Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Naukata i verata se kondradiktorni, verata e od Bog, naukata od luge. No nikade ne veli nikoj vo Biblijata deka naukata e zabraneta ili napredokot, naprotiv. Tie treba da se nadopolnuvaat. sto lugeto zabegale pa go sakaat mestoto na Gospod toa e druga rabota. Se veli: se ni e dostapno, se ni e dozvoleno, no dali ni e se korisno?
А каде е местото на Господ?

И зошто да не се дознаат неговите тајни?
Така ќе ја избегнеме неговата сулуда казна - СМРТТА , нели?
Така ќе ги избегнеме сите гревови, нели?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
А каде е местото на Господ?

И зошто да не се дознаат неговите тајни?
Така ќе ја избегнеме неговата сулуда казна - СМРТТА , нели?
Така ќе ги избегнеме сите гревови, нели?
Bog nema nikakvi tajni. Se e poznato. Koj ima usi neka slusa, koj ima oci neka gleda. Koj ne saka, negov problem.
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 15:24 ---
Да знаеше колку што не знаеш, многу ќе знаеше.
Zalam sto ne ti odgovara vistinata.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
А што е прашањето?
Ако не следеше од почеток ќе ви беше јасно...јас нема да се повторувам
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 17:27 ---
Добро..
Нели барем малку не ти паѓа на памет да размислиш дека се ова што го зборуваш е досадно, монотоно, забегано... Зарем еднаш во својот живот, до сега, не си ставила прст на глава и не си рекла, чекај малку, што зборувам по ѓаволите? Барем малку да размислиш колку со се ова што го зборуваш, ни кажуваш на сите нам овде, колку само имаш патетичен изговор за разум, и дека повторуваш постојано и постојано, како Советска премастена локомотива, едни исти фрази, едни исти реченици, едни исти мисли - ти и останатите како тебе на форумов? Дека ја тролаш темава од 10.10.2011 година па до денес? (Искрено, си замерувам себе, но и на другиве форумџии, зошто воопшто и се нафаќаат да те коментираат!) Дали вооопшто имаш прочитано нешто што до сега имаш напишано, или нешто од другите како тебе, па да размислиш дали тоа има некоја логичка целина и основа? Дали воопшто имаш прочитано нешто повеќе од она што го нудиш овде на сите нас, и дека таму некаде, има луѓе што двојат непроценливо време од својот живот, што ти овде на форумов го земаш здраво за готово, за да тебе како Џулија (кој знае кое ти е вистинското име), ти го направат животот поразумен, поразбирлив, пообјаснет и поудобен? Дека тие луѓе работат на факултети, во нуклеарни централи, лаборатории и што уште не, за да сите тие прашања што ти ги поставуваш овде, а за што на сите нам ни шлапаш еден дебилен одговор - Бог, што се вели крв плукаат за да ти одиш на следната липосукција, до следната аптека да земеш лексилиум, до матичен лекар да ти закаже операција за рак на дојка или пак да земеш инсулин, до гинеколог за да ти бапне ин-витро затоа што не можеш да раѓаш? Па добро бе, имаш ли памет девојко?
Жими се, не знам више што да ти пишам, оти си отидена до балчак назад пред ренесансата! Ако нешто можам, барем да ти се заблагодарам, тоа е дека ти, и таквите ко тебе, сте единствените луѓе што ја измислиле временската машина - ни покажувате како размислувале 90% од луѓето пред ренесансата.

Бај Д веј, не ми треба доказ, знам дека нема да дојде...

П.С. знам дека се ова ама ич не те тангира (би бил среќен малку да те тангираше), него да го направам редот...

Сето тоа ако ви пречи немојте воопшто да ме читате а за вакви работи навистина нема потреба знам дека не е во ваш прилог па затоа се овие критики,јасно ми е .

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Bog nema nikakvi tajni. Se e poznato. Koj ima usi neka slusa, koj ima oci neka gleda. Koj ne saka, negov problem.
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 15:24 ---

Zalam sto ne ti odgovara vistinata.
Некој има розови наочари некој догматски а некој гледа она што ќе посака. И сите тие не ја гледаат вистината.
Ти не ја ни знаеш вистината, и да успееш да ја видиш пак нема да веруваш.

Н

нихилист

Гостин
Stradale i milioni radi Nietzsche. Cel 20 vek skoro..od nego i slicni na nego..
Потписот ти е прва лига. Ај што воопшто не си разбрала што сакал човекот да каже со "Бог е мртов" и најверојатно си го собрала ова од нечиј фејсбук, туку и го обвини Ниче за злоделата на нацистите кои ги извртеле неговите зборови за да избуткаат своја агенда, oткако умрел....

?

..........

Гостин
Стела тешко е да им докажеш ..
'

Неможеш да докажиш нешто што не постои, нешто што е зацртано во твојата глава...
Ако јас тврдам дека во џеб имам запалка, другите имаат потполно право да не ми веруваат, се додека не докажам...дека моето тврдење е точно....се додека не ја покажам запалката.
Во твојот случај, ти не само што на ја покажуваш запалката, туку се гледа и дека немаш ни џеб.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Не можеш Бог да го споредуваш со твојата запалка ,тоа е така но Бог не е предмет за јас да го покажам пред сите,волјата е негова каде сака и кога сака се покажува ,а и ваше право дали ќе верувате или не но немојте барем да негирате за нешто во што не сте ни сигурни.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не можеш Бог да го споредуваш со твојата запалка ,тоа е така но Бог не е предмет за јас да го покажам пред сите,волјата е негова каде сака и кога сака се покажува ,а и ваше право дали ќе верувате или не но немојте барем да негирате за нешто во што не сте ни сигурни.
Ако ние не можеме да негираме нешто во кое не сме сигурни, како можеш ти да тврдиш нешто во кое не си сигурна?
А ако си сигурна, те молам елаборирај зошто.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ако ние не можеме да негираме нешто во кое не сме сигурни, како можеш ти да тврдиш нешто во кое не си сигурна?
А ако си сигурна, те молам елаборирај зошто.
Затоа што токму Бог се појави во мојата фамилија....тврдам со сигурност.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дали твоето тврдење можеш да го поткрепиш со било што?
И како се појавил, во каква форма?
И те молам земи во предвид дека остојат секакви тврдења од секакви луѓе, дека биле киднапирани од вонземјани и им било вршено експерименти, дека се Исус Христос, за среќа таквите луѓе што не можат да ги поткрепат соите суперфицијални тврдења со докази, ги етикетираат како шизофреничари и во посериозни случаи ги праќаат на психијатар.

С

сашенко

Гостин
Се појавил пред твојата фамилија? Зошто се појави во мојата фамилија може и поинаку да се протолкува

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Дали твоето тврдење можеш да го поткрепиш со било што?
И како се појавил, во каква форма?
И те молам земи во предвид дека остојат секакви тврдења од секакви луѓе, дека биле киднапирани од вонземјани и им било вршено експерименти, дека се Исус Христос, за среќа таквите луѓе што не можат да ги поткрепат соите суперфицијални тврдења со докази, ги етикетираат како шизофреничари и во посериозни случаи ги праќаат на психијатар.
Го очекував ова од вас ..така да нема што повеќе да зборувам,а ако проолжите така незнам кој ќе заврши на психијатар а мене и на мојата фам ,прекрасно ни е.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Го очекував ова од вас ..така да нема што повеќе да зборувам,а ако проолжите така незнам кој ќе заврши на психијатар а мене и на мојата фам ,прекрасно ни е.
Не те разбирам.
Првин доаѓаш на подфорумов да дискутираш, тврдиш нешто кое според тебе докажува нешто што никој не успеал да докаже со илјадници години, па кога те замолувам да го поткрепиш тврдењето со било што, ти едноставно се повлекуваш од дискусијата и кажуваш дека немаш што повеќе да зборуваш.
Зошто тогаш воопшто се впушташ во дискусија?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Не те разбирам.
Првин доаѓаш на подфорумов да дискутираш, тврдиш нешто кое според тебе докажува нешто што никој не успеал да докаже со илјадници години, па кога те замолувам да го поткрепиш тврдењето со било што, ти едноставно се повлекуваш од дискусијата и кажуваш дека немаш што повеќе да зборуваш.
Зошто тогаш воопшто се впушташ во дискусија?
Па гледам дека тука сте само да терате сеир,не ми делувате сериозни ,веднаш следуваат илјадници критики кои се непотребни , така да нема потреба да образложувам,извинете но немам намера поопширно да дискутирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom