Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Пеколот?
Пеколот ви е една огромна бела просторија, со бели ѕидови, под и плафон. Се е бело, се е мазно и доведено до перфекција на просторот. Воздухот е безмалку стерилен и сув. Ве внесуваат од едниствениот влез кој се наоѓа на западната страна гледано според страните на Сонцето(иако тоа таму не игра улога). Внатре во просторијата која патем нема крај колку сакате одете покрај ѕидовите тие се вечно долги, е тивко и мирно. Единственото нешто што можете да го слушнете е тишината.
Откако после извесно време ќе ви се привикнат очите на белината и ке почнете нормално да гледате ќе забележите одредени црни точки во просторот.Прво ќе имате чувство дека ви се причинува, ама не...добро гледате. Тоа се луѓе, обични луѓе како и Вие. Сите тие луѓе си стојат сами или по двајца тројца заедно и молчат. Молчат и ве гледаат. Некои не го прават ни тоа. Сите се облечени во црни фракови во разни стилови и дезени. Во прв момент луѓето ќе ви бидат непознати, ама малку по малку ќе почнете да сваќате дека им ги знаете лицата. Ова само ќе ве натера да се загледувате повеќе и повеќе во нив. А колку повеќе ги гледате во лице толку повознемирени стануваат и ви враќат на погледите. Трчате од лик до лик, од пар до пар, од група до група. Тишината, белината и нервозните погледи на луѓето само раѓаат страв во вас. Во еден миг сваќате. Господе, па ова се сите оние кои во мојот живот ми правеле проблеми, ме нервирале, не сум ги сакал, сум ги избегнувал средбите со нив, сум се карал едноставно сите оние кои ne сум ги сакал во моја околина.
Страшно. Бесккрајна просторија, бесконечна тишина, времето е заглавено на позиција ”Вечност” а вие сте опколени со ”Сите Негови луѓе”. Нормално, инстиктивно се вртите кон влезот од каде дојдовте.
Влезот???
Каков влез???
Па тоа е на западниот ѕид кој е далеку цел бескрај од вашата сегашна позиција. Одеднаш тишината се пара, се губи. Место неа слушате гласови, слушате брборење, слушате напнатост а сите стојат на своите места. Не ви е јасно?
Гласовите и нередот се во вашата глава. Стравот од помислата дека сте заробен во вечниот бескрај со Оние ви ги пара мислите.
Сваќате дека фразата ”смртен страв” е највисоката градација на стравот ама само на Земјата во земниот живот. Овде нема градации овде стравот е се. Алфа и омега. Почеток и крај. Бело и црно, тишина и бука.
Кај и да е ќе ве совлада оваа стерилност на околината. И одеднаш согледувате уште една работа.
Па сите наоколу се мажи.
Што треба да значи ова. Зошто нема ни една жена, кога имало и жени кои не би сакале да ги видите таму ”долу”.
Стоите збунети и се прашувате дали да тргнете да ги барате и нив или да отанете да стоите. Ако ги барам можеби и ќе ги најдам, а ако ги најдам оваа молчалива толпа со нервозни погледи само ќе се зголеми.
Еј...што беше она.
Ми се пристори или има нешто. Некоја сенка како да се придвижи. Ене ја и онаму и онаму и таму и.... Ги има насекаде.
Бели сенки....Тоа не се сенки.
Загелдувате подлабоко и посилно.
До секој еден стои по една жена. Во бела балска тоалета, со бели бисери, бели ракавици и ........поглед од кој ви мрзне се во вас.
Ако ги затворам очите силно и одново ги отворам ќе се разбудам и се ќе биде како што беше и порано.
.
.
.
Ги отворам еден, два, три .....сега!

Бела голема врата се отвора пред вас.Се чини дека се наоѓа на западната страна гледано според страните на Сонцето но тоа во оваа белина како да не игра улога воопшто.
 

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.696
Поени од реакции
4.867
Rajot kako mesto polno so jaki curi ,koi se spremni da pruzat neverojatni zadovolstva ......a pekolot kako mesto vo koe vecno ke goris i ke te rendat pederi
 

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Manga напиша:
a pekolot kako mesto vo koe vecno ke goris i ke te rendat pederi
Nemoze, pekolot po definicija e mesto na stradanje i patila, a ko ima pederi koi te rendaat toa znaci deka za niv toa e raj?
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Колку не замислувам како изгледаат, немам зашто да ги замислувам кога и така не постојат...Не се замарам со такви ствари:pishtoldz
 

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
:) Epa da vi kazam , postojat i pekolot i rajot. Ne macete si da si gi zamislite samite, otvorete vo poslednata kniga vo biblijata- Otkrovenie, i tamu vi e detalno opisano pa vrz osnova na toa uklucete ja imaginacijata i pretstavete si kakvi se rajot i pekolot, a pose toa, postavete si edno prasanje: "KADE SAKAM DA MI POMINE VECNOSTA"? Ako sakate vo rajot, Bog ceka da povikate kon nego. A za vo pekolot, za zal dokolku nekoj ne povikal kon Bog da bide spasen, togas site imame zagarantirana viza za tamu.
 

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
Ako zboruvame za raj i pekol jas ne si gi zamisluvam, megutoa edna rabota...Rajot i pekolot kako umstvena sostojba.Raj ona sto najmnogu go miluvas i iluzija koja smiruva(ne mislam na tisina,mene bi mi godelo da receme u pozadina da ide Duke Ellington,a moze i Morbid Angel-mene to me smiruet-:)) licnosti u photoshop koi za cudo mozes da gi dopres,a pekol pr.ako si klaustofobicen postojano se naogas vo prostor koj se namaluva i se dur ne go sovladas toj strav koga ete nov podlaboko vo tebe i t n.NO! koga si mrtov tvojot um ne raboti nemit bateri,ami sea eeee ja vikam nemit niso od to be ve lazat sive ovde samo da dobiet na izbori!!!
 

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Не верувам дека има рај и пекол. Но ако ги замислувам рајот ќе биде некоја белина мир и тишина,а пеколот мрачно место каде што нон стоп нешто се случува. Мислам дека ако постојат дека рајот ќе биде многу здодевен а пеколот многу мрачен. Затоа животот сега е мешавина на рај и пекол. Ти си го правиш како што сакаш а не некој што веќе го направил и да не можеш промени да правиш туку да пробаш да се уклопиш во таа средина
 

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Пеколот, како Данте, само со повеке луѓе од што тој напишал :)
 

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
не ги замислувам
 

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
:toe: ne go zamisluvam bidejki ne veruvam vo raj i pekol, jas sum mnogu realna licnost i nemozam da zamisluvam za zal.
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
А чистилиштето? Може и тоа да си го замислуваме?

Бидејќи сериозно се сомневам дека некој од форумов би се нашол во рајотm а пеколот за некои е и преголема казна. Сепак, дечиња сме уште. The lord should give us another chance :)
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
pa vaka ako gospod vi go misli najdobroto kojznae so kakvi raboti ke ne nagradi.
a pak ako gospod ni go misli naj naj naj losoto e togas tri tocki
 

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Bada Bing! напиша:
А чистилиштето? Може и тоа да си го замислуваме?

Бидејќи сериозно се сомневам дека некој од форумов би се нашол во рајотm а пеколот за некои е и преголема казна. Сепак, дечиња сме уште. The lord should give us another chance :)

Epa, mnogu mi e zal, ama cistiliste ne postoi, t.e. nema vtora sansa. Posle smrtta odis pred Bog, no togas ke e kasno da se kaes za svoite greski, koi, NESOMNENO gi pravis. Znaci, razmisli dobro. Sansata da se pokaes ti e sega, denes, dodeka si ovde na ovoj svet, a Bog e veren i praveden da ti gi prosti, zosto Isus umre za tebe. No ako ne go prifatis toa....koga ke zastanes pred Bog, togas vekje ke e docna da kazes " zal mi e"...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom