Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не можам да си дојдам на себе...:place:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Почнаа на фб :tapp:

И статусов му се допаѓа на 14 гревчиња....

Иначе едно големо БРАВО за нашите ракометари кој изиграа машки, на секој натпревар имавме активен резултат секогаш бевме поблиску до победа али џабе е се кога немаме среќа. Хансен се здиве (да му еб*м се) и ниеднаш не беше изблокиран. Шундовски бе сељак еден кога виде дека не им иде на нашиве зошто не повикаш тајм аут и не смениш нешто во играта ?
Ллелелелеле неможам да поверувам што ни се деси. :place:
Што не им оди бе брат,Хансен ти е класа како Кире.Ако го оставиш не 12,100 гола ќе ти даде!Му тргна шутот овој абдалов наш само посматра!!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
греота беше за нашата 12 илјадна публика, публиката срцето го остави а нашите ракометарите не изневерија,отсега навивам за србите и моментално водат со германија им посакувам победа да се одмаздад за нас.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Малце ведрина, Игорче кога ни направија фаул рече: Мора и нашите малце погрубо да играат, да ги треснат од земја...

Би ставила и смајли тука, ама премногу сум тажна...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ајде другари сеа некој да ми објасни што е потребно за полуфинале ако воопшто има шанси ?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
па кој к.р му е на ова мајмунов шундовски? има мозок? шо требаше хансен да напрај за да ја среди одбраната нашиов? барем 10 гола по ред ни даде од иста акција, а шундо ни да мрдни!!! ТО НЕ МОЖАМ ДА ГО РАЗБЕРАМ!!! ОСТАВКА ПОД ИТНО!!!

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
За жал најзаслужниот што стигнавме до овде целата вина ја гледа во себе. Еве што изјавил Лазаров за сајтот на EHF: „It took a fair bit of bad luck for my final shot to rebound of the goalkeeper's leg straight into Danish hands for a fast break from which they scored the winner, but that's handball. We were not outplayed but again we let the game slip from our hands in a dramatic finish, like we did against Sweden and Germany. We are paying the price for not being consistent participants of major events, because our nerves get to us when we should be calm and focused on maintaining our lead. We were six goals ahead today and didn't manage to win, we only have ourselves to blame but we can hold up our heads high because we gave it all out there. Still, it will be difficult to recover menatlly from this blow because it seems fortune is not on our side in this tournament.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Која е Данска? Европски шампион на кој му треба и последната секунда да победи еден "аутсајдер" како Македонија! Браво! ГОРДИ СМЕ НА НАШАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА!

Зошто ли зошто секогаш мора така инфериорно да го глеаме противникот ?
Данска биле европски шампиони, биле светски вицешампиони и ради тоа не тепале. Па мајку му стара и Литванија беше европска кошаркарска сила па падна пред нашите...
Ако Данска стварно беше толку силна шо не влезе во оваа фаза со 4 поени, ама влезе со 0.
Гледајте малце реално на работите, Данска не не тепаше зошто се светски вицешампиони или зошто биле европски шампиони туку зошто ние игравме лошо второ полувреме, ете тоа е причината

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.421
Поени од реакции
16.698
Малце ведрина, Игорче кога ни направија фаул рече: Мора и нашите малце погрубо да играат, да ги треснат од земја....
Тој е малерот!
И другар ми, кој ми се јави за да праша резултат у моментите коа данците ни се доближуваа.
Више не сакам да го чујам Игорче да коментира ракомет и не кревам за време на утакмица.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да имаме екипа и да не сакаме да вложиме во неа!Заради плата не сакаат да најдат некој подобар или што е работава?Кога го гледам Рондо на тајмаут се убивам од смеење!Ги гледа играчиве и само ова им вика мора да дадеме гол/мора да се одбраниме!Па ова и дете знае да го каже....

Не е ради плата, тоа е мафија! Перат пари мафијата ги боли таквото дали ние ќе одиме во полуфинале или не. Ќе си оболиме цела нација од срцев удар они ќе си лапаат парички.
Зошто фудбал играме како со две леви нози? Мафија!
Ракомет имаме традиција и во жени и во мажи ние сме родени со ракометот, 20 години низ Македонските сали се игра, имаме деца имаме желба и квалитет! Пелистер беше поим за ракомет во 90те, Борец грмеа салите! Имаме и денес се што ни треба ете се роди играч како Стоилов! Ние имаме традиција во ракометот и ме боли срце на ваква бламажа.
Но имаме клошари светски кој незнаат да ги постават работите, дозволија златен Кометал да исчезне и никогаш ама апсолутно никогаш незнаат да ги постават работите. Е ми се смачи од криминал во спорт сите ќе ги задавам со две раце мамицата нивна ради нив страдаме, и вечно ќе страдаме! Шундовски селектор ама дај не ме заебавај човеков незнае една тактика да спроведе или да каже освен дајте гол и издржете во напад јас друго ништо не го слушнав.Тоа и публиката го знае и вник ми од 10 години го вика пред ТВ. Не ни треба селектор Кире нека биде и играч и селектор барем ќе заштедиме на платата на волов до крајот.
И не е само за овој натпревар во сите што изгубивме изгубивме од тактика. Никаков осет ни за фластер, ни за полуконтра и контра, ни да го извади Кире на клупа кога не му одеше, ни да замени, ни тајм аут, ништо! Овој ако знае ракомет јас ќе се фрлам од камен мост на глава!

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Среќата не беше на наша страна. Шундо е заслужен за изгубата, многу касно се досети за фластерот на Хансен педерот, тајм аутот беше неопходен после 3тиот погодок а тој побара кога ја изгубивме предноста. Единствено имам две забелешки- во последните 5 секунди кога не требеше да дозволиме контра. Доколку јас би бил на теренот на местото од Чире, Мојсо, Алуш кој и да бев, многу неспорски би изреагирал. Бокс на голманот или кој и да е од одбрамбените па нека јадам црвен картон и не 2 минути туку 100 минути, барем нерешено ке завршевме.
А вториот момент е кога Борко го погоди еуфоријата од 6 разлика и цепелинот на Фичо па сакаше да импровизира гол да даде(мен оф д меч глумише), наместо да ја смири тензијата да продолжи со бавни мирни напади во рок од 2 мин ја намали разликата на 3 голови а воедно и ја подобри психата на Данците.
А судиите можеа да го признаат голот на Мојсо во последната минута, дозволен е чекор плус кога се оди преку човек.
Штета голема, верував дека со оваа екипа ќе се боревме за медал.

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
само што се вратив од надров,од толку нервоза го скршив прозорецот,се најмило да му умре на тоа шпанското копиле :place::place:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom