Помош, софтверски проблеми и совети

L

Löwe

Гостин
Како се пишуваше во Run во Win7 за стартување на AppData? знам нешто беше %app%data% некако ама не знам точно

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Едно глупо прашање. Зошто ми сецкаат 720p/1028p видеа? И кога ги пуштам на youtube и кога ги гледам од хард диск се случува истото. Особено H.264/AVC, MKV формати. Имам слаб процесор и слаба графичка ( Intel Celeron D CPU 3.20 GHz и Nvidia G-Force 7100 128 мб. ) и full HD монитор. Претпоставувам е до хардверот. Ме нервира неможам HD филмови да си гледам на раат. Совети?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Едно глупо прашање. Зошто ми сецкаат 720p/1028p видеа? И кога ги пуштам на youtube и кога ги гледам од хард диск се случува истото. Особено H.264/AVC, MKV формати. Имам слаб процесор и слаба графичка ( Intel Celeron D CPU 3.20 GHz и Nvidia G-Force 7100 128 мб. ) и full HD монитор. Претпоставувам е до хардверот. Ме нервира неможам HD филмови да си гледам на раат. Совети?

најголемиот проблем.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Ќе може ли некој да ми каже зошто коа симнувам преку uTorrent ми се кочи цел компјутер? Како да го средам? Овака почна да прави од пред пола месец..
Има чаре?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ќе може ли некој да ми каже зошто коа симнувам преку uTorrent ми се кочи цел компјутер? Како да го средам? Овака почна да прави од пред пола месец..
Има чаре?
Reinstall uTorrent.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Reinstall uTorrent.
Го реинсталирав и понова верзија ставив, истото ми се дешава :S
Почнува фино едно 2-3 мин. да се симнува и одеднаш се кочи компјутерот, ни Ctrl+Alt+Delete не функционира.. Нез ств што е работава..

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Го реинсталирав и понова верзија ставив, истото ми се дешава :S
Почнува фино едно 2-3 мин. да се симнува и одеднаш се кочи компјутерот, ни Ctrl+Alt+Delete не функционира.. Нез ств што е работава..
Проба со друг торент клиент ?

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Проба со друг торент клиент ?
Пробав еве симнав БитТорент, истото пак се дешава само што овде малце подолго се симнуваат па закочува, едно 10-15 мин иде као што треба и после пак исто.. нез што е работава :/

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Проблем :( Ми излегува ова...не ми изгледа добро

No xeld1
No xeld1
No xeld1

BIOS: Drive=0x0, H=1, S=18

Cannot find xeld1 in all drives. Press Ctrl+Alt+Del to restart._

Немам пристап до БИОС никаков,после АСУС екранот кога се уклучува ми се пали директно ова горе на црн екран.Пред тоа имав активација на Win 7 најверојатно била до Јануари 2012 и ми извади дека е Not Genuine.Стиснав Install на активатор и рестарт и отиде во курац.Ако нема решение за ова некој барем да ми каже некој сервис што вадат податоци од друг хард-диск зашто имам многу работи што ми требаат и не се за бришење.
Bump.I'm getting desperate :(

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Земи цд вин7, тури го, намести го да се пали од него, идеш таму местиш јунајтед стејтс кога ќе се подигне, идеш некст, и тука имаш едно repair your computer.доле лево треба да е..иди команд промпт после тоа, и внатре пиши:

bootsect.exe /nt60 SYS /force

restart PC, би требало да се упали.И на ПП ќе ти пратам асален активатор.

--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:07 ---
Земи цд вин7, тури го, намести го да се пали од него, идеш таму местиш јунајтед стејтс кога ќе се подигне, идеш некст, и тука имаш едно repair your computer.доле лево треба да е..иди команд промпт после тоа, и внатре пиши:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Друже немаш претстава колку сум ти благодарен

,
Друже немаш претстава колку сум ти благодарен,не сакаше од првпат меѓутоа неколку пати го направив тоа и се упали,ке почекам да ми донесат екстерен да префрлам сега и после формат ке му правам.Фала и за кракот.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
имам проблем со принтерот HP deskjet 3420 не можам да најдам драјвери за win 7

Kajgana Shop

На врв Bottom