ЕП во ракомет 2012-група I (Белград)

Кои 2 репрезентации ќе одат во полу-финале?

• Србија

Гласови: 82 50,3%
  • Германија

Гласови: 30 18,4%
  • Полска

Гласови: 10 6,1%
  • Македонија

Гласови: 119 73,0%
  • Шведска

Гласови: 3 1,8%
  • Данска

Гласови: 10 6,1%

• Вкупно гласачи
    163
S

Stivie G

Гостин
Оваа е новосоздадена група од по првите 3 селекции од групите А и Б.
Плaсман во оваа група обезбедија Србија, Полска, Данска, Германија, Македонија и Шведска додека понатамошен пласман не успееја да обезбедат Словачка и Чешка.
Сметам дека оваа група ќе биде доста интересна за гледање бидејки во првата фаза имаше некои изненаудување. Најголемото изненадување е тоа што Данска влегува без бодови.
Влез во полуфиналето обездедуваат 1 и 2 пласираните репрезентации кои што ќе се сретнат со 1 и 2 пласираните репрезентации од другата група а додека оние од 3 до 6 место ќе разигруваат за останитите места.
Според моменталната состојба домаќинот Србија и Германија се во најповолна ситуација.

Моменталната табела и датумите на одигрување на натпреварите
u4r5l.png
И за крај анкета за тоа кои 2 репрезентации мислите дека ќе одат во полуфиналето

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Оти само за една можи да се гласа?
Како и да е, се знај за кој гласав иако ќе ни биди тешко само заради швабите дека имаат 4 бода :)

М

Мартин`

Гостин
Нека ја направат модераторите анкетата да има можност за гласање на повеќе опции, и нека ја рестартираат.
Инаку мислам и сакам понатаму да одат Македонија и Србија :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кои две ќе идат а само за една може да се гласа, иначе реално Србија и Германија ќе идат даље, на Македонија и требаат три победи за даље, тоа ќе иде тешко. Среќа па на Србија и требаат две победи, а третата ја играат со Македонија па нема многу да се замараат ако претходните две ги добијат.

М

Мартин`

Гостин
Кои две ќе идат а само за една може да се гласа, иначе реално Србија и Германија ќе идат даље, на Македонија и требаат три победи за даље, тоа ќе иде тешко. Среќа па на Србија и требаат две победи, а третата ја играат со Македонија па нема многу да се замараат ако претходните две ги добијат.
Србија ако ги тепа Германија и Шведска третата може да ни ја пушти нас за поголем профит (гледаност, публика итн) а ние да тепаме со Полска и Данска за што реално мислам со добра игра може да се избориме.. ништо не е невозможно јас сум отпимист дека има шанси да отидеме во 1/2 финалето.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Србија ако ги тепа Германија и Шведска третата може да ни ја пушти нас за поголем профит (гледаност, публика итн) а ние да тепаме со Полска и Данска за што реално мислам со добра игра може да се избориме.. ништо не е невозможно јас сум отпимист дека има шанси да отидеме во 1/2 финалето.
Дај Боже :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Според мене ќе биди мишн импосибл да стигниме до полуфиналето и да се надминат нашите дечки да ги победат Данска и Полска..за СРбија уверен сум дека ќе ни ја пуштат ако ги победат првите две(што е голема веројатноста)..само со Данска некако да се стегни заби и да се надминеме..со Полска иако се поквалитетни не е ништо страшно..Данска е проблемот а и плус немаат ниту еден бод ...!

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Кои две ќе одат во ПОЛУФИНАЛЕ...сменете=)
Реално...Србија и Германија имаат најголеми шанси,ама нешто ми збори дека редно време е Швабиве да го лапнат,среќата да им сврти грб,незаслужено се наоѓаат во оваа ситуација.
Така да моја прогноза-Ние и Србија:D
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 16:55 ---
Според мене ќе биди мишн импосибл да стигниме до полуфиналето и да се надминат нашите дечки да ги победат Данска и Полска..за СРбија уверен сум дека ќе ни ја пуштат ако ги победат првите две(што е голема веројатноста)..само со Данска некако да се стегни заби и да се надминеме..со Полска иако се поквалитетни не е ништо страшно..Данска е проблемот а и плус немаат ниту еден бод ...!
Пољаците ги тепавме кога беа најсилни,зашто да не биде и сега така кога се ослабени..

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Реално, сигурно одат србите и мојот глас на анкетата го дадов за нив, бидејки сум сигурен во тоа, не дека нешто србоман или сл срања, а после нив мислам дека германците и ние ке се јадеме за тоа второ место.
По мене германците имаат малку поквалитетен тим од нашите( за нијанса се поголеми ,поснажни а исто така и технички доста спремни) а ние тој мал недостиг го надополнуваме со публиката така да сме еднакви со нив.
Мислам дека ке бидеме или втори или трети во група.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Амори несреќооо.. 2 победи ни се лизнаа од раце,сега да имавме 4 бодаааааа :place:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ако ја тепаме Данска ние сме тие што ќе имаат повеќе шанси за понатаму.Полска 100% ќе загуби од Шведска а Германија од Данска така да големи се шансите ние да бидеме втори во група..Најбитен натпревар е уташениот и се надеваме на успех..Напред Македонија(y)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
србите да не пуштат да победиме и тоа на домашен терен на сред Белград....no way

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кога изгуби Шведска од Германија ми се одмили и нашата победа.Во двете игри имавме победа в рака а одиме со само 1 бод, оваа група не е како нашава, Данска и двата ги изгуби како нас за гол два, па има да тргне утре како невидени топка да играат.Тоа и ме плаши, овој ќе биде најтежок воедно и најважен натпревар, бидејќи со евентуален пораз, сите надежи спласнуваат и во останатите два ќе бидиме само топовско месо за фаворитите.

Kajgana Shop

На врв Bottom