Искуство со купено возило од друга земја

• Креатор на темата Креатор на темата NDarK
  • Време на започнување Време на започнување
-може да одиш во Бугарија со најевтини трошкови
со некој што ја познава работава,тс.-прекупциве
што носат коли од таму.Најди некој од тие плати
го ти патот,тој си зема кола-и за него одбира и за
тебе и нема утка.Досега тие не промашиле,а и се
знаат со тие таму одма им кажуваат оваа е за тебе
“брат“ (а ти сам ќе налеташ на некое такси возено
ама бугариштана знаат да ги спремат како млада
невеста мислиш невина а таа кофа.

Мачка во вреќа е. Еден мој комшија менва коли почесто во Бугарија, и вика дека е задоволен. Други знам што ептен се спријателија со мајсторите... (n)
Кола се дава на продажба само во случај да треба да се менват делови, или си во можност да лапниш добра сума за неа според мене.
Искуства со половна странска кола имам неколку, т.е сум возел повремено на мои роднини Фронтера увезена од Белгија. Не е лоша, мада ја праеа генералка кога ја купија и доста искешираа плус од цената на колата...

Кај нас земаат половни коли од 10тина години, и планираат уште 15 да ги возат, мое мислење е дека половна кола е добра за втора кола, за дрнкање низ град и акање по лошиве патишта, во случај да имаш некое +15K возило в гаража, ама секој различна математика си има :)
Треба да се има обзир на тоа дека кога земаш половна кола, на неа (можеби/сигурно) ќе треба да се менуваат каиши, свеќици, гуртни, ламела, гуми, климите на 90посто од колите не функционираат така да од оваа гледна точна пре би земал некое Пунто или слична поефтина кола отколку BMW/Mercedes, која не би можел да ја одржувам.

За Бугарија незнам каква е ситуацијата, но во последно време се повеќе слушам за луѓе кои купуваат половни коли од Словенија, до сега никој не се пожалил.

epa sea definitivno ne kupuvam kola od stranstvo ke si ja vozam ovaa sto ja imam barem si znam prv gazda sum

epa sea definitivno ne kupuvam kola od stranstvo ke si ja vozam ovaa sto ja imam barem si znam prv gazda sum

Извини вака, ама мислам дека твоето мислење е глупаво.
Како прво немој да мислиш дека само колите од Бугарија се странски. Бугарите го изнесоа отпадот од Европа. Ако сакаш квалитетна кола, границите се отворени, ќе идеш до Словенија, Италија, Германија и ќе најдеш супер кола.
Секако во овие држави се поквалитетни од македонските од причина што цело време се редовно сервисирани, цело време се возат на убави патишта ( не по дупки како кај нас) и цело време користат вискоквалитетно гориво.
Ама, сепак одлуката е на тебе.
Позз.

Не е точно ова пријателе.
50% ги продаваат поради тоа што сакаат да земат нешто подобро.
40% поради тоа што не се задоволни.
10% поради финансиски причини.
И на крај немора ништо да значи, може да ти се погоди колата да е екстра а може и секој ден да си ја тераш кај мајстор:) така да со среќа.
Моментално со увезениве канти(пардон автомобили)ситуацијата е ваква:
20% бидејќи сакаат подобро
70%бидејќи биле жртви на далавера
10%поради финансиски причини

Татко ми беше многу против,али на крај отидовме до Бугарија и земавме Ц-3ка 2004 годиште,со екслузив пакет.

Сменивме некои основни работи,и топ си е количето,нема гајле.Мала потрошувачка,што беше и првично зошто го земавме,за 2ра кола.

so kola imas be prijatelce

fiat palio weekend
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 17:48 ---
Нема со цената да ти е чудна, се работи за 3200 кубика, бензин. Купи ја, па ќе ти е чудно ако одминеш некоја бензинска, а стасаш до друга.

ne trosi tolku mnogu 14 u grad 8 na avtopatt toa ne e mnogu

:) abe ne vikam deka e losa ama sakam nesto bolje za eftini pari

fiat palio weekend
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 17:48 ---

ne trosi tolku mnogu 14 u grad 8 na avtopatt toa ne e mnogu

Fuel consumption (comb./urban/extra-urban):
10.4/15.4/7.6 l/100km**, CO2 emissions comb. 250 g/km

И, ова се податоци од фабрика. Во реалност троши повеќе да не се залажуваме.
Ако ова за тебе не е голема потрошувачка и сметаш дека си финансиски моќен да ја одржуваш тоа е ок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom