Оштетен од кабелскиот оператот "Blizoo"

• Креатор на темата Креатор на темата Serengeti
  • Време на започнување Време на започнување
Абе поголеми лопови и заебанти од Близу нема. Во Прилеп особено нема човек кој не ти се жали од интернетот на Близу. Ја наследија мрежата од Кејблтел, а Кејблтел ја наследија од Бо Нет која беше мизерна и никаква. Тие што имаат интернет од Близу, во Неделата од 7 дена, 3 дена немаат никаков, 2 дена имаат интернет ама никаков, и останатите 2 дена имаат интернет каков што треба.

Братучед ми имаше Мах пакет телефон и интернет, му измина договорот ај ќе се префрла на Близу. Одкако се пријави во Близу за трипл пакет, телефон дигитална и интернет за 999 денари, месец и пол кај него сеуште не се дојдени да наместат тоа што треба да наместат. ИНТЕРНЕТ ОД БЛИЗУ? НИ ВО СОН!
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 20:45 ---
A Аналогната тв? Слика како од времето на Тито, за разлика од Аналогната на Кабелнет во Прилеп, е како да споредуваш фичо и мерцедес

Eпа кој ве тера да потпишувате договори од по 3 години.Потпишувате нешто што не можете да си го дозволите.Јас сум на 700 денари месечно.Имам интернет и кабелска и супер сум задоволен.

Интернетот е најдобриот од сите оператори, телевизијата е најлоша од сите оператори.
телефон незнам.

Интернетот го плаќам 500 денари, имам одличен интернет. Телевизијата ја плаќаме исто 500 денари, гледаме само македонски канали(кога врне ги нема телма и сител), и плус некои странски кои немаат никаква смисла, како онаа рибарскана и фешн тв, дискавери и другите асални немаат превод за да гледаат постарите, а ја не гледам телевизија(освен телма). Ми испаѓа како да плаќам 500 денари за 10 канали, од кои за 1ва, втора и собраниските, месечно доплаќам 180 денари.

истиот пакет+хрт+ртс+спортклуб во телекабел е 350 денари, бев кај луѓето за 5 дена ми инсталираат мрежа, од овој месец ауфидерзен на близу, нека збираат каблите и нека уживаат.

Имаат некоја матна комбинација со Телекабел овие. Од некоја нивна причина не си се мешаат во териториите (бар во Скопје) и населбите што се под Близу се заглавени под нив за век и веков, Телекабел не припарува.

Како и да е, плачат за истрага и двете со случајов, овоа АЕК баш по овој пример се гледа дека е куртонска агенција, направена само за да запослува штабски стаорци и да не врши никаква работа.

Тоа е.
Сфатете дека Близу се најдобри во Македонија.
Исто сфатете дека придавката “добар“ е релативна.
Така да немате баш избор.

Може некој да ми каже какви се Близу пакетите, дали има телефон, интернет и телевизија како кај Т-Home, и какви се цените? Чисто ме интересира. Јас сум на Т-Home, плаќам 2100 месечно, иам 80 програми и следниов нет:

1716030256.png

Што толку мерак имате да мерите на спидтест и тоа во Скопје, не ми е јасно. Земете торент еден, видете со колку спушта и тоа е тоа. Нема да сурфате на спидтест....

Што толку мерак имате да мерите на спидтест и тоа во Скопје, не ми е јасно. Земете торент еден, видете со колку спушта и тоа е тоа. Нема да сурфате на спидтест....
Просто е - ako connection speed ти е 30MB, торент симиња со 3MB.

Просто е - ako connection speed ти е 30MB, торент симиња со 3MB.

Да ама не секогаш е вака, јас на Он нет бев на тој дуо екстрим пакетот со 10мб и ми симнуваше со 600 наместо со 1 или 1.1 колку што ми симнуваше на близу додека бев на стариот пакет, исто со 10мб :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom