Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден заебан проблем на компјутеров.Кога играм Skyrim на пример,не сецка ни ништо,зачи си иде све нормалбо.Ама коа ќе ја исклучам играта,компјутерот ~2-3 минути после тоа ми е многу спор.некоја идеја зашто?
Колку рам имаш?
Види во Task Manager од кога ќе ја исклучиш Skyrim колку се оптеретени рамот и процесорот и на што.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Колку рам имаш?
Види во Task Manager од кога ќе ја исклучиш Skyrim колку се оптеретени рамот и процесорот и на што.
Е малце сум кнап на рам 2 гига имам.Ќе проверам,фала многу :)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Незнаев кај да пишам, па се решив овде :) Зашто не ми ги чита сони-то игрите што ќе ги снимам на пц? Има некоја финта нешто за снимање или сонито не ми чини? Инаку си ги режам игрите стандардно, 8x брзина. Совет некој? п.с. PS2 имам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Незнаев кај да пишам, па се решив овде :) Зашто не ми ги чита сони-то игрите што ќе ги снимам на пц? Има некоја финта нешто за снимање или сонито не ми чини? Инаку си ги режам игрите стандардно, 8x брзина. Совет некој? п.с. PS2 имам.
Отвори го фајлот (обично е ISO) директно со Nero или со PowerISO и режај од таму (десен клик - open with - одбери еден од овие 2 програми)

Ти на кој начин ги режеш?

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Отвори го фајлот (обично е ISO) директно со Nero или со PowerISO и режај од таму (десен клик - open with - одбери еден од овие 2 програми)

Ти на кој начин ги режеш?
Па така правам, пробав првин како што викаш, десен клик, open with nero и ми излегува тоа само burn стиснам. После тоа пробав (не дека има разлика), го отварам nero burning rom, и одам recorder-> burn image, и пак ништо.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Ако може помош за случајов:):
Земав DVD од Нептун пред некое време,марка Senator.Толку е утуцана маркава што на гугл нема ама баш ништо.Е сеа проблемот е што кога пуштам филмови со .srt кои(кои најчесто се хрватски) нејќе да ги чита оние букви специфични за српско-хрватскиот.Имал ли некој ваков проблем ако може да ми помогне или дали има некоја програма со која можам да го слепам преводот во филмот т.е. да бидат еден ист .avi фајл?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако може помош за случајов:):
Земав DVD од Нептун пред некое време,марка Senator.Толку е утуцана маркава што на гугл нема ама баш ништо.Е сеа проблемот е што кога пуштам филмови со .srt кои(кои најчесто се хрватски) нејќе да ги чита оние букви специфични за српско-хрватскиот.Имал ли некој ваков проблем ако може да ми помогне или дали има некоја програма со која можам да го слепам преводот во филмот т.е. да бидат еден ист .avi фајл?
Пред многу години кога имав и јас таков чкартен dvd плеер за мотиде дома да читаат србски, отварав преводот во WORD и со CTRL + H (find and replace) ги заменував тие š со ѕ ова е 30 секунди работа, без да спојуваш филмови со преводи и све. Инаку стално гледам со англиски титл (превод), такви српски лајна не ги бива :)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Ти треба некој софтвер како Windows Movie Maker/Sony Vegas...

Целосно е променета архитектурата во 64 битните процесори. Даваат многу поволности кои 32 битните не можат да ги овозможат. Никакви проблеми нема да имаш со 32 битни програми на 64 битен процесор односно 64 битен оперативен систем. Ги инсталира во program files x86 каде што најверојатно се променети некои работи за да си функционираат како што треба. Ако имаш минимум 4 гига рам пожелно е да си ставиш 64 битен оперативен систем.
99% од 32 битните програми работат на х64. Ако баш РАБОТИШ на компјутер, ќе имаш разлика/ќар од х64 битен оперативен систем и процесор, (3D, музика и видео обработка, графика....). Ако не правиш ништо од ова, нема ништо да осетиш.
Добро фала ви многу во секој случај. :) ИНаку на лаптоп ми е 64Бит па неможев да инсталирам некои програми и кантер страјк па затоа прашав :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Значи вака..како да се искључи од чат на фејсбук,значи човекот нон стоп е присутен на чат и кога е офф, а тоа се десило од кога се уклучил на фб од HTC мобилен..и сега во чат му покажува цело време дека е активен,а не е ? Како да се деактивира тоа ?
??? nekoj

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака..како да се искључи од чат на фејсбук,значи човекот нон стоп е присутен на чат и кога е офф, а тоа се десило од кога се уклучил на фб од HTC мобилен..и сега во чат му покажува цело време дека е активен,а не е ? Како да се деактивира тоа ?
??? nekoj
Нека расчепка во апликацијата.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
??? nekoj
Провери дали на мобилниот стои интернетот уклучен. Затоа што на некои останува посебно ако си на t-mobile.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
536
Поени од реакции
258
Вака.. На десктопот имав еден фолдер и во него имав слики,докмунети и др работи што ми се многу потребни, но брат ми го избришал userot( незнам зошто ) и сега тие податоци ги нема на компјутерот би ве замолил за помош затоа што ми се многу потребни.OS e Windows 7 Ultimate 32-bit

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака.. На десктопот имав еден фолдер и во него имав слики,докмунети и др работи што ми се многу потребни, но брат ми го избришал userot( незнам зошто ) и сега тие податоци ги нема на компјутерот би ве замолил за помош затоа што ми се многу потребни.OS e Windows 7 Ultimate 32-bit
Провери во C:\Users по тоа фолдерите дали го има тој USER што е избришан, и дали можеш да влезеш во него. И пушти да се гледаат скриени фајливи па разгледај таму по фолдерите.

Kajgana Shop

На врв Bottom