LCD телевизори

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Јас го купив кабелот пред 3-4 години, уште не беа толку достапни како сега. Го платив две илјади и нешто, не сум сигурен може 2.400 беше. Претпоставувам дека е поевтин денес.
цената зависи од должината
видов во анхоч продаваат 10м за 1000 денари
а 2-3м ти е 200-300 денари некаде
треба да се испита што е финтата со овие позлатениве приклучоци

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Јас сум заинтересиран за сличен модел на Панасоник па ако може да ми кажеш за кои формати на филмови има подршка а за кои не.
Па уште не сум ги проверил сите формати, ама од тие што ги проверив се чита од дивикси, ац3, не ми читаше мкв - симнав 2-3 типа и не ми ги читаше, ама на мое другарче му прочитало некој тип само не знам кој. Он пробал со 3-4 типа и само еден му читало. Ама секогаш можеш да си уклучиш преку компјутер или да си купиш блу реј плеер - имаш за 4000-5000 денари.
Имаш интернет и то :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Televizorive imaat problem so header compression, znaci sekoj fajl koj ne vi go pusta na tv, treba da go provlecete niz mkvmerge 4.0 (mozebi moze i malku ponova verzija, no najnovata 5.2.1 ne raboti):

bez da cepkate drugo so prevod i slicni raboti kako sto se strelkive.
Samo selektirajte go toa i napravete si nov mkv fajl na drugo mesto na hard disk pa probajte.

Kaj brat mi The Guard 2011 BRRip 720p x264 DXVA - MXMG ne sakase da go pusti bidejki koga idev desen klik na fajlot i odberes media info pisuvase:

"Muxing mode : Header stripping"
pa kolegata krbo od prijevodi-online mi rece vaka:
Idi ovamo i skini slijedeće programe:

http://www.chumpusrex.com/junk/MKVFix.exe
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-4.3.0-setup.exe

Instaliraj MKVToolnix 4.3 (mora biti ta verzija) u neki drugi folder od onoga gdje su ti zadnje verzije, onda na isto mjesto stavi i MKVFix.exe.

Pokreni MKVFix i pod "search" mu pokaži gdje je problematični video, kad ga pregleda i zacrveni opali "clean" i poslije probaj ide li sada

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Vo anhoch kupiv vo oktomvri 10 Metra HDMI kabel 1.4a Gembird so pozlaten konektor za 450 denari so garancija mislam deka e, odlicen e za parite.
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 22:09 ---
цената зависи од должината
видов во анхоч продаваат 10м за 1000 денари
а 2-3м ти е 200-300 денари некаде
треба да се испита што е финтата со овие позлатениве приклучоци
kako sto e poentata podobra konekcija = podobar signal
Odlicna cena za HDMI kabel
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=32371

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Vo anhoch kupiv vo oktomvri 10 Metra HDMI kabel 1.4a Gembird so pozlaten konektor za 450 denari so garancija mislam deka e, odlicen e za parite.
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 22:09 ---

kako sto e poentata podobra konekcija = podobar signal
Odlicna cena za HDMI kabel
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=32371
знам дека е подобро хехе само сакав стручно мислење зошто :)
инаку тој кабел е 1.3b
али тука некаде се цените за 1000 денари мислам дека може да се најде 10метра
100 денара метро така некако му иде на грубо

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
знам дека е подобро хехе само сакав стручно мислење зошто :)
инаку тој кабел е 1.3b
али тука некаде се цените за 1000 денари мислам дека може да се најде 10метра
100 денара метро така некако му иде на грубо
Подобар спроводник и повеќе заштита, поквалитетен кабел. Пример, ако кабелот минува низ многу кабли за струја, препорачливо е позлатен да земеш.
Си приметил некогаш некаде дали на монитор или телевизор.... сликата како да трепери? Или како да вибрира?

Тоа е од чкарт кабел.

Член од
20 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите... Треба да одлучам помеѓу:

- Samsung UE40D6000 45000 ден без наочари
- LG 42LW5590 53000 ден. со сет 7 наочари

Од она што го гледав во продавница - Самсунг има поверни црни бои, а ЛГ поприродни дневни бои. Некако повеќе ми се допаѓа Самсунгот но економски ми е пооправдан ЛГ (повеќе смарт опции, наочари итн).

Исто така гледам последно време Панасоник УТ30 плазми има, но ги гледав во продавница сиви се како стар нишки ТВ малку сум скептик околу тоа...

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Здраво на сите... Треба да одлучам помеѓу:

- Samsung UE40D6000 45000 ден без наочари
- LG 42LW5590 53000 ден. со сет 7 наочари

Од она што го гледав во продавница - Самсунг има поверни црни бои, а ЛГ поприродни дневни бои. Некако повеќе ми се допаѓа Самсунгот но економски ми е пооправдан ЛГ (повеќе смарт опции, наочари итн).

Исто така гледам последно време Панасоник УТ30 плазми има, но ги гледав во продавница сиви се како стар нишки ТВ малку сум скептик околу тоа...
LG ке ти дава многу подобра слика од Самсунг
ама кај Самсунгот е подобро 3Д

јас би играл УТ30 во секој случај - добра слика и добро 3Д

Член од
13 октомври 2010
Мислења
8
Поени од реакции
3
G30 е 41 000 во техномаркет
ме интересира која цена е G20 од прошлата година 2010
би требало да има цена некаде околу 30 000 денари ама на сајтот и пишува дека е 45 000
е ај сеа де :)
а во Бугарија е 1000 лева
нешто не ми штимат
G20 и да има да не земаш.Којзнае колку е стоен на излог и работан.G30 нов неотпакуван да си земеш екстра е цената сега,почекај техномаркет утре(денес поминал 00.00) вади нов флаер па да не има нова цена.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
G20 и да има да не земаш.Којзнае колку е стоен на излог и работан.G30 нов неотпакуван да си земеш екстра е цената сега,почекај техномаркет утре(денес поминал 00.00) вади нов флаер па да не има нова цена.
дада и јас тоа си помислив
пошто знам дека е од 2010 година па може да е останат или вратен од некој а може и да е функционален
ама пак професионална плазма е од 2010 година а G30 уште држи голема цена барем за мене
во Бугарија ти велам уште го продаваат G20 и ти е 32000 денари што е супер цена
штета што ние не сме во тек со нив ...
абе изгледа АМЦ , Нептун и техномаркет соработуваат некако
пред некој ден видов на АМЦ плазма телевизори преземени натписите од кај Нептун и пишеше дека нема спецификации за тој телевизор ако сакате повеке детали видете кај Нептун
а и Техномаркет и Нептун секогаш држат исти цени .....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Луѓе помагајте не ми го препознава HDMI кабелот мојот ЛЦД Тв. До вчера работеше супер, денес го приклучив преку лан да ажурирам софтвер, ги користев апликациите на ЛГ и кога го ставив кабелот не го препознава влезот а кај мониторот се губи се не можам да користам ниту маус, тои само слиакта од деск топ без икони. Што му стана?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе помагајте не ми го препознава HDMI кабелот мојот ЛЦД Тв. До вчера работеше супер, денес го приклучив преку лан да ажурирам софтвер, ги користев апликациите на ЛГ и кога го ставив кабелот не го препознава влезот а кај мониторот се губи се не можам да користам ниту маус, тои само слиакта од деск топ без икони. Што му стана?
Да не си направил Dual View?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да не си направил Dual View?
кога прв пат го поврзав со хд кабел го ставив тоа лцд да биде главен екран, и после тоа само ќе го ставев кабелот и преку даљинско си бирав хдми влез и се појавуваше деск топ. сега не ми го препознава хд кабелот а деск топот се губи.

ne mi dava sega opcija da napravam vtor ekran, tuku samo mi prepoznava eden

koga ke gio povrzam so hdmi kabel ne mozam da go koristma monitorot e prazen samo slika od deks top. sto mu stana

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
кога прв пат го поврзав со хд кабел го ставив тоа лцд да биде главен екран, и после тоа само ќе го ставев кабелот и преку даљинско си бирав хдми влез и се појавуваше деск топ. сега не ми го препознава хд кабелот а деск топот се губи.

ne mi dava sega opcija da napravam vtor ekran, tuku samo mi prepoznava eden

koga ke gio povrzam so hdmi kabel ne mozam da go koristma monitorot e prazen samo slika od deks top. sto mu stana
Пробај смали ја резолуцијата, а за мониторот што ти има само десктоп, оди со маусот само во ЛЕВО или само во ДЕСНО види дали ќе се покаже маусот.

Што точно си чепкал пред да ти се зезне ова?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Пробај смали ја резолуцијата, а за мониторот што ти има само десктоп, оди со маусот само во ЛЕВО или само во ДЕСНО види дали ќе се покаже маусот.

Што точно си чепкал пред да ти се зезне ова?
Се покажа маусот и влегов кај подесување на екран, ми препознава лг тв ама не го пепрознава хдми излезот, тоа ме чуди што му стана. а све најнорачлно е поврзан и тв и комп со хдми кабел ама кога ке влезам во менито не ми покажува дека сум поврзна со кабелот а ми покажува дека лцд ми е главен екран. не знам што м устана, само ажурирав софтвер преку лан. до вчера супер работеше.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 04:28 ---
Има ли можност лцд да се избрише софтверот што сум го ажурирал? мислам дека тука е настанат проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom