Zaptija Stojkov
Комунист
- Член од
- 23 февруари 2010
- Мислења
- 3.179
- Поени од реакции
- 2.858
Теоријата во Капитализмот гласи дека: „Се она што ќе го посакаш можеш да го имаш“.Оваа е честа фраза што се користи во Капиталистичкиот Вокабулар.
Но тоа се само живи глупости.
Еве еден пример илјадници луѓе што му рмбаат на приватњак за 150 евра посакуваат да имаат БМВМ5, Куќа од 1.000 квадрати во Њујорк, Њу Џерзи, Да одат на одмори во Лос Анџелес, Мајами, да имаат Јахти итн... Е зошто таквите не ги имаат тие работи?
Тоа прашање сум го поставувал на стотици луѓе но од никого досега не сум добил задоволителен одговор...И секогаш таквите луѓе велат можеш да си го дозволиш тоа ама во случај ако имаш пари...
Па по таа логика и пари посакуваат да имаат. Епа тогаш зошто не ги имаат де???
Но тоа се само живи глупости.
Еве еден пример илјадници луѓе што му рмбаат на приватњак за 150 евра посакуваат да имаат БМВМ5, Куќа од 1.000 квадрати во Њујорк, Њу Џерзи, Да одат на одмори во Лос Анџелес, Мајами, да имаат Јахти итн... Е зошто таквите не ги имаат тие работи?
Тоа прашање сум го поставувал на стотици луѓе но од никого досега не сум добил задоволителен одговор...И секогаш таквите луѓе велат можеш да си го дозволиш тоа ама во случај ако имаш пари...
Па по таа логика и пари посакуваат да имаат. Епа тогаш зошто не ги имаат де???