Цензура на интернетот - SOPA/PIPA/ACTA/PCIP (Генерална дискусија)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Добро бе како да ти се објасни тебе нешто толку едноставно? АКО АВТОРСКИТЕ ПРАВА СЕ ПРЕКРШЕНИ, ЈУТЈУБ ГО БЛОКИРА ВИДЕОТО.
Второ, мене ич уво не ме боли за твојот професор по информатика.
ДА, сега барам од моите и си купувам, а кога немам не си купувам, кога ќе заработувам сам ќе си купувам ПАК, а ако немам нема да си купувам. Што е толку факинг тешко да се разбере?
и да, никогаш не сум купил било што од тезга, па игра ќе купувам. Какви невистини ќе кажете за човек, само за да дојдете на вашето.

ДА, СЕ ШТО ИМАМ НА МОЈОТ ХАРД ДИСК е лиценцирано. Тоа па и не е твоја работа.

Море биди малце по културен не биди глуп

youtube не ги блокира видејата што се прекшени авторските права туку самиот уплодер го прави тоа не се прави сељак и не збори нешто што незнаеш ти си нај лоша варијанта Учено не до учено нешто нај лошо

ме боли мене ти дали имаш во твојот хдд лиценцирано ли не ти како прво појма немаш што е лиценцирано а што фрее а што пират

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Додека овој Давид не даде било каков доказ дека ,,све’’ му е лиценцирано,и купено,ја не верувам.Ја за мене си кажува НИШТО на компјутерот од софтвер не ми е купено :icon_lol: :oops:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Добро бе како да ти се објасни тебе нешто толку едноставно? АКО АВТОРСКИТЕ ПРАВА СЕ ПРЕКРШЕНИ, ЈУТЈУБ ГО БЛОКИРА ВИДЕОТО.
ДА, сега барам од моите и си купувам, а кога немам не си купувам, кога ќе заработувам сам ќе си купувам ПАК, а ако немам нема да си купувам. Што е толку факинг тешко да се разбере?
и да, никогаш не сум купил било што од тезга, па игра ќе купувам. Какви невистини ќе кажете за човек, само за да дојдете на вашето.

Да влезеш ти во cpanel и да ни пратиш еден скриншот од програмите што ги имаш инсталирано. Ни треба доказ дека навистина си глуп, вака само се сомневаме.

Патем, ти се свиѓа видеово:

?

Г

Грејвдигер

Гостин

Па и Megaupload и сите други ги бришаат фајловите ако авторските права се прекршени и пријави некој, иста приказна ти е и YouTube.

Ама па напна... :icon_lol: Стај една сликична шо апликации имаш да те преслушеме набрзина, па да продолжиме со нормална дискусија. :)

Едит: Io Sono ме претркал. :)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.027
Поени од реакции
12.533
Повеќе американски Интернет портали ја пренесуваат веста дека предлог законите SOPA и PIPA се повлечени.

Знајте дека ова НЕ Е ТОЧНО !!!

Гласањето за предлог законите SOPA и PIPA е одложено, а истите тие предлог закони не се повлечени, туку и понатаму се на дневен ред во американскиот Конгрес.

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Какви сликички ве интересираат конкретно? :)

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Од контрол панел од програмите што ги имаш на компјутер и од My Computer - Properties :)
Како ќе видиш од контрол панел дали ми се лиценцирани кога се само иконките од програмите, големи, кога сум ги инсталирал и нешто како опис ли, незнам...?

Г

Грејвдигер

Гостин
Како ќе видиш од контрол панел дали ми се лиценцирани кога се само иконките од програмите, големи, кога сум ги инсталирал и нешто како опис ли, незнам...?
Дај ти двете сликички, па ќе ти каже бато после шо :D

aspi

Остар, ама добронамерен :)
Член од
13 октомври 2010
Мислења
5
Поени од реакции
2
Какви сликички ве интересираат конкретно? :)
Нели бе глеате дека David^^ си игра мајтап со вас, според горенаведениов коментар очигледно незнае шо е скриншот а очигледно ни незнае шо е фри а шо е пират и шо е лиценца, од што на крај можам да заклучам дека им а 12,5 години или е екстремно г......;)

....Пиратеријата дозволува да видиш нешто какво е, без при тоа да те лажат со маркетинг и слични трикови и доколку одлучиш дека навистина ти се допаѓа и дека цената е реална за трудот тогаш ќе го поддржиш авторот, тогаш ќе го наградиш авторот за неговиот труд.
Пиратеријата помага информирајќи, креирајќи пореална слика од маркетингот (кој што може и најчесто е тотално лажен) и при тоа пиратеријата спроведува економски баланс поддржувајќи рационални одлуки од страна на клиентите во изборот на продукти што ќе ги купат.....

а околу делов со пиратерија дека тоа е ок пошто така можеш да го пробаш производот, држи вода ама барем да дадеше пример со траил верзија а не со пиратерија и фул крак на софтвер или игра, јебига....
темава е малце тешка пошто и лугето што ствараат нешто (значи музика, филм, игри , фотвер исл.) се оштетеи и ова неможе да се оспори, а од друга страна за голем дел од популацијата на заемјинава топка тие работи остануваат недостапни заради нивната цена која вештачи или не е дигната до небо, затоа тука на сцена стапува пиратеријата...затоа пак ке кажам тешко е да се каже што е 100% исправно и фер.....
иначе да си кажам и ја, имам нечшто купено, нешто фри ама и доста пират :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Кога сме кај авторските права... не важи законов за слики? :pipi:

Мислењето е од темата „Вечер украде фотографија од Кајгана
И? Големото чудо. Значи до толку да се мразиме меѓу себе, ццц.... што има врска чија е фотографијата бре? и дај не бидете смешни со тужбите, за нешто што си поставил на интернет самиот .... глупости во боја. Ќе тужеле они за една слика :pos:
Ах да, како ќе докажеш дека е земена од твојот портал?

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Се е купено, а музика слушам на јутјуб.

Што напнуваш со играта, реков незнаев. Сега знам. Никој не се родил учен. А можеби и не беше пиратска, од кај знаеш ти?

Јас сурфам од пиратски виндоус? Прво и прво, незнаеш што оперативен систем имам. Од кај знаеш дека сурфам од виндоус воопшто? и да, сурфам од лиценциран виндоус. Не ми е пиратски. Живеам од парите на мама и тато да, ама кога за нешто немам пари - НЕ ГО КРАДАМ. Толку од мене на темава.
Ова сигурно ти е пиратерија во компјутерот се разбира покрај оперативниот ситем па поправи ме или докажи ако грешам !

Counter - Strike
Nero
Антивирусот

А најдобро да докажеш дека не си мало дете и не си дојден да тролаш на форумов направи една слика со оригинал цедињата што ги имаш дома! А според твоето кажување треба да ги имаш во огромен број !

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Еве ви сликичиња:

и сега кој е во право?

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Ако се лажеме дека си дал пари за да имаш Windows 7 Ultimate (y) а ако стварно си го купил ондак :tapp: пошто баш тебе СИГУРНО ти трбаат сите опции што ги нуди Windows 7 Ultimate :ROFLMAO:
Па ете ти слика, нормално дека сум дал пари, нема мене специјално да ми го дадат бесплатно -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom