Помош, софтверски проблеми и совети

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Значи вака..како да се искључи од чат на фејсбук,значи човекот нон стоп е присутен на чат и кога е офф, а тоа се десило од кога се уклучил на фб од HTC мобилен..и сега во чат му покажува цело време дека е активен,а не е ? Како да се деактивира тоа ?
??? nekoj
на HTC најчесто има посебен Чат за фејсбук како Gchat,Messenger и слични. Треба од таму да се одлогира или да направи да не му се логира автоматски
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 17:23 ---
Провери во C:\Users по тоа фолдерите дали го има тој USER што е избришан, и дали можеш да влезеш во него. И пушти да се гледаат скриени фајливи па разгледај таму по фолдерите.
Со system restore нели би можел да проба ако му ги нема?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
на HTC најчесто има посебен Чат за фејсбук како Gchat,Messenger и слични. Треба од таму да се одлогира или да направи да не му се логира автоматски
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 17:23 ---

Со system restore нели би можел да проба ако му ги нема?
System Restore враќа сетинзи, не фајлови.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Проблем :( Ми излегува ова...не ми изгледа добро

No xeld1
No xeld1
No xeld1

BIOS: Drive=0x0, H=1, S=18

Cannot find xeld1 in all drives. Press Ctrl+Alt+Del to restart._

Немам пристап до БИОС никаков,после АСУС екранот кога се уклучува ми се пали директно ова горе на црн екран.Пред тоа имав активација на Win 7 најверојатно била до Јануари 2012 и ми извади дека е Not Genuine.Стиснав Install на активатор и рестарт и отиде во курац.Ако нема решение за ова некој барем да ми каже некој сервис што вадат податоци од друг хард-диск зашто имам многу работи што ми требаат и не се за бришење.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
малце помош и ваше мислење...кога работам нешто со пц замрзне се сликата блокира или ми се рестартира и тоа едно 2-30 пати у дено ...не е до хардискот проверив секако..ниту раммемориите и нз шо може да биде ако може некако да помогнете

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
малце помош и ваше мислење...кога работам нешто со пц замрзне се сликата блокира или ми се рестартира и тоа едно 2-30 пати у дено ...не е до хардискот проверив секако..ниту раммемориите и нз шо може да биде ако може некако да помогнете
Како провери дека не е хардверски???

Волтажите што ги дава напојувањето кои се?
Температура на матична, графичка и процесор?
Температура на хард диск?

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Како провери дека не е хардверски???

Волтажите што ги дава напојувањето кои се?
Температура на матична, графичка и процесор?
Температура на хард диск?
тоа се проверив преку биосот и си е тамн како шо треба да биде...незнам што може да биде проблемот ..процесорот или графичката мислам ама сега не ми праве проблеми
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 22:05 ---
тоа се проверив преку биосот и си е тамн како шо треба да биде...незнам што може да биде проблемот ..процесорот или графичката мислам ама сега не ми праве проблеми
ако може некој да ми каже како да проверам оти те сега работе се супер седам на пц..и одедншка замрзне се сликата ..проба со реинтсал смени виндоусо сеа користам линукс ливе цд и па така праве

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 22:05 ---

ако може некој да ми каже како да проверам оти те сега работе се супер седам на пц..и одедншка замрзне се сликата ..проба со реинтсал смени виндоусо сеа користам линукс ливе цд и па така праве
Инсталирај си HD Tune Pro и провери го хард дискот чим си 100% сигурен дека ништо од другово не прави проблеми.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
536
Поени од реакции
258
Провери во C:\Users по тоа фолдерите дали го има тој USER што е избришан, и дали можеш да влезеш во него. И пушти да се гледаат скриени фајливи па разгледај таму по фолдерите.
Ми помогна тоа. Во скриените фолдери најдов нешто, другите ги вратив со Restoration. Ја најдов на google и ги врати преостанатите фајлови. Фала во секој случај :)

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
некој нешто да не знае за
NTLDR is missing
Press Ctrl Alt Del to Restart
ми се појавува после биосот
како што гледав на гугл има повеќе работи и незнам што да правам
последно што направив е форматирав преку усб и ми се избришаа сите партиции па го прикачив хардот на друг компјутер и однвоо ги направив партициите ( ми покажуваше првен грешка дека немам активна партиција ) откако го направив и тоа заглавив на ова :sick: некој нешто да даде за совет
иначе да потенцирам дека на партициите нема ништо сега хардот е здрав и го дава како активен ан друг компјутер

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
NTLDR is missing
последно што направив е форматирав преку усб и ми се избришаа сите партиции па го прикачив хардот на друг компјутер и однвоо ги направив партициите ( ми покажуваше првен грешка дека немам активна партиција ) откако го направив и тоа заглавив на ова :sick: некој нешто да даде за совет
иначе да потенцирам дека на партициите нема ништо сега хардот е здрав и го дава како активен ан друг компјутер
Ај дообјасни... Прво XP или Windows 7. Велиш нема ништо на партициите, но од некаде ти чита дека имаш. Барем Windows имаш. Ако не ти е мака, избриши се, па преинсталирај windows.
Втора алтернатива, симни си Hiren's Boot CD, и сними на ЦД, Бутирај од него, имаш опција fix NTLDR missing.
Инаку Hiren's Boot CD има доста корисни алатки, за да не закачуваш дискот на друг компјутер, Партиционирање, бришење на дискови Live Windows, Бришење пасворди....итн

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
NTLDR is missing
Hiren's boot cd...и имаш тмау опција да го поправеш...иначе само што го проверив хдд и е супер..може само од таму сата кабело да биде

L

Löwe

Гостин
Вака сега, имам голем проблем. Штом ќе го уклучам ПЦ, не сака да мрдне сликата е закочена, мавам рестарт уклучувам Сејф моде + Нетворк, и така функционирам, не знам во што е проблемот ако може помош. Мислев дека е Рамот бидејќи многу ми сецкаше, купив рам го надоградив, ама излезе дека не е тоа.

А која е постапката за да се врати компјутерот во состојбата која што била на некој одреден датум кога компјутерот бил вклучен, знам дека постоеше и ја учевме во училиште али ја заборајв, ве молам за помош и фала однапред.

K

kalimer0

Гостин
Вака сега, имам голем проблем. Штом ќе го уклучам ПЦ, не сака да мрдне сликата е закочена, мавам рестарт уклучувам Сејф моде + Нетворк, и така функционирам, не знам во што е проблемот ако може помош. Мислев дека е Рамот бидејќи многу ми сецкаше, купив рам го надоградив, ама излезе дека не е тоа.

А која е постапката за да се врати компјутерот во состојбата која што била на некој одреден датум кога компјутерот бил вклучен, знам дека постоеше и ја учевме во училиште али ја заборајв, ве молам за помош и фала однапред.
Мислам дека имаш проблем со графичката или драјверите за графичката. Инаку опцијата да го "вратиш" компјутерот на некој датум е System Restore и можеш да ја стартуваш Start > All Programs > Accessories > System Tools > System Restore

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Најверојатно ти е до графичката. Кога ќе влезеш во сејф мод, преку task manager најди ја графичката и направи uninstall на драјверите, потоа рестартирај го компјутерот и види дали ќе се подигне нормално. Ако да, значи до неа е, симни најнови драјвери, провери дали работи кулерот (доколку е со такво ладење) а ако не успеат претходните две работи, ќе треба да ја замениш со нова.

L

Löwe

Гостин
Најверојатно ти е до графичката. Кога ќе влезеш во сејф мод, преку task manager најди ја графичката и направи uninstall на драјверите, потоа рестартирај го компјутерот и види дали ќе се подигне нормално. Ако да, значи до неа е, симни најнови драјвери, провери дали работи кулерот (доколку е со такво ладење) а ако не успеат претходните две работи, ќе треба да ја замениш со нова.
Отворам Таск Менаџер и после одам во Processes ili vo Services, и како ке ги препознаам кој се драјверите од Графичката?
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 01:43 ---
Инаку на проблемов претходеше, Додека играв НБА 2К12, почнуваше да ми титка и по одредено време сам ми се гасеше компјутерот. Мислев дека е за тоа што имав само 1 гига рам, надоградив уште 2 гига..

Kajgana Shop

На врв Bottom