Itunes не ми дава да инсталирам. Најдов 4.0 но ми вели дека не е соодветен за тој модел и дека неможе да продолжи.^ Ако моеш некако да го напраиш на 4.12?
Фала ти другар, ми заврши работа, имав мали проблеми што ми се појавија при целиов процес ама се снајдов некако, единствен проблем ми е сега што при секое уклучување на телефонот морам да го правам преку компјутер со IBooty. Решение за овој проблем постои ли?1) Треба да имаш најнов iTunes, ако немаш, направи апдејт
2) Направи BACKUP на iTunes за после да си вратиш се како што треба
3) Симни iOS 5.0.1
4) Симни sn0wbreeze v2.8b11
5) iOS 5 фајлот што го симна стави го во Snowbreeze програмот
6) Во Snowbreeze одбери Expert Mode, па оди General и штиклирај Activate the iphone (hacktivate)
7) Пушти го нека се средува IPSW фајлот, и додека чекаш имаш опција да играш PacMan
8) После тоа програмчево ти дава детални инструкции како да отидеш во DFU Mode
9) Од кога ќе средиш се, оди во Cydia и инсталирај Corona 5.0.1 Untethered
10) Во Cydia додај го овој сорс: http://cydia.myrepospace.com/Squuiid/
11) Од него инсталирај го FuriousMod и рестартирај го ајфонот
12) Почекај да ти се појави Welcome Screen
13) Одбери ACCEPT или што и да ти појави, а горе треба да имаш No Service
14) Почекај околу 10 секунди и врти 112, ѕвони и после 2 секунди спушти
15) Оди во Settings и одбери Airplane Mode On. Почекај No Sim Installed да ти се појави па направи Airplane Mode Off
16) Сега ќе ти јави порака Sim Failure али така треба. Почекај некоја секунда и ќе ти се појават цртички за мрежата
17) Ако се си направил како што треба, се ќе биде како што треба
Ако си одел точно по упатствово, не треба да имаш tethered jailbreak (тоа што го правиш преку iBooty)Фала ти другар, ми заврши работа, имав мали проблеми што ми се појавија при целиов процес ама се снајдов некако, единствен проблем ми е сега што при секое уклучување на телефонот морам да го правам преку компјутер со IBooty. Решение за овој проблем постои ли?
Нешто си се збунил.... Првиот iPhone e 2G и тој може максимум да има 3.1.3 софтвер.Ништо 2g зркнал и го земав кецот. Батеријата му држи супер и jailbreak му направив, но имам проблем со софтверот имам 3.1.3, а скоро во сите апликации ми бара 4.0. Ако може некако помош или барем facebook апликација за 3.1.3.
Не знаев, а дали сеуште постои facebook апликација за 3.1.3 бидејќи таа што е во маркетот бара најмалку 4.0Нешто си се збунил.... Првиот iPhone e 2G и тој може максимум да има 3.1.3 софтвер.
Не ми се верува, побарај на гугл ако има некоја постара Facebook апликација....Не знаев, а дали сеуште постои facebook апликација за 3.1.3 бидејќи таа што е во маркетот бара најмалку 4.0
4 или 4Ѕ?Во сабота ке земам iphone 4 од Т-мобле, а имам картичка на ВИП, па ме интересира дали ке може да си го користам на ВИП...
Јас го иам истиот проблем иам 4-ка но одкако го стаив иос 5.0 не ми работи на Gevey Sim.Чаре?4 или 4Ѕ?
Само со Gevey Sim ќе можеш да смениш мрежа.
4 или 4Ѕ?
Само со Gevey Sim ќе можеш да смениш мрежа.
Која верзија на Modem Firmware имаш? Мора да ти е под 04.10.1 мислам...Јас го иам истиот проблем иам 4-ка но одкако го стаив иос 5.0 не ми работи на Gevey Sim.Чаре?
Околу 1000 денари по мобилариве, а за ризик... каков ризик? Од што ризик?Iphone 4... не 4s , колку кошта таа Gevey Sim, и кои се ризиците по мојот телефон?
Ова ќе да ти е преку именикот или најверојатно нешто преку Cydia си зезнал. Што се отвара ако го уклучиш?Здраво на сите јас сум нов на форумот и сакам да прашам дали некој знае како да ја отстранам оваа икона односно contact од мениво ,сум пробал со делете сум барал и во bookmark бидејки кога ке ја бришам вика 'Are you sure you want to delete bookmark 'Stefan Vip'Прегледај го приврзокот 39326 и после секој ресет или гасење на тел, се појавува пак еве слика ако знае некој би му бил благодарен позз