Кој е Исус Христос?

nohab87

Калфа
Член од
14 јануари 2012
Мислења
70
Поени од реакции
18
Само еден факт си превидел, ниту се работи за некаква вистина ниту се работи за нешто вредно за да се осознае. Само обид да се скрие ништавност со големи зборови.

Ambasadorka.G

Poliglota
Член од
20 јуни 2009
Мислења
56
Поени од реакции
14
Исус бил обичен човек пророк. роден од Марија обична жена. Исус бил христијански пророк како што Мухамед бил муслимански пророк те проповедници . како може Бог да има син? ако Бог има син тоа би го направило обичен човек.
Имам читано нов завет одамна и не се сеќавам баш но ова мене ми е логично. немам читано стар завет за кој што сметам дека би требало да биде поавтентичен.
И не можам да сватам некои луѓе кои што се прокламираат дека се верници кажуваат дека Исус се жртвувал за да ги спаси од гревовите. ако верувате дека има суден ден како може да мислите дека затоа што Исус бил распнат на крст ги спасил сите.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Исус бил обичен човек пророк. роден од Марија обична жена. Исус бил христијански пророк како што Мухамед бил муслимански пророк те проповедници . како може Бог да има син? ако Бог има син тоа би го направило обичен човек.
Имам читано нов завет одамна и не се сеќавам баш но ова мене ми е логично. немам читано стар завет за кој што сметам дека би требало да биде поавтентичен.
И не можам да сватам некои луѓе кои што се прокламираат дека се верници кажуваат дека Исус се жртвувал за да ги спаси од гревовите. ако верувате дека има суден ден како може да мислите дека затоа што Исус бил распнат на крст ги спасил сите.
Greska si. Ali sekoj ima pravo na svoe mislenje.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Потполно си во право, Стела. Дури повеќе и од Отелотворението на Милоста БОЖЈА (Исус Христос), некои луѓе го сакаат и избираат строгиот закон, а со тоа докажуваат дека и’ се радуваат на неговата казна, па затоа Евангелието БОЖЈЕ го негираат и го наречуваат измислена сказна!

Навистина штета, но и така потполно е во ред.

Секому своето!

...сите ние примивме од Неговата полнота: благодат врз благодат.
Зашто, Законот беше даден преку Мојсеја, а преку Исуса Христа дојдоа Милоста и Вистината.

(Ев.Јован 1:17+18)

.
Амин

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Секакдо дека има право. Сепак, имањето право не те прави да си во право.

Работата е што во јавна дискусија мислењата се вагаат и проценуваат. Затоа некои мислења се дебилни, некои хипотетички, а некои издржани.

nohab87

Калфа
Член од
14 јануари 2012
Мислења
70
Поени од реакции
18
Многу добро кажано. Всушност религиите ќе се уништат самите себеси поради противречностите и лицемерието што го пропагираат.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Секакдо дека има право. Сепак, имањето право не те прави да си во право.

Работата е што во јавна дискусија мислењата се вагаат и проценуваат. Затоа некои мислења се дебилни, некои хипотетички, а некои издржани.
Ubavo si napisav, jas mislam deka gresi, no nejzino pravo e da misli kako saka. E sega za ova drugovo mozam samo da kazam budaliot se gordee so toa od sto pametniot se srami. I sega pak koj e pameten koj e budala? I taka natamu...
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 10:19 ---
.

Потполно си во право, Стела. Дури повеќе и од Отелотворението на Милоста БОЖЈА (Исус Христос), некои луѓе го сакаат и избираат строгиот закон, а со тоа докажуваат дека и’ се радуваат на неговата казна, па затоа Евангелието БОЖЈЕ го негираат и го наречуваат измислена сказна!

Навистина штета, но и така потполно е во ред.

Секому своето!

...сите ние примивме од Неговата полнота: благодат врз благодат.
Зашто, Законот беше даден преку Мојсеја, а преку Исуса Христа дојдоа Милоста и Вистината.

(Ев.Јован 1:17+18)

.
Амин
Taka e, sekomu svoeto. Postojat zakoni, koj ne gi pocituva ke si bide kaznet. Taka e i so drzavnite zakoni, taka e i so Bozjite. Koj saka neka slusa, koj ima usi neka cue, koj nema slobodno moze da vika "Ne veruvam". Bog ni dal slobodna volja.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ubavo si napisav, jas mislam deka gresi, no nejzino pravo e da misli kako saka. E sega za ova drugovo mozam samo da kazam budaliot se gordee so toa od sto pametniot se srami. I sega pak koj e pameten koj e budala? I taka natamu...
Дали ти тоа се гордееш што имаш дебилно мислење или мене така ми се чини?

Мене, на пример, ми е срам да кажам „ја така си мислам, па кој му ебе матер дали мислењето ми држи вода или не“. Тебе не ти е срам?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Дали ти тоа се гордееш што имаш дебилно мислење или мене така ми се чини?

Мене, на пример, ми е срам да кажам „ја така си мислам, па кој му ебе матер дали мислењето ми држи вода или не“. Тебе не ти е срам?
Ne se sramam od svojata vera, vo nikoj slucaj. Milioni luge veruvaat i veruvale.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 11:50 ---
А со што се гордееш ти?
So svojata vera. I so svoite dela. Verata bez dela e mrtva.
I se dodeka covekot veruva vo nesto i se plasi od kazna ke bide dobar (kolku e toa veke mozno za eden covek)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ne se sramam od svojata vera, vo nikoj slucaj. Milioni luge veruvaat i veruvale.
Кој воопшто те праша за верата. Зборувавме за дебилни и издржани мислења.

Милиони луѓе веруваат во Дедо Мраз. Тоа не го прави Дедо Мраз вистинит. Имам една другарка што искрено верува во самовили. Тоа не значи дека самовили постојат.

Луѓето во светов денес веруваат во повеќе од 5000 различни божества. Верници се милијарди луѓе, а веруваат во илјадници различни, најчесто взаемно исклучиви, богови.

Ти си мислиш дека баш твојот бог е еден и единствен и дека сите останати верници во светот се глупи и заведени?!? Само ти со своите грст соверници сте во право?!?

Квантитетот, Ѕвездо, не надоместува за квалитет. И сите луѓе на планетава да поверуваат дека не постои гравитацијата, повторно нема да можат да лебдат.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Кој воопшто те праша за верата. Зборувавме за дебилни и издржани мислења.

Милиони луѓе веруваат во Дедо Мраз. Тоа не го прави Дедо Мраз вистинит. Имам една другарка што искрено верува во самовили. Тоа не значи дека самовили постојат.

Луѓето во светов денес веруваат во повеќе од 5000 различни божества. Верници се милијарди луѓе, а веруваат во илјадници различни, најчесто взаемно исклучиви, богови.

Ти си мислиш дека баш твојот бог е еден и единствен и дека сите останати верници во светот се глупи и заведени?!? Само ти со своите грст соверници сте во право?!?

Квантитетот, Ѕвездо, не надоместува за квалитет. И сите луѓе на планетава да поверуваат дека не постои гравитацијата, повторно нема да можат да лебдат.
I site ostanati luge na ovoj svet sto ne veruvaat vo Bog da kazat Nema Bog toa nema da napravi Nego da Go snema, i nasata sovest, koja sto e vsustnost Bog vo nas da prestane da funkcionira.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
budaliot se gordee so toa od sto pametniot se srami.
А со што се гордееш ти?
Ај честито.

I se dodeka covekot veruva vo nesto i se plasi od kazna ke bide dobar (kolku e toa veke mozno za eden covek)
За ова сосем не си во право. Зошто во затворите над 90% (Во САД дури 99%) се верници? Оти се добри?
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 12:39 ---
I site ostanati luge na ovoj svet sto ne veruvaat vo Bog da kazat Nema Bog toa nema da napravi Nego da Go snema
Важи и Vice versa, И сите што веруваат да кажат дека постои не значи дека навистина постои.

BTW, Што стана со атеистот (агностик) во тебе, колку гледам си Гностик-теист

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ај честито.

За ова сосем не си во право. Зошто во затворите над 90% (Во САД дури 99%) се верници? Оти се добри?
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 12:39 ---

Важи и Vice versa, И сите што веруваат да кажат дека постои не значи дека навистина постои.

BTW, Што стана со атеистот (агностик) во тебе, колку гледам си Гностик-теист
Krstevanjeto ne go pravi eden vernik. Nitu slavenjeto Bozik ili drugi praznici. Vernikot ja praktikuva svojata vera, spored toa ne bi mozel da zavrsi vo zatvor, zatoa sto nitu bi ukral nitu bi ubil. A toa sto nekoj za sebe vika deka e vernik, ne znaci deka e. Rekov veke verata bez dela e mrtva. Djabe sve i slavenje, i molenje, i veruvanje, ako toa ne go praktikuvas vo zivotot.
I site da kazat deka ne postoi toa ne znaci deka ne postoi. i glupavo e za nesto nematerijalno da se zboruva od pogledot na materijalnoto.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 13:11 ---
Ne se sudi kolata spored vozacot, taka ni verata spored nekoj sto e nejzin vernik.
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 13:15 ---
I za ova ateist, agnostik, ednas veke napisav, ali ke povtoram uste ednas. Jas sum vernik. Glupavo e da kazam deka sum teist, zatoa sto teist moze da znaci deka veruvam i vo eden, ili vo poveke bogovi, zatoa sto teizmot seto toa go opfaka vo svoite ramki.Zatoa velam deka sum hristijanka. Eventualno ako bas ovoj zbor ti smeta, da kazam deka sum monoteist. Agnostik ili ateist nikako. Jas voopsto ne se somnivam vo postoenjeto na Bog.

Kajgana Shop

На врв Bottom