Изгледа не сме јасни околу некои работи (ова постовиве или еден ист човек ги пишува под многу профили или се сите персони од ист калап правени и на таков начин и се изразуваат), значи пошто масонството е пред се и над се религија, тогаш "богот" кој го обожуваат масоните не оној на Христијаните, туку напротив. Во неколку постови претходно имав објаснето, но за жал админи-страторите ми ги имаа избришано најверојатно бидејќи беа masons exposed (друга причина не ми е логична) и наведов дека, КАБАЛАТА како религија на масоните (и на сите други окултистички организации) е чисто обожување на луцифер, т.е. сатаната и тоа не го одрекува ни самиот Алберт Пајк. Која книга и да прочиташ масонска ќе видиш и самиот дека кабалата е на прво место, и нејзиното учење е применувано насекаде каде има масонски лож(г)и по светов, со разлика од тоа дали се наогаат во будистички, муслимански, христијански или било каков паганистички свет, масоните ја толкуваат домородната религија на кабалиситчки начин и така сакат полесно да бидат прифатени од средината, а и полесно се заблудуваат останатите членови од истото општество. Затоа и велат кај нас масоните оти се православни што е сосема спротивно на учење то на Православната Црква. Тоа што даваат пари масоништата насекаде е само заради неутрализирање на лошиот глас кој ги бие, и привлекување на сите оние кои се алчни за пари и моќ. Кога би можеле, радо не би го правеле тоа, но се приморани. Ритулите за кои викаш дека не се нормални и секојдневни се стварно ненормални и несекојдневни (парафразирав). Дали се масони, илуминати, темплари - телетабиси, Ku Klux Klan или останатиот дел од куклениот театар наречен сатаноокултизам, ритуалите им се со една и иста цел која помалку или повеќе ја знаеме-те сите. Незнам зошто воопшто се обидуваат масоните да докажат дека не се сатанисти кога секој нормален човек кога ќе зема да прочита некоја нивна книга, н.п.р. Morals and Dogma (т.н. Курци и Палци) ќе сфати дека не е толку наивно и филантропистички како што во кон-крет-ниов случај се обидуваш да не офарбаш. Мислам... стварно нема смисла и ни вреѓаш каква-таква интелигенција. Што се однесува до тоа дали си ти масон или не, тоа навистина е твоја лична работа, но што се однесува до фактот што го наведе дека секоја ложа си го пробива патотот на делување во општеството тоа не останува без последиза за мене и за сите останати во ова општество и на тоа и те како ќе се спротивставувам(е) бидејќи е на општествена штета. Тој пат на делување ни е познат и е спроведување на Ционистичките планови за нов светски поредок во светот каде се стреми од секој слободен човек со сопствено размислување и личност во полнота, направи роб на тој нов поредок. Тоа ги прави масоните само обични слуги кои се послушни на нивните (а не моои-наши) босови и сето тоа е точно. Воедно, тоа е и одговорот на едно претходно прашање за тоа која е целта на масонството.
А ти лично зошто ги мразиш масоните, или било кои окултистички друштва што си ги навел ? Тебе ти згрешиле ли лично нешто или на некој близок или пак затоа што цел свет пишува за заверите нивни ?? Викаш дека сте ВИЕ , што ми звучи на организирана група што ги следи масоните и чека да ги убие ?
Па и некој те праша за тоа ВИЕ а ти убаво му кажа како е тонј не-интелегентен да го разбере тоа длабоко ?!?
Знаш зошто те прашувам , зашто копи-паст ти е ова од секој параноичен форум за светска завера на интернет и веќе го има насекаде (НОРМАЛНО не викам дали е вистина или не тоа) и тоа што си научил таму си го пуштил тука. Кабалата извади ја од тука не и е тука местото освен ако не планираш да споменеш уште некоја личност со која Кабалата најмногу ќе си одговара .
Ме интересира
ВИЕ како организирана група како сте ги истражувале овие деталности за
масоните ,
темпларите и сите што ги викаш
Луциферијанци !
Окултисти ! Што е тоа ???? Си осетил ли дел од тоа некогаш или пак од чистотата која што ти ја прикажуваш и како што се прикажуваш Лично !
Си запознал ли лично некој масон , темплар ? ? ? ? ? ? ? ?
Бидејќи го браниш христијанството како твој избор , тогаш зошто зи ги избегнал Темпларите како негови заштитници ! Таму само христијани можат да се вклучат !!!
Јас исто скокав и плукав по сите се додека не запознав по некој од нив , нели и таму патот ме однесе по сето тоа плукање , лично да ги видам тие што ги "МРАЗАМ" оти биле масони !!! И што видов ? Па и тие да ти бидат луѓе , ЗамИслИ ? ? И тоа обични и што беше па најчудно дури имаше и масон од повисок ред што цел живот сум се знаел , па и татко на моја добра другарка ! ! ! И никого не убил човекот замисли. Дури и тврдокорен христијанин е . И најубаво разбрав многу од човекот , што знам дека не ме лажи. Те лажи ли татко ти тебе ???? Мене не. Така и тој што ме смета за син , а јас за татко !!!!
Напротив јас сеуште сум конспиративна личност што се врти по заверите , само што
личното искуство (само ако е
ВИСТИНСКО) ми го промени сето тоа.
И сега Дефиницијата за МАСОН за мене е друга.
Така , човекот секогаш трага по вистината. Сведоци сме на многу групи , религии , организации и сл. кои трагаат по вистината. Да споменам Будисти , Христијани , Масонски ложи , Темпларите , Групата на Алистер Кроули која моментално не ми дојде на памет, Илуминатите , Белите браќа (или сл.) од овие простори . . . .
Сите овие не се дел од завера иако меѓу нив има доста моќни луѓе на кои НЕ ИМ ТРЕБА МАСОНЕРИЈАТА ДА ВЛАДЕАТ СО СВЕТОТ. ТАКА ДУРИ ВЕРУВАМ ДЕКА ВО 1700-1800 година беше направена инфилтрацијата во масонските ложи од страна на моќните фамилии. Знаеш , на моќниците не им одговара човек да ја трага просветленоста !!! Им одговара слеп човек , тој лесно се контролира.
Будистите земи ги исто. Одбери било која целна група (која што решила да ја бара вистината) и проучи ја . Сите се слични. Сите ги знаат тајните.
А кои се тајните ??? Тајните се тоа што човекот заборави кој е , кој бил , кој ќе биде, односно човекот Е !
Така постојат низа техники за повторна само-реализација. На пример , некои луѓе без ничија помош тоа го направиле и покасно се придружиле на масоните. Јас лично знам барем 5-6 луѓе , кои не се богати , но многу битно , СЕ НЕЗАВИСНИ !!! Не финансиски , туку како ЛУЃЕ ! Тоа е битно да СИ , па после во која сакаш ложа биди ! ! !
Јас сум против само на учењето на Црните Ционски магови кој Александар не ги уништи и Вавилон го пренесоа во Рим. Ај за тоа друг пат и на друга тема можеби.
Се изгубив во должинава а ова ми е 1-2 пост па де претерувам , за да не бидам разбран погрешно. Со постов никој не сакам ни да навредам ни да величам.
Ова е мое лично ИСКУСТВО ! Не го читав никаде
)
поз