Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Сигурен си?Јас лично не верувам дека постојат луѓе на планетава денес во 2012 година кои ги земаат здраво за готово горенаведениве стихови
Или грешам
Сигурен си?Јас лично не верувам дека постојат луѓе на планетава денес во 2012 година кои ги земаат здраво за готово горенаведениве стихови
Или грешам
Три судии скокаат од 7-ми спрат, како би го протолкувале тоа што ќе им се случи?Iskreno i zakonot, onoj daden od lugeto ne e sovrsen. Tri sudii, tri tolkuvanja.
ima milioni koi ne bile krsteni kako deca, bile odgleduvani vo semejstva kade verata bila tabu tema, pa se krstile svesno in ziveat vo sklad so verataНе зезнам која ти е, во право си, ама и не е битно тоа, доста добро имаш се изјаснето за посоечкото прашање(постои создател)
И верата на сите ни е наметната(скоро сите, ај колку да не сум претенциозен), си видела ти некаде новороденче или дете да бара само да биде крстено?(малку ограничен пример,ама принципот е тој ) Како мали на сите ни е наметната, а потоа сами си ја прифаќаме како абсолут, со цел да бидеме примерен член на заедницата(без разлика која е таа) со високи "морални" вредности.
Ne si imal rabota so sudot..i bolje, ne sum imala ni jas, ali ti kazuvam zakonot ima ogromni dupki, i tri razlicni sudii razlicno sudat. Ili za djabe postojat poveke nivoa na sudot? Sto mislis?Три судии скокаат од 7-ми спрат, како би го протолкувале тоа што ќе им се случи?
Законот е баш закон бидејќи не остава простор за толкувње, истиот може да се надоградува и усовршува, ама поправките се најчесто минорни и не ја менуваат суштината и ефектите кои ги опишува истиот.
Станува збор за природни закони, не за општествени. Општествените се создадени спогодбено, договорно меѓу луѓето на база на обичаи, практики, традиции и/или желби. Природните постојат како такви се само забележани, не и создадени, од луѓето.Ne si imal rabota so sudot..i bolje, ne sum imala ni jas, ali ti kazuvam zakonot ima ogromni dupki, i tri razlicni sudii razlicno sudat. Ili za djabe postojat poveke nivoa na sudot? Sto mislis?
А на Господ?Станува збор за природни закони, не за општествени. Општествените се создадени спогодбено, договорно меѓу луѓето на база на обичаи, практики, традиции и/или желби. Природните постојат како такви се само забележани, не и создадени, од луѓето.
Lapsus mentis на сите ни се случува.
Prirodata znae da pogresi kako nikoj drug. Odi malce u demir kapija u zavodot pa ke vidis,,,ili u bolnica bilo koja za genetika...milion greski znae da napravi prirodata..Станува збор за природни закони, не за општествени. Општествените се создадени спогодбено, договорно меѓу луѓето на база на обичаи, практики, традиции и/или желби. Природните постојат како такви се само забележани, не и создадени, од луѓето.
Lapsus mentis на сите ни се случува.
Грешките се на природата или на семоќниот ентитет?Prirodata znae da pogresi kako nikoj drug. Odi malce u demir kapija u zavodot pa ke vidis,,,ili u bolnica bilo koja za genetika...milion greski znae da napravi prirodata..
A sto e toj povreden od tebe ili od mene pa da ne mozam...? Voskresnal? Ozivuval mrtvi? Ili pisuval nekoi mislenja i teorii za koi garant sega debelo plaka.A со што Ниче заслужил еден полуписмен лик како тебе да го влечка во потпис?
То советуваа биологија за 6 одделение. Те преценија, тебе ти треба Запознавање на природата и општеството за 3 одделение...
Za nekogo se sudbina, za drugi Bozja volja, za treti greska na prirodata.Грешките се на природата или на семоќниот ентитет?
Најнормално, баш тоа е еден од аргументите кои ја поддржуваат ТЕ, природата "работи" на принцип trial and error, способните преживуваат, грешките умираат.Prirodata znae da pogresi kako nikoj drug. Odi malce u demir kapija u zavodot pa ke vidis,,,ili u bolnica bilo koja za genetika...milion greski znae da napravi prirodata..
WP психологZa nekogo se sudbina, za drugi Bozja volja, za treti greska na prirodata.
Како и да е последицата е иста, која и да е причината од набројаните?Za nekogo se sudbina, za drugi Bozja volja, za treti greska na prirodata.
Naukata i verata se kondradiktorni, verata e od Bog, naukata od luge. No nikade ne veli nikoj vo Biblijata deka naukata e zabraneta ili napredokot, naprotiv. Tie treba da se nadopolnuvaat. sto lugeto zabegale pa go sakaat mestoto na Gospod toa e druga rabota. Se veli: se ni e dostapno, se ni e dozvoleno, no dali ni e se korisno?Како и да е последицата е иста, која и да е причината од набројаните?
Ако ја знаеме причината која доведува до таквата последица, тогаш веројатно ќе ја избегнеме последицата.
Дали пронаоѓањето на причината и мешањето во Божјата воља или судбината Е ГРЕВ, СПОРЕД ТЕБЕ?
Или е напредок на човештвото кој е неминовен?
Страдал за човештвото, многу повеќе отколку твојот измислен Бог...A sto e toj povreden od tebe ili od mene pa da ne mozam...? Voskresnal? Ozivuval mrtvi? Ili pisuval nekoi mislenja i teorii za koi garant sega debelo plaka.
Stradale i milioni radi Nietzsche. Cel 20 vek skoro..od nego i slicni na nego..Страдал за човештвото, многу повеќе отколку твојот измислен Бог...