Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Третиот сет почна одлично за Ноле, но наеднаш Хјуит почна да погодува се, да стасува се, Новак правеше грешки на кој не сме научени да го гледаме последните години и отиде јабана... Сепак, се созема во четвртиот сет и го победи Хјуит...

Во 1/4 финалето, против незгодниот за него, Давид Ферер...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ау ау Томас Бердих, младичу. Тешко тебе против Надал и оваа публика која ќе те памти сега со години. Што му требаше ваква будалаштина.

Туку Хјуит му стресе нозе на Ноле. Каков трет сет одиграа, имаше опасност и во четвртиот да биде израмнето. Како и да е, макар што не го сакам Хјуит секоја чест што на овие години и со толку операции успеа да протрча толку денес. Едвај го чекам Ферер против Новак. Ферер е лудак на терен. Ќе видиме што ќе покаже.

Туку не знам со каков коментар ги следите натпреавариве. Јас не знам кој ѓавол ме натера денес да ги гледам и Ана Иванович и Новак со српски коментатор. Ми се слоши од коментарите. Јас разбирам дека сигурно ќе постои доза на пристрасност, ама онаква бламажа од коментирање одамна немам чуено ( а мислев од Магдинчев полошо нема). Вчера Петра ја меле Ана, коментаторов во екстаза: Ау каков отпор на Ана, ова ќе ја одведе до победа. Фасцинантно. Волшебно. Прекрасно.
И денес против Хјуит, се што ќе погодеше Новак беше маестрално, не знам дали сте знаеле дека најдобриот тенисер на светот ( ју донт сеј?), мислам дека го повтори тоа милион пати. Се што ќе погодеше Хјуит беше на среќа.:pos:Абе ити утепај се, работи си ја работата како што треба. Најсмешно ми беше што влетувањето на јато птици го посочи како главен виновник што Новак го изгуби третиот сет и затоа му паднала концентрацијата. Исто ко да речеш дека некни љиљакот на терен ќе беше крив ако Надал го изгубеше мечот. Смешки.

С

сашенко

Гостин
Третиот сет почна одлично за Ноле, но наеднаш Хјуит почна да погодува се, да стасува се, Новак правеше грешки на кој не сме научени да го гледаме последните години и отиде јабана... Сепак, се созема во четвртиот сет и го победи Хјуит...

Во 1/4 финалето, против незгодниот за него, Давид Ферер...
Мислиш година :icon_mrgr:
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 16:16 ---

RocknRolaa имам неколку пати гледано тенис со српски коментатори и тоа ради тоа што немав избор во моментот па морав.Тоа е ужас, посебно Новак кога игра :tapp: .Од тогаш мечевите на Џокович ги гледам на стрим само, немам живци да ги слушам србиве кога коментираат.Се што ке направи Новак е маестрално, сензационално, најдобриот тенисер во светот милиот пати го повторуваат, секој удар е магија, секоја топка што ке ја стигне била недостижна и тоа само Џокович го може и....да ти се присере од нив више.Незнам како си успеала до крај да го догледаш мечот, јас искрено не би можел

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.962
Не го гледав мечот и мака ми е малце да бидам искрен... Ама па задоволен сум што Хјуит успеал да му земе сет на најдобриот тенисер на светот во овој момент.. Сега ќе се навива за Ноле до крај :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.122
Поени од реакции
46.092
Мислиш година :icon_mrgr:
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 16:16 ---

RocknRolaa имам неколку пати гледано тенис со српски коментатори и тоа ради тоа што немав избор во моментот па морав.Тоа е ужас, посебно Новак кога игра :tapp: .Од тогаш мечевите на Џокович ги гледам на стрим само, немам живци да ги слушам србиве кога коментираат.Се што ке направи Новак е маестрално, сензационално, најдобриот тенисер во светот милиот пати го повторуваат, секој удар е магија, секоја топка што ке ја стигне била недостижна и тоа само Џокович го може и....да ти се присере од нив више.Незнам како си успеала до крај да го догледаш мечот, јас искрено не би можел
А што треба да прават ?
Да имаме ние тенисер од таков калибар нашите коментатори нема да бидат такви ? Демек, ќе ви смета тоа, доста со цепидлачењево, мене и 100000 пати да повторат дека некој македонец е најдобар во светот, лично, воопшто нема да ми смета ...
Кузнае швајцарците какви се, само никад не сте ги слушнале како коментираат, па и шпанците за Надал.
Нема тука ништо чудно, а и моментално, во право се, најдобар е и феноменален е, и ко редок примерок од својата земја, нормално дека со голема доза на импресионираност и пристрасност ги следат неговите мечеви.

