Колкави ни се шансите за влез во Нато самитот во Чикаго

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Shellshock nam67

Гостин
Колкави и се шансите на Македонија на престојниот самит на Нато во Чикаго ??
Посебно што и самиот наш Премиер е голем песимист по тоа прашање ???
кое орудије ќе го користи во наша одбрана против грција (хашката Пресуда ) нема да му биде многу од корист ??
Едноставно имаме ли шанса со нерешен спор за името да влеземе во Нато???

Koефициент за влез = 501 ...исто како и за ракомет што ни даваат :P
Искрено не очекувам,ни да не спомнат копилињата,а камо ли да влеземе.

Во Нато мора да влеземе ради безбедност за да не им текне утре на европјаниве и америве да ни мењаат граници али не гледам дека во скоро време ќе бидне тоа мислам на нашиот влез на Нато,а за влагање во Европа сум против пошо за неколку години ќе се распадне и после идеме на New World Order..

Во Нато мора да влеземе ради безбедност за да не им текне утре на европјаниве и америве да ни мењаат граници али не гледам дека во скоро време ќе бидне тоа мислам на нашиот влез на Нато,а за влагање во Европа сум против пошо за неколку години ќе се распадне и после идеме на New World Order..

главна пречка е името.
не е спорна нашата желба и амбиција за влез во Нато, и нашите про амерички ставови само актуелната влада некако со својата политка се одалечи светлосни години од евроатланската патека.
колку и како ќе успеат и што е најважно со каква приказна ќе се вратат кај нас останува да видиме.
сега баш гледав на Алфа пресинг имаше добра реченица гостинот некој си актуелен наш познавач на состојбите, по однос на надворешната политика, инашите актуелни состојби во одност на разликите околу името.
Каде експлицитно наведе дека нашите сојузници (америка, Турција и Израел) ни велата цитирам:“помогнетени нам со тоа што ќе ни кажете како да ви помогнеме“, изгледа и самите ние не знеме што сакаме и каде одиме

Нема НАТО нема ЕУ. За ЕУ сум против но во НАТО е добро да влеземе поради стабилност на државата а и онака еден куп војници од Македонија одат низ Авганистан, Либан, Ирак. Но клетите грчки пи*ки нема да дозволат, ќе стават вето како што направија 2008 во Букурешт.

Нема НАТО нема ЕУ. За ЕУ сум против но во НАТО е добро да влеземе поради стабилност на државата а и онака еден куп војници од Македонија одат низ Авганистан, Либан, Ирак. Но клетите грчки пи*ки нема да дозволат, ќе стават вето како што направија 2008 во Букурешт.

а каде ќе одиме цел Балкан се интегрира во овие структури.
или ние сме нај силни и можеме да егзистираме сами, време е да се будиме од националниот сон. и реално да ги погледнеме состојбите на терен онакви какви се во политиката нема Пријателства, има само интерес и интерес, нитур правдина, ниту чесност.
А вакавата политика на подолг рок е погубна за Македонија

Доколку МКД влезе во НАТО, ќе има стабилност за секогаш,а со тоа ќе има и еден куп странски инвестиции и подобар живот за сите граѓани.

А доколку не влезе,уствари унапред се знае дека нама да влезе,тогаш МКД ќе се соочи или со распад или со федерализација, тоа е факт и реалност. Јас незнам зошто толку време се изгуби? Грујо смотаниот пред една година велеше дека со пресудата на ХАГ ние ќе станеме членка на НАТО, а од друга страна сите паметни луѓе што размислуваа разумно, сите знаеа дека Премиерот лаже, бидејки сите знаат дека без решение со Грција нема влез во НаТО, ехх дури сега призна Грујо дека е песимист,и дека МКД нема шанси да влезе во НАТО, а со ова темпо, денот ќе дојде кога Грујо патриотчето самиот ќе призна дека МКД мора да се соочи со федерализација,или пак евенетуално со распад, е тогаш вмровците ќе се освестат,ама многу касно ќе биде тогаш. Исто како со Георгиевски што ви беше патриот,па после наеднаш стана предавник..
Едно е СИГУРНО,МКД се движи кон пропаст и распад, доколку не се реши спорот за името..
2012 е клучна година за МКД, случајот е бити не бити..:tapp:

Доколку МКД влезе во НАТО, ќе има стабилност,а со тоа ќе има и еден куп странски инвестиции.

А доколку не влезе,уствари унапред се знае дека нама да влезе,тогаш МКД ќе се соочи или со распад или со федерализација, тоа е факт и реалност. Јас незнам зошто толку време се изгуби? Грујо смотаниот пред една година велеше дека со пресудата на ХАГ ние ќе станеме членка на НАТО, а од друга страна сите паметни луѓе што размислуваа разумно, сите знаеа дека Премиерот лаже, бидејки сите знаат дека без решение со Грција нема влез во НаТО, ехх дури сега призна Грујо дека е песимист,и дека МКД нема шанси да влезе во НАТО, а со ова темпо, денот ќе дојде кога Грујо патриотчето самиот ќе призна дека МКД мора да се соочи со федерализација,или пак венетуално со распад, е тогаш вмровците ќе се освестат,ама многу касно ќе биде тогаш. Исто како со Георгиевски што ви беше патриот,па после наеднаш стана предавник..
Едно е СИГУРНО,МКД се движи кон пропаст и распад, доколку не се реши спорот за името..
Технички гледано за мене е едно те исто дали ќе го сменат името на мојата држава или мојата држава ќе се подели,распадне.Така да не мрчи многу со твоите приказни за мали деца,тоа можеш во градинка да одиш и таму вака да збориш.

Кој сака да влезе? Да изиграваме вазали на САД?
не сум за влез и се надевам дека нема да влеземе
Доколку МКД влезе во НАТО, ќе има стабилност за секогаш,а со тоа ќе има и еден куп странски инвестиции и подобар живот за сите граѓани.

А доколку не влезе,уствари унапред се знае дека нама да влезе,тогаш МКД ќе се соочи или со распад или со федерализација, тоа е факт и реалност. Јас незнам зошто толку време се изгуби? Грујо смотаниот пред една година велеше дека со пресудата на ХАГ ние ќе станеме членка на НАТО, а од друга страна сите паметни луѓе што размислуваа разумно, сите знаеа дека Премиерот лаже, бидејки сите знаат дека без решение со Грција нема влез во НаТО, ехх дури сега призна Грујо дека е песимист,и дека МКД нема шанси да влезе во НАТО, а со ова темпо, денот ќе дојде кога Грујо патриотчето самиот ќе призна дека МКД мора да се соочи со федерализација,или пак евенетуално со распад, е тогаш вмровците ќе се освестат,ама многу касно ќе биде тогаш. Исто како со Георгиевски што ви беше патриот,па после наеднаш стана предавник..
Грција членка на НАТО - протести ова она...тоа не очекува? тебе кој ти е патриот? Венизелос? МКД е осудена на пропаст со таквите како тебе младичу...таканаречени песимисти....кобници

Кој сака да влезе? Да изиграваме вазали на САД?
не сум за влез и се надевам дека нема да влеземе

Грција членка на НАТО - протести ова она...тоа не очекува? тебе кој ти е патриот? Венизелос? МКД е осудена на пропаст со таквите како тебе младичу...таканаречени песимисти....кобници

Таква е реалноста, дечкото е у право дека не сме на добар пат малце скршнавме последниве 2 години,бевме добри али сеа не иде веќе со таква тактика,мора да сменат нешто. А фактот е дека ние мора да влеземе у Нато ,нормално со исто име ,поише треба да се работи на членството за Нато одколку на реформите за ЕУ..

Таква е реалноста, дечкото е у право дека не сме на добар пат малце скршнавме последниве 2 години,бевме добри али сеа не иде веќе со таква тактика,мора да сменат нешто. А фактот е дека ние мора да влеземе у Нато ,нормално со исто име ,поише треба да се работи на членството за Нато одколку на реформите за ЕУ..
кои се придобивки од влезот во НАТО?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom