekoj post.
Не разбираш. Со тебе не се дискутира. Со твојот интелектуален капацитет заслужуваш да бидеш само канта за напуцавање...

Ако си психолог, кажи каде работиш за да те пријавам, ти можеш со својата ГЛУПОСТ само некого да го земеш на душа...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Не разбираш. Со тебе не се дискутира. Со твојот интелектуален капацитет заслужуваш само да бидеш канта за напуцавање...

Ако си психолог, кажи каде работиш за да те пријавам, ти можеш со својата ГЛУПОСТ само некого да го земеш на душа...
Daleku ti e drzavava kade sto rabotam. Nema da ti se isplati.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
NE ME CITIRAJ AKO NE SAKAS DA DISKUTIRAM SO TEBE. Od kultura odgovaram na sekoj post.
Помогни му на човеков, не го игнорирај, од време на време има напади. :pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Daleku ti e drzavava kade sto rabotam. Nema da ti se isplati.
Тешко на тој што тебе те примил на работа. И тешко на децата ако си психолог во некое основно или средно училиште.

Ајде гитла сега, не гњави со глупости. Денес толеранцијата на ретарди ми е на многу ниско ниво...

Kajgana Shop

На врв Bottom