Скијање Зима 2011/12

Оваа зима на скијање:

• Бугарија

Гласови: 34 40,0%
  • Македонија (на некои од нашиве ски центри)

Гласови: 34 40,0%
  • На подалечно место, ќе наведам на кое

Гласови: 4 4,7%
  • Оваа зима не одам на скијање (финансиска криза)

Гласови: 3 3,5%
  • Србија

Гласови: 2 2,4%
  • Не одам на скијање, ќе одмарам оваа зима

Гласови: 8 9,4%

• Вкупно гласачи
    85
Член од
1 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
8
Ovaa godina za ista cena kako vo Bansko moze da se skija vo Avstrija, Zell am See Kaprun. Vcera imase pola metro sneg vo Kaprun, a na tereni 1,5 metri sneg.
Eve link za aranzmanot: http://nolimit.mk/2011-09-28-08-15-33/avstrija/zell-am-see-kaprun
Па и незнам колку е иста цената. Овде 5 дневна ски карта излегува дека е 150 евра, значи дневна е сигурно над 30 евра, сместувањето на база само ноќевање е 30 евра од вечер, Банско во хотел со 4 ѕвезди (базен, сауна, парна бања итн...) со доручек има од 15-20 евра (зборам за нормалните хотели). Цените на храната незнам колку пати се поскапи од Банско (мислам во ресторан), и да не забаравам колку време треба да патуваш до Австрија со автобус, а колку до Банско.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
8
Дали имате информација дали е изгазена стазата во Крушево и дали е прооден патот?

M

macgowan

Гостин
Kaprun или сл.места `на запад` се `приуштиви` напролет(spring ski). Сега е вонпансионската услуга(а и пансионската) бабачко.
By the way, шо слушам на Шапка немало скијање денес? Во Битола не затна снегот а таму го издувал ветрот!? Верно е?

NLT

Член од
5 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Па и незнам колку е иста цената. Овде 5 дневна ски карта излегува дека е 150 евра, значи дневна е сигурно над 30 евра, сместувањето на база само ноќевање е 30 евра од вечер, Банско во хотел со 4 ѕвезди (базен, сауна, парна бања итн...) со доручек има од 15-20 евра (зборам за нормалните хотели). Цените на храната незнам колку пати се поскапи од Банско (мислам во ресторан), и да не забаравам колку време треба да патуваш до Австрија со автобус, а колку до Банско.
Vo Bansko cenata na ski karta e 25 evra sto znaci za 5 dena e 125 evra. Vo normalen hotel so spa centar ispod 20 evra dorucek i vecera tesko se naoga. Patot e 40 evra sto znaci vkupno za 6 nokevanja so ski karta i jadenje se plaka 310 evra. Za Avstrija plakas 369 i imas plus za jadenje za koe ako kupuvas vo super market poveke od 70 evra nema da ti trebaat. Za razlika od 120 evra i te kako bi skijal vo Avstrija. Ne zboram deka Bankso e loso, pred se zatoa sto e blisku i terenite se dobri megutoa e nesporedliv so Zell am See Kaprun. Mnogu luge kaj nas trosat po 500 evra vo Bansko, a za isti pari mozat da skijaat vo Avstrija na ski centar so 130 km ski pateki i infrastruktura i sodrzini nesporedlivi so bilo koj ski centar na balkanov. Plus koja e poentata da skijas na ist ski centar sekoja godina!?!
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 20:30 ---
Kaprun или сл.места `на запад` се `приуштиви` напролет(spring ski). Сега е вонпансионската услуга(а и пансионската) бабачко.
By the way, шо слушам на Шапка немало скијање денес? Во Битола не затна снегот а таму го издувал ветрот!? Верно е?[/quote
Denes bev na Sapka, ima sneg ali slabo za skijanje, vcera sve izduvalo

M

macgowan

Гостин
Не го напишав постот со некаква умисла-ме радува дека има вакви понуди, само напред!
Само констатирам, јас не сум од тие кои трошат по 500евра за три дена во Банско, така да поздравувам секаква понуда и избор но математиката лично ми излегува поповолна во Бугарија сеуште.
А за поентата да скијаш секоја година на друго место, мислам дека таа се однесува на целната група `500евра во Банско`. Јас лично сакам добро скијање и тоа за мене е најважно, независно дали на Пелистер, Банско, Kaprun или Tignes, но за жал не можам да си го приуштам луксузот од тие екстра 120 евра, кои и не се баш толку, како напиша во постот. Some day!

П

Паган-др

Гостин
На страна Бугарија, нашиве центри, Грција. Ме интересира бил некој на Копаоник? Едно време знам многу се форсираше, ама до сеа не сум налетал на некои искуства. Стазите какви се, услуги etc?

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
На страна Бугарија, нашиве центри, Грција. Ме интересира бил некој на Копаоник? Едно време знам многу се форсираше, ама до сеа не сум налетал на некои искуства. Стазите какви се, услуги etc?
Јас бев другар пред две години, на крај на сезоната некаде почеток на март,зошто во ек на сезона навистина е скапо се,од сместување и храна до ски карти.

Што се однесува на стазите да повлечеме една паралела со Банско. На Копаоник стазите се топ, мене и ми се подобри него на Банско,а башка и подостапни се и некако по мое гледање поголем е капацитетот на Копаоник. Незнам дали си бил во Банско во Јануари,али од чекање ред може да ти се одмили скијањето. Сега,може и на Копаоник е така исто во јануари,јас мо март бев,но снег имаше многу

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Днеска се направив на болен во службата и одев на Боровец да се скиам.
Времето и патеките беа прекрасни. Само локалните "компири" ме дразнеа со цени од 10лв за сендвич.
Во лифтови се заговорих со еден Србин со семејството, бил од Белград, најмил си стан со кујна, беше многу задоволен. Имаше многу Срби поради нивните божиќни празници.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ех немам кеш, планирав за Италија во фебруари, иначе како би отишол сега на зимување..Има некои добри понуди според мене:

Last minute во Австрија 7 ноќевања за 150 евра:
http://www.putovanja.info/austrija/bad-klajnkirhajm/hoteli/3726-apartmani-diana

и во Банско 7 полупансиони за 180 евра:
http://www.putovanja.info/bugarska/bansko/hoteli/1393-hotel-villa-roka

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Ех немам кеш, планирав за Италија во фебруари, иначе како би отишол сега на зимување..Има некои добри понуди според мене:

Last minute во Австрија 7 ноќевања за 150 евра:
http://www.putovanja.info/austrija/bad-klajnkirhajm/hoteli/3726-apartmani-diana

и во Банско 7 полупансиони за 180 евра:
http://www.putovanja.info/bugarska/bansko/hoteli/1393-hotel-villa-roka
Dejanko_bt по-горе ти е дал отговора:
Ски картата и храната во Австриа са многу по скапи от Банско.

--- надополнето: 13 јануари 2012 во 10:54 ---
By the way, шо слушам на Шапка немало скијање денес? Во Битола не затна снегот а таму го издувал ветрот!? Верно е?
@macgowan не е баш така. Капрун се наода на ледник и затоа е една од ретките места во Европа каде што ски се возат речиси цела година.
Април минатата година за Велигден бев таму и беше страшна навалица, цела Европа се беше изсипала во Капрун. Освен тоа треба да се знае дека Капрун не е место за begginers.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
10
Дали имате информација дали е изгазена стазата во Крушево и дали е прооден патот?
Стазата е изгазена,среден а комплетната инфраструктура и ски центарот работи беспрекорно како никогаш до сега.Поздрав!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дечки, некој случајно да не има некаква информација за автобуски превоз Скопје - Банско?

Kajgana Shop

На врв Bottom