Парите носат среќа

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас исто така сметам дека жените кои се продаваат за пари и бараат материјална сигурност само се лажат и си прават поголема беља тоа е голема срамота и пораз за општеството а се гордееме дека е 21 век која брука .

Тоа е најголемата срамота еден човек од женски пол да го третирате како Производ но затоа се криви жените и оние Феминистички организации кои навистина имаат забегано од умот наместо да се борат за правата на жените ,исто за децата и фамилиите.

За поздрав е рекламата на Владата против абортус но чекај има тука поголеми проблеми и девијации до кои Бракот неможе да стане институција.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Парите не носат среќа, можат само да ја купат на одредено време.

TORPEEDOOZ

+_-SNIPER-_+
Член од
6 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
25
Parite ne nosat srekja, se slagam so toa, no barem delumno ja kupuvaat istata. Deneska bez pari nemas nisto. Na pr. prvo i osnovno ako nemas pari nema kade da zivees, za da si izgradis sopstvena kukja(makar i 1/2 sobi) ti trebaat pari, za da si kupis stance ti trebaat pak pari, ako odis pod kirija da zivees pak ti trebaat pari sekoj mesec za kirija da platis, za da se prehranis i obleces ti trebaat pari, za da zavrsis nekakvo skolo/obrazovanie, ti trebaat pari, za da stvoris familija i odgledas sopstveni deca/dete ti trebaat pari, za da gi skoluvas, nahranis, obleces pak pari, za da im kupi te edno te drugo pak pari, da kupis kola pak pari, da odis na odmor na pr. pak pari i uste red, red raboti, so koi se dokazuva deka bez para normalniot zivot e totalno nevozmozen i bescelen. Deneska bez para vo dzepot nemozes ni od kapija da izlezes, a da ne zboram za ponatamu ...... so eden zbor kazano kolku i da ima srekja nekoj covek, dokolku e bez pari(siromav) na nekoj nacin e pola-covek i odnapred e hendikepiran vo se i za se vo zivotot, JBG !

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Не ми кажувај дека радувањето на некое парталче облека што ќе си го купам го сметаш за среќа?
Секако дека поштуем добра патика, али радоста моја кога ќе си купам добри патики и среќата што ја чуствувам секој ден не е иста ствар.

Ако среќата ти ја тераш онака како што ти се случуваат работите во животот, си наебал.
Цел живот другари ќе те заебаваат, ќе се нервираш за женски, за школо, утре ден за на работа...
Нестабилна работа се луѓе и материјални нешта.
Да, ако се искрени, СЕ голем плус, ама не се секогаш искрени.
Напротив, 90% од луѓето глумат. Глумат 24 часа, седум дена во неделата.

Единствена ствар, која го прават животот среќен мислам дека се децата.
Они се како...извор на среќа!
Да видиш некое такво бебче да ти се насмее...*sigh*...priceless.
Па уште да знаеш дека е твое и дека тебе ти го дале да го чуваш да го израснеш и да го воспиташ...
Како може да не си среќен?

Се разнежнив -.-
Доста ај -.-
This all is out of contest.

TORPEEDOOZ

+_-SNIPER-_+
Член од
6 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
25
Јас исто така сметам дека жените кои се продаваат за пари и бараат материјална сигурност само се лажат и си прават поголема беља тоа е голема срамота и пораз за општеството а се гордееме дека е 21 век која брука .

Тоа е најголемата срамота еден човек од женски пол да го третирате како Производ но затоа се криви жените и оние Феминистички организации кои навистина имаат забегано од умот наместо да се борат за правата на жените ,исто за децата и фамилиите.

За поздрав е рекламата на Владата против абортус но чекај има тука поголеми проблеми и девијации до кои Бракот неможе да стане институција.
Epa taka e be batka pa 21 vek sme 2012 god. no seuste na ova nase podnebje vireat lugje so srednovekovni sfakjanja, za zal i toa neznam do koga ?!
Dali nekoja zena/devojka kje se "raboti'' za pari, toa si e nejzina licna opredelba i zelba, mozebi toa kje go pravi za pari, a mozebi od cist kejf !
Isto taka dali nekoja zena kje si go abortira bebeto i toa si e nejzina licna zelba t.e. nivna licna zelba dokolku taka saka i tatkoto na toa dete, (deckoto/soprugot) !
Dali, kade, koga i so kogo nekoja zena kje se mazi i dali kje ima t.e. imaat ili kje nema/at deca i toa si e nejzina licna zelba, kako i zelba na mazot/soprugot, sekako !
Se si e licna zelba drugarce, nikoj nikogo ne poseduva deneska, 21 vek sme !!!
E sega znam drugo vreme bese pred 50/100 ili povekje godini, ali JBG, vremeto po nekoe nepisano pravilo odi nanapred, a ne nanazad !!!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Epa taka e be batka pa 21 vek sme 2012 god. no seuste na ova nase podnebje vireat lugje so srednovekovni sfakjanja, za zal i toa neznam do koga ?!
Dali nekoja zena/devojka kje se "raboti'' za pari, toa si e nejzina licna opredelba i zelba, mozebi toa kje go pravi za pari, a mozebi od cist kejf !
Isto taka dali nekoja zena kje si go abortira bebeto i toa si e nejzina licna zelba t.e. nivna licna zelba dokolku taka saka i tatkoto na toa dete, (deckoto/soprugot) !
Dali, kade, koga i so kogo nekoja zena kje se mazi i dali kje ima t.e. imaat ili kje nema/at deca i toa si e nejzina licna zelba, kako i zelba na mazot/soprugot, sekako !
Se si e licna zelba drugarce, nikoj nikogo ne poseduva deneska, 21 vek sme !!!
E sega znam drugo vreme bese pred 50/100 ili povekje godini, ali JBG, vremeto po nekoe nepisano pravilo odi nanapred, a ne nanazad !!!

Znaci spored tebe sekoj treba da si pravi so saka bez moralna odgovornost ako gleame taka togas tvoite roditeli bile stvarno glupi so te rodile i iscuvale mozele dvajcata da si kupat Ajfon i da brkaat rabota a ne vaka da te cuvaat da tropis po forumi.

A so vikas momceta.................

Член од
8 февруари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
8
Se e individualno :)
Najbitno e da go imash ona sho te prai sreken
i se razbira da znaesh sho e toa

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Se e individualno :)
Najbitno e da go imash ona sho te prai sreken
i se razbira da znaesh sho e toa
Oдеднаш сите се 100-годишно-мудри. Profound-ish.
Најбитно е да го имаш тоа што те прави среќен ама треба прво да знаеш што е тоа.
No shit, Sherlock.

Парите не купуваат среќа. Купуваат shitload of it.
Aко парите не носат среќа, тоа значи дека немањето пари не носи мизерија?
Јас вчера сметките ги платив со љубов, затоа дома ни е убаво.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Oдеднаш сите се 100-годишно-мудри. Profound-ish.
Најбитно е да го имаш тоа што те прави среќен ама треба прво да знаеш што е тоа.
No shit, Sherlock.

Парите не купуваат среќа. Купуваат shitload of it.
Aко парите не носат среќа, тоа значи дека немањето пари не носи мизерија?
Јас вчера сметките ги платив со љубов, затоа дома ни е убаво.
Ти или си ненормално богат или си ненормално сиромашен штом со сигурност го тврдиш ова.
Кој е таму? Рубен Марк? Ворен Бафет? Ингвар Кампрад?

Прашај некој богаташ што сам си ги заработил парите дали му носат среќа, па види што ќе ти каже.
Ако не му веруваш, пробај стани богаташ, па пиши си после тука.

Али ми се свиѓа стилот. Само дрско *:
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:55 ---
This all is out of contest.
Не можам да се објаснувам на некој што не сака да сфати.

Стани богат, па после дојди кажи ми дека си среќен заради тоа што не знаеш колку пари имаш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
logix 101
Богат си? Глумиш 24 часа, 7 дена во неделата.
Не си, иди стани недостижно богат за да можеш да знаеш.
I just can't win with you, can I?

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
logix 101
Богат си? Глумиш 24 часа, 7 дена во неделата.
Не си, иди стани недостижно богат за да можеш да знаеш.
I just can't win with you, can I?
Хахаха, оди по ѓаволите!
На Jazz Liberator пробував да му објаснам дека среќата не се наоѓа ниту во парите, ниту во луѓето. Тоа е само радост.

А ти? До таму ти стига мозочето. „Мене среќен ме праи тоа што можам да си ги платам сметките, тоа што можам да си купам добри патичиња, тоа што можам да си платам една недела зимовање во Сент Мориц, тоа што сите женски ми се ложат пошто имам пари, тоа што вечер ќе пијам Моет и ич нема да ми чуе“.
Радувај се, што да ти кажам :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Не биди плитка. Не ти реплицирам дека те тагирав како таква. Туку обратно.
Патиките муабет на билокој поназад од темава, јас не зборам како патките те прават среќни, туку како индиректно влијаат. Сите се сакаме дома кога е први.

S

stefi

Гостин
Парите носат среќа ако знаеш да ги трошиш, ако не ги трошиш шо ќе ти се? Мене како одма ми поминуе депресија коа ќе си купам некое ланче од кај бугарките на бит пазар...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Парите се ограничени а човечките желби се бесконечни. Ако сега си малку посиромав нема да си среќен зашто ќе сакаш многу работи: нова кола, нов стан, ајфон итн итн. Кога ќе се обогатиш и ќе ги добиеш тие работи ќе бидеш среќен извесен период и потоа ќе посакаш нешто повеќе. Парите носат краткотрајна среќа т.е дејствуваат како хероин, прво од малку се заситуваш после бараш повеќе и повеќе и пак ти е малку. Но подобро да си несреќен во убава куќа отколку на улица нели? Секако дека парите ти даваат стабилност и не се грижиш за 80% од работите за кои се грижат сиромавите или оние од т.н средна класа..Најдобро е да се има онолку колку што навистина ти е потребно (неопходно за живот) но за жал мал е бројот на луѓето кои се водат по таа филозофија. Повеќето се водат од алчност и секогаш ќе гледаат да приграбат повеќе отколку што им треба. Најнов пример - делењето на билети за ракометот. Цело семејство на Мијалков ги доби билетите иако тој може да си дозволи да ги купи за разлика од 60% од македонците. Тоа е суровата реалност..

S

stefi

Гостин
добро сеа има нешо и до личниот став и гледање на работите

Kajgana Shop

На врв Bottom