Blackberry MK Група

• Креатор на темата Креатор на темата peter
  • Време на започнување Време на започнување
Не, сакав да кажам на пример, дали може од полиција да ти го прислушкуваат телефонот (БлекБери-то). Нели со новиот закон прислушкуваат по телфоните, е сега во кладба сум, па ме интересира дали се прислушкуваат тие модели на телефони.

Ако е така тогаш ајде да појасниме нешто, со уредна документација и налог од Судот полицијата може да го прислушкува секој за кој смета дека има потреба. Тоа си нема врска дали телефонот е BlackBerry или HTC или било кој друг модел. Полицијата прислушкува преку операторот односно користи инструменти и методи кои јас не ги знам. Можеби има некој што би можел повеќе да ти помогне, но воглавно прислушкувањето нема врска каков модел на телефон имаш.

Не, сакав да кажам на пример, дали може од полиција да ти го прислушкуваат телефонот (БлекБери-то). Нели со новиот закон прислушкуваат по телфоните, е сега во кладба сум, па ме интересира дали се прислушкуваат тие модели на телефони.

Друже. МВР се може да прислушкува, ама нема пристап до енкриптираната комуникација која оди преку РИМ, т.е ББМ и целиот дата трафик

Друже. МВР се може да прислушкува, ама нема пристап до енкриптираната комуникација која оди преку РИМ, т.е ББМ и целиот дата трафик

Освен ако со налог од МВР не го добие приватниот клуч за декриптирање од РИМ.

Јас слушнав дека неможеле да се прислушкуваат, затоа и Обама и повеќето претседатели, делегации итн...користеле ББ. Или па можеби погрешна информација.

Јас слушнав дека неможеле да се прислушкуваат, затоа и Обама и повеќето претседатели, делегации итн...користеле ББ. Или па можеби погрешна информација.

Може да се прислушкува меѓутоа податоците се енкриптирани. Не дека не може да се декриптира туку е потешко само :)

Они имаат BlackBerry DoD ( Department of Defence ) Root Certificates што им овозможува огромна сигурност на фаците што работат за Американското Министерство за Одбрана. Но тие сертификати се само за вработените со висок ранг во DoD и нормално дека нив неможе никој да ги прислушкува, не доколку го немаат пристапот до сертификатите што не верувам дека RIM ќе им ги даде на некој само заради налог. Освен некој да се обиде да ги хакне сертификатите тогаш не гледам друг начин. А хакирањето на тие сертификати ќе биде веднаш откриено од каде потекнува и тој што го прави тоа не верувам дека во наредните 10 години ќе види сонце. Другите претседатели и фаци користат BlackBerry поради сигурноста на BBM ( BlackBerry Messenger ) чиј сообраќај се филтрира дирекно преку серверите на RIM и со тоа имаат голема сигурност никој да не може да ги чита нивните разговори и стално се поврзани со своите вработени насекаде низ светот. Имаше лани случај на интернет каде што пишуваше дека дури и Талибанците ги користат BlackBerry телефоните за да се договараат за состаноци, напади и сл.
Еве повеќе информации околу ова на официјалната страна на RIM: http://us.blackberry.com/newsroom/news/press/partner/release.jsp?id=2106

Не ми е јасно околу Белкбери услугата, знам дека морам да ја имам за да пракам меил без да отварам пребарувач, но не ми е јасно има ли неколку мегабајти вклучено во претплатата или ти зема од парите за разговор. Фала многу пошо порачав телеффон од Т-мобиле али не ми е јасно околу ова, фала многу
--- надополнето: Dec 10, 2011 11:26 AM ---
Провери во Т-Мобајл, моментално на припејд даваат блекбери услуга од 500ден. - 300MB за блекбери curve 8520 и блекбери услуга од 700ден. - 1GB за блекбери болд 9700

Со оглед на тоа дека јас сум пост пејд корисник на блекбери болд 9700 со блекбери услуга од т-мобајл и плаќам 1750ден. месечно од кои 1150 ден со ддв ми е блекбери услугата, овие две опции погоре ти се ептен добри. Мене единствена предност ми е што телефонот го земав за без пари.

Во ВИП имаш BlackBerry Corporate Unlimited услуга на која имаш неограничен интернет на телефонот за 1190 ден. а за припејд незнам дали имаат услуга

За во ОНЕ не најдов ништо на припејд.
А што се случува кога ќе ги надмонеш тие 300мб ? дали троши од обичниот мобилен интернет, или пак не можеш да користиш имеил тогаш и меснеџерот ? фала многу

Tesko da gi nadmines. Kopresija e 7:1, sto znaci deja tie 300 mb realno se okolky 2 gb trafik. Jas imam unlimited corporate traficn strimam radio na 3g sekoja vecer po 7 saati I praam po 800 mb

Tesko da gi nadmines. Kopresija e 7:1, sto znaci deja tie 300 mb realno se okolky 2 gb trafik. Jas imam unlimited corporate traficn strimam radio na 3g sekoja vecer po 7 saati I praam po 800 mb
Фала ти многу, а во врска со GPS-ot тоши нешто од нетот или есамо преку сателит, пошто ми треба за патување во странство, фала многу

Trosi. Nema da moze da gi ucita mapite bez internet. E sega, ako kupis garmin karti, neznam!

Trosi. Nema da moze da gi ucita mapite bez internet. E sega, ako kupis garmin karti, neznam!
Bratche nedelava treba da mi stigne telefobot fala mnogu sho mi pojasni nekoi raboti, i kazi mi sho e ova so kodovive so grupata,gledam se dodavaat :)) Shto pravite tamu objasni, ako e interesno pa i da me dodadesh ;)

Vo grupata ima lugje koi koristat BB vo Makedonija. Voglavnom se koristi kako user support. Koga ke ti dojde telefonot, pisi mi go pinot I ke ti pratam pokana.

Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk

Фала многу :)
Како слепец некој не сум скролал подолу за да видам дека и 9700 и 8520 биле по 1 денар.
Значи се одлучив за 9700, едино треба да го има во T-Mobile, и уште утре одам да продолжам договор :) Како и да е мислам дека како втор телефон ќе брка работа повеќе од доволно...
Фала уште еднаш друже ;)

Друже телефонот е 1 денар.. ама интернет услуга плаќаш 1.000 денари.

Не можам никако да се снајдам да отворам сајт во browser преку wi-fi. Се приклучувам на wi-fi мрежата и кога отварам browser (и директно на Browser кога одам и на Vodafone Live) ми вика Unable to connect to the Internet, please try again later. If the problem persists please contact your service provider. Од друг телефон се поврзувам на истата wi-fi мрежа без никаков проблем. Што треба да сетирам на блекберито (9700) за да можам да отварам сајтови преку wi-fi?

Не можам никако да се снајдам да отворам сајт во browser преку wi-fi. Се приклучувам на wi-fi мрежата и кога отварам browser (и директно на Browser кога одам и на Vodafone Live) ми вика Unable to connect to the Internet, please try again later. If the problem persist please contact your service provider. Од друг телефон се поврзувам на истата wi-fi мрежа без никаков проблем. Што треба да сетирам на блекберито (9700) за да можам да отварам сајтови преку wi-fi?

Ќе ти треба белкбери услуга. Активирај ја од некој оператор, со неа добиваш 1 до 2 гига интернет зависно од операторот, и го користиш во целост твојот белкбери.Во спротивно имаш обичен телефон за зборување + мултимедијални функции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom