Цензура на интернетот - SOPA/PIPA/ACTA/PCIP (Генерална дискусија)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Овие озбилно се решиле да не заебаваат.

Прочитав и на Mediafire му се намериле.

Добро бе па од кај ќе симнуваме модови, мали usermade програмчиња и сл. кои воопшто не се пиратски.

Да дојдат тоа вистинските сомалиски пирати дома сите да ги испотепаат, па да видат што е пиратерија.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Овие озбилно се решиле да не заебаваат.

Прочитав и на Mediafire му се намериле.

Добро бе па од кај ќе симнуваме модови, мали usermade програмчиња и сл. кои воопшто не се пиратски.

Да дојдат тоа вистинските сомалиски пирати дома сите да ги испотепаат, па да видат што е пиратерија.
Финтата е што се исплашија, а нормално дека ќе се плашат кога во Америка им се серверите.

Засега uploaded.to најдобро направи, ги блокираше американциве... и си продолжи како што е. Ама нив не им се серверите у US.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Го заборавате најдобриот :D

Баш да ги видам американците него да го исклучат :pos:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
... и на крајот пак RS победи, со него се почна... со него ќе се заврши. Само без плаќање на аплоадерите... ќе се намали и тоа како бројот на аплоадери.

D

dystopian

Гостин
Кој бил е прашањето? Црнобрадиот, Белобрадио, Црвенобрадиот и сл.

Еве јас не сум.
Ова има многу малку врска со пиратерија, туку проблемот е што може, а и ќе се искористи како алатка за цензура, затоа и се бунат. Всушност, ако имаш вебсајт и им сметаш имаат овластување да те затворат без никакви потешкотии. Нормално нема да ти кажат ни сметаш па те затвараме, туку ќе ти извадат некој беден изговор, пример си прекршил авторски права со постон од '98ма. Екстремен пример, али така е, такви права им дава АКТА.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Кој бил е прашањето? Црнобрадиот, Белобрадио, Црвенобрадиот и сл.

Еве јас не сум.
Хехехе не си пират. Можеби не си пират во правилна смисла на зборот ама секако дека користиш пиратерија и тоа 100%. Иако не те знам сигурен сум и тврдам, како факт го земам со тоа што си Македонец

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе што се замарате ? Anti-Counterfeiting Trade Agreemen и ред други срања што ги читам на нет sopa pipa пиратерија не се уништува така лесно од секогаш ја имало и ке ја има пред 10 години имаше некој други закони сега некој нови и тие ке ги снема....

Kajgana Shop

На врв Bottom