Помош и совети

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Сигурен сум дека антивирусот е. На Авира испитано е- не работи. Пробај да го исклучиш антивирусот ако можиш и процесот во позадина што останува.
користам kaspersky, пробано е да се исклучи, дефрагмент на двете партиции на хардот, зачистени и средени регистри и мал милион попратни работи ама нејќе да чуе.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
користам kaspersky, пробано е да се исклучи, дефрагмент на двете партиции на хардот, зачистени и средени регистри и мал милион попратни работи ама нејќе да чуе.
Пробај вака
Дали ги инсталираше додатните работи што одат со играта (GFWL, Raprure3d, OpenAL, DirectX)?
Дали Касперски ти најде вирус во кракот (paul.dll, skidrow.dll)? Ако да тогаш стави го во Exceptions. Ако не сака пак, тогаш прекини го процесот во позадина (сигурно има еден, а можи и повеќе)
Ако си го исклучил процесот и пак не работи, тогаш имаш проблем како јас со Авира, ставам во Exceptions не работи. Го решив проблемот откако ја избришав Авирата.
И има апдејт излезено колку да ти кажам 500 МВ. А некаде прочитав дека воопшто не стартувала на слаби компјутери со едно јадро како Celeron, AMD 3000+
Не знам како да го решиш проблемот, или е антивирусот или тоа GFWL, нешто друго не ми се верува. А чистење регистри и дефрагментација нема ама баш ништо да ти помогни.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ај мала помош? Ја спуштив и инсталирав Amnesia-The Dark Descent и кога ја пуштив за да ја играм ми излезе ова
Јас немам добро искуство со игрите рипувани од BlackBox. Дечките се ОК али јас често имам проблеми со нивните рипови. Ти препорачувам да си ја симнеш на Skidrow верзијата.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
136
Може некој ако знае да ми помогне? :)

Ја ставив NBA 2k12. Ми ја фаќа графиката, не сецка се е нормално. Во обична игра се е како што треба. Ама кога играм на My Player или Association, некаде околу 2ра-3та четвртина се закочува...

Играв повеќе и се обидував, и приметив дека најчесто закочува на старт на четвртина после реклама. (некогаш четврта, некогаш трета...)

Барав на нет, има и други на коишто им правела така играта...
Најчесто им се поправало кога ќе го стават Autosave off, ама кај мене не работи тоа...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Може некој ако знае да ми помогне? :)

Ја ставив NBA 2k12. Ми ја фаќа графиката, не сецка се е нормално. Во обична игра се е како што треба. Ама кога играм на My Player или Association, некаде околу 2ра-3та четвртина се закочува...

Играв повеќе и се обидував, и приметив дека најчесто закочува на старт на четвртина после реклама. (некогаш четврта, некогаш трета...)

Барав на нет, има и други на коишто им правела така играта...
Најчесто им се поправало кога ќе го стават Autosave off, ама кај мене не работи тоа...
Можеби кочи ради overheat? Види ги моменталните температури на процесорот/графичката во моментот кога играта сецка (со Еверест програмче).
Ако не е ова, пробај инсталирај ја одново играта.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
136
Можеби кочи ради overheat? Види ги моменталните температури на процесорот/графичката во моментот кога играта сецка (со Еверест програмче).
Ако не е ова, пробај инсталирај ја одново играта.
Проверив, и на нет најдов за мојата графичка, и да, има overheat...
Сепак, има шанси да се среди некако, или нов РС? :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Јас го имав истиот проблем, али испадна дека кулерот беше малце оштрафен. Види и ти да не имаш таква среќа :D
Иначе нема што многу да се прави ако има overheat, пробај намали резолуција и сите тие ефекти.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Стави под графичката 60mm кулер па да видиш дали ќе загрева. Зами од некој стар пци уред плочката напред што се заштрафува и залепи го вентилаторот за да дува во графичката. И нема да имаш проблеми.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
јас ја имам call of duty black ops но е на руски дали може некако да го сменам да биде на англиски.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Симни ја на Англиски :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
ти ќе ја чекаш ако сакаш на англиски

до тука до тука бива ами до кај море

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Значи вака.. пред некој ден уклучувам игра на лап топ и играта ми се уклучува во фул скрин но резолуцијата е помала а околу е црно.. на некој игри имам опција да ја зголемам резолуцијата. Ја ставам на поголема од нормалната и се зголемува малку, но уште стои црно на сите игри.. Незнам што е проблемот и како се смали вака.. :/

Kajgana Shop

На врв Bottom