Шведска - Македонија [26:26]

Статус
Затворена за нови мислења.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Абе како и да свртиш, на крај сепак имавме напад за победа и криво ни е на сите шо не тепавме. Јес да треба и со нерешеново да сме задоволни, оти сепак и губевме 3 гола на 4 минути до крај.
Ама ајде овака пожртвувано, со малку повеќе идеја во нападот, Кире кога ќе разработи, Стевче исто како вчера, Мојсовски и Миркуловски да влегуваат повеќе и швабите паѓаат без проблем.
Одиме, со две победи пренесуваме 3 бода и реални шанси за уште подобар пласман.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.589
Поени од реакции
69.874
http://www.zurnal.rs/2012/01/16/lakse-povredjen-makedonski-drzavljanin-u-nisu/index.html
Почнаа сељаците да си го покажуваат лицето.Може некој на форумов што е во Ниш да објасни што се десило и како се понашаат „брача са севера“ таму?
Овие дискусиии нека се водат на темата која е генерална за првенствово, пошто веќе се води дискусија на оваа тема, и да не се бркаме со истиот муабет на 3-4 теми истовремено:D
Иначе нападнат е Македонец, од група од десетина или повеќе лица на возраст 18-22 години...
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Ах ... гласот ми е во Чаир .. :) Морав и да се испокарам со 2-3ца пред мене, позади мене.Па неможам бе, кога оставаат срце на терен, а тие ги пцујат, Борко ќе прими 2-3 гола без одбрана, ќе го убијат пцуејќи, да ја еб*м мајкати, учи од нивниот, ќе одбрани пенал и зицер, уште черга им фали тогаш, преку к*р ми е од такви простаци.Ај доста за нив, не планирам да си го расипувам расположенеито ради прости луѓе, кој незнаат ни с од спорт, ама доаѓаат да пцујат овде.

Браво за момците, за борбеноста, за оставањето на срцето на теренот и за играње без респект, едноставно знаат дека имаат квалитет :) Поздрав.
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Стефче Алушевски :cuc:
п.с Незнам колку знаете но Стефче беше избркан од Вардар затоа што бил стар.По партиите во Металург сезонава и онаа вчера тој што го кажал тоа може слободно да купи јаже и да бара некоја подебела гранка.
 
В

Вори

Гостин
Шведска е светска сила во ракометот,не летајте.Прва утакмица беше,им помина тремата и стравот,видоа како е,ќе биде подобро.
Плус Кире и Наумче сигурно нема да играат олку лошо,а и Борко ќе брани подобро.
Е сега рачунајте,кога извадивме нерешено со Шведска без да ни функционираат нашите главни играчи што ги споменав погоре,кога тие ќе проработат има да се плаши секоја репрезентација.
Следна е Германија секако,која очекувам да ја добиеме.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.249
Поени од реакции
8.336
Ама можеше да донесе и победа тој шут. Или или ситуација. Требало или не требало, јас ти и трајче седејќи пред ТВ неможеме да кажеме, бидејќи не сме на терен. Кога ќе ја држиш топката во свои раце во такви моменти не размислуваш туку гледаш простор и шутираш ако имаш муда, ако не подаваш на тој што има.
Кире беше прочитан и затворен, ударите му беа проучени од страна на голманите. И тоа е тоа. Ќе го чуваат и на следните, Мојсовски треба да потегне и Ангеловски, Алушевски е класа играч, Темелков е одличен контраш, но незнае да дојде до позиција, пикерот ме фасцинираше. За голманите да не зборам, супер се. И со Германија ќе гледаме такви шутеви на Кире и со Чешка, другите треба да потегнат и да ја отворат одбраната на противникот. Јас сум обожавател за напад преку крила, па секогаш ќе тегнам на таа стратегија.
Значи далеку од тоа дека сакав да судам за утакмицава на Кире, али посекако тој шут ќе идеше преку него можеше да почека на изградена акција иако во последните 15 минути Шведска и да не играше одбрана 5-1 против нас Кире немаше некој поголем притисок, единствено логично размислување во ситуацијата ми беше психата на Кире којаму викала шутирај додека не ти се закачи некој фластер... Уствари види ја и реакцијата на Наумче на клупа после тој шут ќе ти стане јасно !

Пс. Има реприза на Сител 3 ако некој нешто пропуштил или ако бил во Ниш па сака целосно да се посвети на утакмицава ...
 

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Вистинската тежина на овој бод ќе ја знаеме дури после натпреварот Шведска-Чешка. Во овој момент не знаеме која е моменталната сила на шведскиот состав. Тоа што биле на ова или на она место на претходно претходните првенства не мора ништо да значи.
По мене откритие на натпреварот а се надевам и на првенството е Стоилов.
Кирил колку и да го критикуваме верувам дека тој ја посакуваше победата повеќе и од сите нас заедно.
Борко сме навикнале да го гледаме во одлично издание па затоа и кога е солиден имаме впечаток дека слабо си ја завршил работата.
АНгеловски во улога на Самарџиски :)

Уште пред првенството сметав дека Шундо е најслабата карика кај нас и вчера само се уверив во тоа. На тајм аут, кога се крши резултат човекот нема појма што и како да се одигра и дозволува играта да тече стихијно. Недозволиво е Миркуловски да ја зема неговата улога.
7мерците ни се очајни но тој проблем го имаме од поодамна а колку што го следам металург ниту Лино не успеа да го реши тоа кај нив.
Џабе се влезовите на Миркуловски и изнудените 7 мерци ако реализацијата е слаба. Тоа може скапо да не чини уште во наредниот меч со Германија. Германците знаејќи за тоа ќе играат уште погрубо не плашејќи се од досудени 7 мерци а недај боже и некоја повреда да заработиме.

Се на се, кога беа извлечени групите некој да ни понудеше реми со Шведска тоа ќе го потпишевме со две раце.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.589
Поени од реакции
69.874
Јас незнам зошто го земаа Златко Мојсовски, ако не за изведување на седмерци. Ќе си земам за право да кажам дека тој ни е најдобар изведувач и вчера требаше да добие шанса да шутне некој седмерец...
 

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Дел од атмосверата во Македонската Фан Зона во Ниш.​
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ја гледам снимката и уште неможам да се изначудам со коментаторот и Магднинчев. Па толку да се немало култура бе, едниот збора другиот му се меша и каша попара
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Makedonska navijačka falanga pokorila i Niš


Makedonski navijači su karakterističnim koloritom obojili fanzonu u Nišu


Najjača priča prvog dana Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji ponovo je makedonsko navijačko ludilo, koje je ovog puta zaposjelo nišku dvoranu Čair, gdje je Makedonija nošena podrškom 3000 navijača izborila prvi bod na turniru, odigravši 26:26 s favoriziranom Švedskom
Ponavlja se tako priča koju smo već vidjeli na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. kad su tisuće makedonskih navijača u karakterističnim crveno-žutim odorama zaposjeleVaraždin i Zadar te domaćinima priuštili dane nezaboravnog navijačkog ludila, a ugostiteljima donijeli dobru zaradu.

Ovoga puta brojka navijača je još veća, s obzirom na to da je Niš od Makedonije udaljen tek 200 km, pa se procjenjuje da crveno-žute na 'domaćem terenu' u Srbiji bodri čak 5000 navijača. Za one među njima koji nisu uspjeli osigurati ulaznice za susrete skupine saŠvedskom, Njemačkom i Češkom, domaćini su osigurali i posebnu fan zonu smještenu dvadesetak minuta hoda od dvorane.

Ova udaljenost je vrlo značajan podatak, jer je EHF strahovito naljutio makedonske navijače strogim sigurnosnim propisima, prema kojima nije dozvoljeno ispijanje alkohola u krugu od kilometra oko dvorane, a zabranjeno je i unošenje više od dva bubnja, velikih zastava i još nekih navijačkih rekvizita.

Pa ipak, na jučerašnjoj utakmici nije se primijetilo da su navijači bilo čime ograničeni. Upravo frenetičnim navijanjem pogurali su svoje ljubimce, predvođene bivšim zagrebašem Lazarovim i Aluševskim (obojica po sedam golova), do velikog boda koji ih ostavlja u igri za prolazak dalje. Treba napomenuti i da je Makedonija u 40. minuti imala čak pet pogodaka prednosti (20:15), no Šveđani su tada pojačali tempo i u narednih deset minuta preokrenuli rezultat na 25:22 u svoju korist. Ipak, uz grmljavinu s tribina Makedonci su došli do još jednog preokreta (26:25), a Šveđani su u posljednjoj minuti uspjeli spasiti tek bod.

I u drugoj utakmici skupine došlo je do, uvjetno rečeno, iznenađenja – Češka je pobijedila Njemačku 27:24, pa će favoriziranim Nijemcima i Šveđanima biti znatno teže da osiguraju prolazak nego što su očekivali (ranjeni Nijemci se već u utorak sastaju s 'napaljenim' Makedoncima).

Na krilima histerije koju je u Makedoniji izazvao plasman košarkaške reprezentacije u polufinale prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Litvi, tamošnji se ljubitelji sporta nadaju još jednom povijesnom uspjehu. Ako se on i ne dogodi, još će jedna europska sportska smotra ostati zapamćena po rijetko viđenom navijačkom fanatizmu.

http://cro.time.mk/read/NONE/b054453495/index.html
Хрватите како и секогаш со пофални зборови за нашата публика.
Додека во Хрватска 2009 бевме пречекани како богови со наша музика (дури и во салите) а имаше и доста Хрвати со наши дресови, во Србија не дочекуват со ќотек , со разноразни графити , со БЈРМ и слично. Мене иначе ич уво не ме боли ама муебетот ми е посветен за оние кои „ЛИГИ„ им течат уште кога ќе го слушнат името Србија.
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.263
Поени од реакции
5.076
Ајдеееее сега на некој криви и судиите му беа....
Според мене судиите си ја завршија добро нивната работа освен 2та пенали за Шведна според мене непостоечки !!!
За првиот Наумче немаше контакт со нивното крило, а вториот безвеза беше...
Едниот го реализираја, а другиот не. Можи првиот беше и клучен за натпреварот ама то е сега помина Шведска...
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom