Трагање по скриено богатство

• Креатор на темата Креатор на темата posejdon
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
Се во врска со потрагата за скриено богатство,трагови и карти, митови, легенди и преданија, проклетсва и клетви и вашето искуство (доколку сте го имали)

Многу бајки гледаш околу искуствата на другите :tapp:

Барам по фармерки/тренерки што не сум ги носел долго време, и ми се исплати, вадам по некое денарче :)

Најдов еднаш 1000 денари под тепих,ама ми беше страв да ги земам оти дан се проколнати,имаше едно влакно до нив и чкорче изгорено. о_О

Кога ќе најдеш богатство пиши:facepalm:
Мислиш дека не е могуче? Шансите можеби се исто како да чекаш лото можеби и помали, но можеби така мислеле и момците кои пред неколку години во Турција пронајдоа неколку тони злато закопано 9 метри под земја (според стара мапа од некоја стара жена од Бугариај)...така да момче не е се така како што ти си замислил.

Се во врска со потрагата за скриено богатство,трагови и карти, митови, легенди и преданија, проклетсва и клетви и вашето искуство (доколку сте го имали)

Да бе, да имам јас трагови, карти и преданија, овде тебе ќе ти ги кажам ... :)

Педери не кажувате богатствата кај сте ги закопале

Колку злато има во Македонија не се свесни, додека турците биле протерани тие го оставиле целото нивно злато тука и бегале, така да не викајте дека не е можно да се најде нешто. ;)

Колку злато има во Македонија не се свесни, додека турците биле протерани тие го оставиле целото нивно злато тука и бегале, така да не викајте дека не е можно да се најде нешто. ;)

Јас знам неколку луѓе што имаат најдено ама тоа било многу одамна.Комшии на баба ми во село ги нашле во стара турска куќа во подрум.Ама сега прегледан е целиот тој регион со тие апаратчиња за барање метали под земја така да сигурно нема ништо таму

Јас знам неколку луѓе што имаат најдено ама тоа било многу одамна.Комшии на баба ми во село ги нашле во стара турска куќа во подрум.Ама сега прегледан е целиот тој регион со тие апаратчиња за барање метали под земја така да сигурно нема ништо таму

Има еден куп, ја имам слушнато порано кога се граделе куќите, се копале темели и голем дел на злато бил најден на тоа место :)

Да се разбереме, јас не сакам и не ми е намерата од никој да дознавам некој места или сл. како што пишувал некој,ако имаш оди тражи дај Боже да најдеш нешто, сакам чисто една дискусија на оваа тема затоа што ова хоби е се поактивно кај народот, ама колку што можам да видам нема озбилен свет.;)

јас еднашка барав скриено богаство во телевизорот(значи го отворив), тој телевизор е проколна(мојата баба ми кажа дека многу години бил проклнат од некој си стар осамен човек) за легенда се вели дека мојот телевизор е првиот телевизор во црвено/жолта боја до сега сум најдеш само 1000 денари ама јас сум упорен ќе најдам повеле пари

Не знам некој што барал како ''хоби'' како што рече човекон темава што ја направи , ама се по ниви што ископаа сељацине антиквитети , или го продадоа на странци или па дома под греди чуваат . Во Македонија кај и да копнеш нешто ке најдеш . Најдов еднаш прстен кој испадна дека е од Византиска доба и го дадов одма во музеј . Што да кажам , под некој филм бев тогаш .

Ајде трагачи казувајте за белезите во камењата што означуваат што како,некој нешто знае?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom