Парите носат среќа

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Money may not buy happiness, but it can damn well give it! - Freddie Mercury

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
... е носат богами.

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
parite nosat sreka bi rekla deka e ova edna izreka. vo denesno vreme parata bi rekla deka go vrti svetot vo smisla za kakva i da se raboti rabota dali za kupuvanje kola, stan, kuka, jadenje, setanje, obleka, odenje na lekar znaci sto i da napravis za da trgnes od nekade za bilo sto ti trebaat pari , sto znaci ne nosat sreka tuku te odrzuvaat vo zivot da bides toa sto sakas a sreken ke bides ako imas topol dom familija razbiranje so partnerot i na krajot parite.;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Kога бев мал мислев дека се е во парите, сега кога сум возрасен тоа го знам!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Да , кога ги држам во раце ми даваат убаво чувство. Сигурност , моќ . Некаков луксуз . Но среќа ? Не се согласувам уопште . Може да доведат до Среќа но Може и до Несреќа . За кого како . Судбина .

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Да носат. Тој што мисли спротивно од тоа, не осетил како е да имаш полн џеб со пари. Тука можда спаѓам и јас, али имало случаеви каде сум се наоѓал со полни џебови и да бев повеќе од среќен. Среќата со пари не се купува ?! Напротив, се купува и тоа како..

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
На некој што му се битни, секако дека ќе му носат.

Мене не ми носат.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
не е се до парите алооо...има дел и во акции и недвижнини :) парите на прво место !!

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Со пари можеш да купиш часовник, но не и време. Со пари можеш да купиш кревет, но не и сон. Со пари можеш да купиш книга, но не и знаење. Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом.Со пари можеш да купиш секс, но не и љубов..
Најважните работи во животот не можат да се купат со пари.
Не се среќни оние кои имаат многу, туку оние кои можат да се задоволат со малку. Не е среќа да трагаме по невозможното, туку да знаеме да го цениме она што го имаме, знаејќи дека некој го нема ни тоа. Затоа ценете го она што го имате, парите доаѓаат и си одат вистинските вредности остануваат засекогаш

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Како беше она, може парите не купуваат среќа, ама пре би плачел во ферари...

повеќе пари >> помалку нервози >> посреќен живот

Не би глумел мис света со клише изрази од стилот, мир во светот, љубов, парите не се битни.. ја мислам дека и те како парите можат да те направат среќен.

Ако не ти се обезбедени основните услови за живот, не можеш да бидеш среќен...

Друг момент, “здравјето со пари не се купува“ ...ама па и не се оддржува без пари, башка тоа што кога ќе дојде до лечње работата, на кој му е полесно, на тој што ќе плати операција со пари што ги има на сметка во секое време или некој што треба да брка донации?
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 02:07 ---
Со пари можеш да купиш часовник, но не и време. Со пари можеш да купиш кревет, но не и сон. Со пари можеш да купиш книга, но не и знаење. Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом.Со пари можеш да купиш секс, но не и љубов..
Најважните работи во животот не можат да се купат со пари.
Не се среќни оние кои имаат многу, туку оние кои можат да се задоволат со малку. Не е среќа да трагаме по невозможното, туку да знаеме да го цениме она што го имаме, знаејќи дека некој го нема ни тоа. Затоа бидете среќни и ценете го она што го имате, парите доаѓаат и си одат вистинските вредности остануваат засекогаш:)
без пари не можеш да го платиш образованието за да го добиеш знаењето, без пари не можеш да купиш живеалиште кое ќе го направиш дом, нема да можеш да купиш кревет на кој ќе спиеш и ќе сонуваш...

лесно е да се зборува кога се има, ме интересира дали и оние што ги немаат основните работи ќе се сложат со тебе

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
8.390
Како беше она, може парите не купуваат среќа, ама пре би плачел во ферари...

повеќе пари >> помалку нервози >> посреќен живот

Не би глумел мис света со клише изрази од стилот, мир во светот, љубов, парите не се битни.. ја мислам дека и те како парите можат да те направат среќен.

Ако не ти се обезбедени основните услови за живот, не можеш да бидеш среќен...

Друг момент, “здравјето со пари не се купува“ ...ама па и не се оддржува без пари, башка тоа што кога ќе дојде до лечње работата, на кој му е полесно, на тој што ќе плати операција со пари што ги има на сметка во секое време или некој што треба да брка донации?
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 02:07 ---

без пари не можеш да го платиш образованието за да го добиеш знаењето, без пари не можеш да купиш живеалиште кое ќе го направиш дом, нема да можеш да купиш кревет на кој ќе спиеш и ќе сонуваш...

лесно е да се зборува кога се има, ме интересира дали и оние што ги немаат основните работи ќе се сложат со тебе
Види го бе! Парти брејкер, абе пушти деца нек се радују еееее...

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Демек во шопинг кога ќе одиш не те прават среќен/на ??
Не ми кажувај дека радувањето на некое парталче облека што ќе си го купам го сметаш за среќа?
Секако дека поштуем добра патика, али радоста моја кога ќе си купам добри патики и среќата што ја чуствувам секој ден не е иста ствар.

Ако среќата ти ја тераш онака како што ти се случуваат работите во животот, си наебал.
Цел живот другари ќе те заебаваат, ќе се нервираш за женски, за школо, утре ден за на работа...
Нестабилна работа се луѓе и материјални нешта.
Да, ако се искрени, СЕ голем плус, ама не се секогаш искрени.
Напротив, 90% од луѓето глумат. Глумат 24 часа, седум дена во неделата.

Единствена ствар, која го прават животот среќен мислам дека се децата.
Они се како...извор на среќа!
Да видиш некое такво бебче да ти се насмее...*sigh*...priceless.
Па уште да знаеш дека е твое и дека тебе ти го дале да го чуваш да го израснеш и да го воспиташ...
Како може да не си среќен?

Се разнежнив -.-
Доста ај -.-

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Парите не значи дека носат среќа.
Колку сакаш имај пари ако се поболиш од рак, тумор, леукемија џабе ти се... Болеста не бира сиромав, богат...

Колку сакаш имај пари еден ден ќе ти дојди пред куќа црниот караван од фирмата МИРЕН СОН или пак Ден и Ноќ, и оној со Кандилцето...А богатството никој в гроб нема да го земи.

Kajgana Shop

На врв Bottom