F
Frankie Yale
Гостин
Секако дека постои хипстерски правец, доволно е да се поставиш над сите, да ги етикетираш како нижа класа (ограничени и индоктринирани) и да им опнеш по една погрешна дијагноза...Извини, никако не можам да те разберам како доаѓаш до заклучоков поврзан со хипстери. Постои хипстерски правец во носење заклучоци? Или нешо сликичката од лево те буни?
Од 2005 сум на форумов.
Те молам не ме ставај во багри и категории по инерција, тоа е многу некултурно и незрело. Сигурна сум дека не си седнал да исчиташ се што постои од мене на кајгана.
Еве ќе те упатам: долги, доолги времиња бев настрана од ваквите теми и ним слични, ама ете утрово ептен ми дојде ќејф да кажам нешто што на некој кој е надвор од ситуацијата (нити му се засегнати личните вредности, ставови, убедувања, ниту пак е емоционално вклучен) му е мошне очигледно.
Сфаќам јас све тоа колку ви е вам сериозна темава, ама неможете да го негирате ироничниот/комичен аспект чисто ради прчење нос во лутина.
Биди објективен како што делуваш дека знаеш да бидеш, и размисли дали можеби било кој дошол до тоа сознание ако се стави во улога на неутрален набљудувач кој има неповторлива шанса да согледа новини во ситуација која вие сте ја исцрпиле, веќе немате појма ни сами колку.
Толку за тоа.
Точно е дека не сум запознаен со твоите ставови, затоа единствено коментирам на твојот пристап на темава.
Иначе, дечкото Бодидарма а.к.а Игорче е кралот на хипстеризмот, меѓутоа ќе пробам да го игнорирам. Мрази и негира се што е мејнстрим, од музика до наука... дефиниција за досаден и напорен хипстер right there.