ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.031
http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/Kultura/padna-nov-avtobus-na-jsp-vo-racete-na-malogragjanstinata
:facepalm:
Се потрудила типкава, ама ме нервира што пука по погрешни луѓе. Демек малограѓанштина од луѓето кои се возат на оваа релација и живеат во наведените населби (n)
Ако може некој да и пише, пошто гледам не и одси дешифрирање, а и намерно не досликала надоле. Пишуваше UCK со C-то со ченгелче, па после е прешкртано. Под тоа пишува Албански имиња (n)
Нека напише реално кој ги демолира автобусите (y)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.969
Абе Многоо ако беа веродостоен медиум... а тоа е пишано за 16ка бидејќи најверојатно тој бус го користи новинарката, видела гребаниците и ај ќе праам статија за на сајт.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/Kultura/padna-nov-avtobus-na-jsp-vo-racete-na-malogragjanstinata
Се потрудила типкава, ама ме нервира што пука по погрешни луѓе. Демек малограѓанштина од луѓето кои се возат на оваа релација и живеат во наведените населби (n)
Ако може некој да и пише, пошто гледам не и одси дешифрирање, а и намерно не досликала надоле. Пишуваше UCK со C-то со ченгелче, па после е прешкртано. Под тоа пишува Албански имиња (n)
Не смее да напише. Глуми лудило вака. :tapp:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.434
Па реално сегде има некултурни и неписмени, само што поголемиот број се од планинските села и нормално е да се радуваат ко млади мајмуни кога ќе влезат во нов автобус, што не значи дека истото не го прават и попалени тинејџери (од централното градско подрачје) пуни хормони, на кои сите им се криви, поради тоа што родителите не ги спрегнале на време да научат основни вредности и понашање.
И кога на сето тоа ќе се додаде фактот дека балкански, конкретно македонски менталитет е тежок за менување исто како на магаре паметот, добиваме автобуси чиј ентериер е исполнет со разни дебилизми, колку да не ни е монотоно, гледајќи во новото клот празно :icon_mrgr:
Останува само да се навикнеме, т.е. навикнати сме, ама глумиме лудило демек ни стигна културата од европа :icon_lol:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
У вторникот се качувам на задна врата у двокатна 22ка, и што да видам. На тоа седиштата што се одма пред вратата, 4ца старци си седнале и 1 шише ракија го подаваат меѓу себе си цуцаат :pos: :pos: Сум се помочал од смеа :icon_mrgr:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Во последно време многу ме нервира што мислам дека сум многу висока и кога идам на втор спрат се наведнувам. Кој знае како им изглеам на луѓено :facepalm:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Епик фаил момент беше пред некој ден еден дедо кога се качи со чинија пача :mad: . Секако тоа беше петок. Не смрдеше во автобус ич не, ама мислам дека ни радиоактивноста од Чернобил нема толку луѓе унакажано. Никад моја нога нема да стапне во автобус.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку ми беше лошо пред некој ден, вторник мислам беше. Едвај седнав и чекав да стигне петката до клиника а остај тоа што цело време у глава ми се моташе уште колку имам после пешки за идење. Седам и наеднаш се фатив за главата и во тој момент еден ропак што висеше над мене си седна откако му се ослободи место и почна да ми вика „девојче што се држиш за глава, не ти е срам што не стануваш?“ o_O Му се раздрав, а ме гледаш на што личам му реков и го опцув на цел глас што стварно ептен треба да ме изнервира некој за да дојде до тоа и си продужи да си штрака на мобилниот и да си пушта песни од него. Сешто еј.

Жими мене, да имав нож или нешто поостро во мене во тој момент низ глава ќе му поминеше како што збеснав во моментот и додатна нервоза од што цела ноќ немав спиено од болка.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Колку ми беше лошо пред некој ден, вторник мислам беше. Едвај седнав и чекав да стигне петката до клиника а остај тоа што цело време у глава ми се моташе уште колку имам после пешки за идење. Седам и наеднаш се фатив за главата и во тој момент еден ропак што висеше над мене си седна откако му се ослободи место и почна да ми вика „девојче што се држиш за глава, не ти е срам што не стануваш?“ o_O Му се раздрав, а ме гледаш на што личам му реков и го опцув на цел глас што стварно ептен треба да ме изнервира некој за да дојде до тоа и си продужи да си штрака на мобилниот и да си пушта песни од него. Сешто еј.

Жими мене, да имав нож или нешто поостро во мене во тој момент низ глава ќе му поминеше како што збеснав во моментот и додатна нервоза од што цела ноќ немав спиено од болка.
Нема бе,такви се.Те разбирам како ти е,пошто мене со штака не ми стауваат :(

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Нема бе,такви се.Те разбирам како ти е,пошто мене со штака не ми стауваат :(
Чим на тебе не ти стануваат...можеме смао да се запрашаме до кај стигнаа нашиве пензионери.... и после ќе речат ние небевме како вас сега,ние знаевме за почит и се...гледам колку подобри биле....

B

BooBojan

Гостин
Не е случка во ЈСП,туку во Авто-Атом Кочани.
Деќември месец,четврток,12:30часот треба да си одам за Кочани од Скопје.Заверувам карта ден претходно и ни даваат мене и колешката седишта 1и2 или 2и3 не се секавам точно кои беа броевите,тоа ти е прво седиште.Порано отидовме на автобуска во Ск и чекаме автобус.Дојде автобусот на перонот колешката се качува со картата своја,јас местам куфери долу во автобусот,ги наместив и седнавме на првото место во автобусот.Се накачија сите,и шоферот седи на возачко место,до него кај кондуктерското место седи негов пријател.Пред да крене автобусот,доага една Ромка(циганка) млада 25-26години отприлика(се симна во Куманово ваљда од таму е),така згодна не беше грда.Се качува со сендвич у рацете,дава карта на шоферо и овој ни срам ни перде и вели "Ауууу!!!Снао овоа сендвичо твој ногу смрде на лук,ке не отруеш сите тука",а оваа му вели "Шо да праам мајсторе многу ми се јаде,гладна сум" и овој шоферо ептен така искулирано и вели у очи "Е па а ако ти се прие*еше шо ке праееме ние тука шо сме".Оваа само го погледна и се насмеа,а јас и колешката кога прснавме да се смееме,како ненормални.Некои од позади се чудеа зошо се толку смееме.Ама мене ептен ме изнасмеа тоа последното од шоферот!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.153
Поени од реакции
83.890
Абе се работи за каурски аутобус и они мора да го обележат за да можат да се возат. Вероватно и оџа ќе викнат, да го опее, за да биде по халал стандарди.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Или животот ми е премногу досаден, или се почесто се наоѓам во ситација да зборувам за случките во автобус.
Али стварно, пензионериве растур прават, тоа минусни степени, чиниш плунка ти замрзнува, тие уште се возат. А што е и најтрагично, онаа ареа на старо-отстоено изџвакано лукче што се шири во автобусите од бабите не е ни толку лоша, од онаа дедовците што за доручек дрмнале една чашка ракија.
И не навредувам никого, Боже прости ми ако така се изразив, :eek: ама неподносливо е.
Си одам така на факултет пред Нова Година, ентузијастички расположена за престојниот ден, и во момент на заборавеност, ми се излизна од ум дека е вторник.
И шта Ќеш, издржи мушки, си реков, и си седнав на последното седиште на вториот кат.
За чудо, горе немаше многу гужва, и јас така весело си се симнувам по скалите, кога што да видам, ред да се чекало, за излез. Ајде и јас, оп-стоп турканица одозгора, и јас за момент се најдов долу, меѓу толпа од пензионери.
Нагло вртење во еден момент и животот ми се смени. Пред мене еден дедо, право у фаца ми ждригна. Леле дали тоа ракија на "гладно срце" па јајца варени, никогаш нема да откријам.
Само знам дека беше ужасно. А јас ко мајмун почнав неартикулирано да зборувам и да мафтам со раце, да се расчисти просторот околку мене, троа воздух да земам. Па ако повратам јас, се кладам дека после мене ќе го направат тоа уште минимум двајца.

Да не должам многу, завршив што завршив со обврските, решив да си поодам малку пешки и да се качам во приватен, арно ама, што се случи и таму. Влегуваат десет баби и викаат, не ми е гајле, државен приватен, вторник е.
И шоферот што да им прави?! Ги пушти да се вратат дома од шетња, не ќе ги остави надвор.
Мене ми преостануваше само да станам да им го отстапам местото, али подобро ќе стојам него да ги слушам како над глава ми дишат. o_O
.

Kajgana Shop

На врв Bottom