С

сашенко

Гостин
А што треба да прават ?
Да имаме ние тенисер од таков калибар нашите коментатори нема да бидат такви ? Демек, ќе ви смета тоа, доста со цепидлачењево, мене и 100000 пати да повторат дека некој македонец е најдобар во светот, лично, воопшто нема да ми смета ...
Кузнае швајцарците какви се, само никад не сте ги слушнале како коментираат, па и шпанците за Надал.
Нема тука ништо чудно, а и моментално, во право се, најдобар е и феноменален е, и ко редок примерок од својата земја, нормално дека со голема доза на импресионираност и пристрасност ги следат неговите мечеви.
Точно.Ама јас кога гледам сакам некој кој нема толку пристрасно да коментира и сакам да чујам по нешто убаво и за двајцата тенисери ако веќе така го коментира мечот.Мене ми е многу јасно дека секој сака да си го пофали своето и затоа кога гледам тенис преферирам англиски коментатори пошто неутрални се.И Шпанците и србите се исти кога коментираат и ни едните не ги сакам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.122
Поени од реакции
46.092
Они коментираат пред се за србите, нема тука ништо чудно, сеа што ние немаме ваква телевизија ко они што имаат Спорт Клуб или што догурале и до Еуроспорт ќе мора да трпиш пристрасност кога игра Ноле или некој друг/а србин/србинка, во секој случај ништо лошо нема тука поготово ако се земе во предвид фактот дека е единствен таков примерок од земјата.
Само кај англичаните можеш да добиеш некаква неутралност, инаку претпоставувам дека и швајцарците се исти, не дека мене тоа би ми сметало, нормално е, затоа глупо е да се замерува на таквиот пренос.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Новак игра срање тенис моментално. Уфф..
Третиот сет му беше нешто најлошо во последните две години што го одиграл.
Незнам кој е тој срање тенис, освен третиот сет, каде што малце повеќе падна.. првите два сета имаше потполна доминација.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Незнам кој е тој срање тенис, освен третиот сет, каде што малце повеќе падна.. првите два сета имаше потполна доминација.
Третиот сет и почетокот на последниот четврти сет Новак неможеше да погоди во терен, значи толку не концентрирана игра од него и толку грешки немам видено во последно време кај него.
Да беше некој друг на местото на Хјуит ќе го сметеше теренот. Среќа што Хјуит не е веќе во таа форма како што го знаевме додека беше при самиот врв.
И доминација немора да значи ако победил со 6-1 во некој сет, можеби тоа успеал да го направи со грешки на противиникот, ако си го глеал мечот, знаеш кога го освои првиот сервис гем Хјуит.

Со Ферер ќе биде интересен дуел.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
СаШеНкО друже, престани да замараш за коментаторите, во секоја тема за Гренд Слем или во темата Тенис, мора да спомнеш за коментаторите... Можеш да смениш нешто, како сакаат така ќе коментираат... На крај краева живееш во 21 век, технологија развиена, или стави си сателитска па гледај и на арапски ако сакаш или имаш на интернет илјадници линкови на исто толку јазици, па гледај си... Ако неможеш така, имаш Mute на далинскиот па стисни си и си кулирај... Ајт

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Третиот сет и почетокот на последниот четврти сет Новак неможеше да погоди во терен, значи толку не концентрирана игра од него и толку грешки немам видено во последно време кај него.
Да беше некој друг на местото на Хјуит ќе го сметеше теренот. Среќа што Хјуит не е веќе во таа форма како што го знаевме додека беше при самиот врв.
И доминација немора да значи ако победил со 6-1 во некој сет, можеби тоа успеал да го направи со грешки на противиникот, ако си го глеал мечот, знаеш кога го освои првиот сервис гем Хјуит.

Го гледав мечот, и да.. Новак беше доминантен, поради неговата игра, а и поради лошата игра на Хјуит. Искоментирав само, бидејќи сметам дека премногу ја „прикажа“ играта на Новак, како катострафална (невидена овие 2 год.) Новак имаше лоши моменти, лоша игра, али човекот влезе премногу опуштено и воопшто ја немаше срчаноста, што ја имал на некои други мечеви, едноставно не сакаше да се троши бидејќи и онака од следното коло натака, го чекаат и те како, тешки противници кои се полни мотивација, кој има маста да му ја извадат.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Се согласувам со тебе за ова. Хјуит беше очаен на свој сервис. Тек во втор сет освои гем на свој сервис. Да беше малку постабилен во тој дел, богами ќе му ја отежнеше работата на Новак.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Го гледав мечот, и да.. Новак беше доминантен, поради неговата игра, а и поради лошата игра на Хјуит. Искоментирав само, бидејќи сметам дека премногу ја „прикажа“ играта на Новак, како катострафална (невидена овие 2 год.) Новак имаше лоши моменти, лоша игра, али човекот влезе премногу опуштено и воопшто ја немаше срчаноста, што ја имал на некои други мечеви, едноставно не сакаше да се троши бидејќи и онака од следното коло натака, го чекаат и те како, тешки противници кои се полни мотивација, кој има маста да му ја извадат.
Да бе мајката, неќел да се троши во 1/8 финале, а му се стресија малце гаќите во третиот сет кога го напна Хјуит малце. Не треба да го потценуваш противникот.
За мене играта што ја прикажа не ме бендиса, сеа зависи кој како ги гледа работите.
Ако за тебе нетрошење е топчето да го исфрла во аут и толкав терен да го промаши или во мрежа да ја мавни.. нека биде така..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ми замина и Серена. Целата надеж ми е во Маричето (Шарапова) :D

Vamos !! p.s - демек во 09 30 треба да станам сабајле ? Улај си овие бе !

С

сашенко

Гостин
СаШеНкО друже, престани да замараш за коментаторите, во секоја тема за Гренд Слем или во темата Тенис, мора да спомнеш за коментаторите... Можеш да смениш нешто, како сакаат така ќе коментираат... На крај краева живееш во 21 век, технологија развиена, или стави си сателитска па гледај и на арапски ако сакаш или имаш на интернет илјадници линкови на исто толку јазици, па гледај си... Ако неможеш така, имаш Mute на далинскиот па стисни си и си кулирај... Ајт
Значи немам коментар за ова:tapp:.Мислиш дека се направи паметен сега? Ми сметаат ШПАНСКИ И СРПСКИ коментатори кои пристрасно коментираат и затоа си гледам АНГЛИСКИ КОМЕНТАТОРИ и предложив на rocknrolla да го направи истото пошто и она изгледа имала проблеми со тоа и КОЈ ТИ Е ТЕБЕ ПРОБЛЕМОТ ТУКА? Ако неможеш да читаш како на некој не му се свиѓаат коментаторите на кои им се пени устата фалејки ги своите фаворити и како нудам разумно решение за тоа (кое очигледно не го ни прочита, само пишуваш без везе тука колку паметен да се направиш) тогаш немој да ги читаш таквите мислења воопшто.Скокај ме мене и секогаш кога ке пишам нешто јас па после јади гомна слободно дека фановите на Надал биле кретени и јаделе гомна пошто изгледа само таквите работи знаеш да ги забележиш на форумов.Прост народ не ми се верува еј.Барем прочитај два пати пред да цитираш некого :tapp:

Или ајде вака да пробам:
Драги Гробар Мкд.Како што можеше да прочиташ РокенРола пиша дека неможела да поднесе како пристрасно коментирале србиве на мечот Новак - Хјуит.Јас фино лепо си напишав дека се согласувам со неа и заедно со syn уште ги додадовме и шпанците на листава пошто исти ѓубриња се и они кога игра Надал.Коментатори какви што стварно неможам да поднесам.И целиот разумен маубет кој пак ке речам не го прочита ти заврши со заклучокот со кој гледам дека и ти се согласуваш а тоа е дека НА КОЈ МУ СМЕТА НЕКА СИ ГЛЕДА АНГЛИСКИ.И стварно жими мајка не гледам никаква причина за таква реакција како твојата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom