Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
За да си ВИП треба да платиш.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 21:31 ---
Edit:
45,7 мегабајти во секунда?:drk::drk: Друже ти веројатно си од оние среќните на кои Google им дава гигабитен интернет! :ROFLMAO: И јас сакам гигабитен интернет (и флет, не на 50 гига ограничен :P)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
45,7 мегабајти во секунда?:drk::drk: Друже ти веројатно си од оние среќните на кои Google им дава гигабитен интернет! :ROFLMAO: И јас сакам гигабитен интернет (и флет, не на 50 гига ограничен :P)
Тоа е сидбокс БлејзингГанс. Царска работа. Навистина се плаќа ама немам потреба да се грижам за моето рејшио, немам гајле дали ми паднал интернетот или не, дали ми е уклучен компјутерот итн. Едноставно `тој` работи нон-стоп. :)
Има брзина од 1 gbit. Сум видел и брзина од 100 МБ/С.
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 01:29 ---
Значи вака сакам да купам seedbox ,разледував на нет дека не е баш евтина работа знам дека се плаќа месечно.Е сега ме интересира на кој начин се плаќа,дали може да се користи за повеќе торент сајтови а не само за еден.Гледав на нет дека преку тие seedbox-ови може да се достигне брзина на уплоад и довнлоaд до 1Gbs ,исто така има различни пакети во кои имаш различен простор на хард-диск 0д 50 до 250 Gb,ima пакети во кои можеш да симнуваш неограничено торенти ,па имаш пакети во кои можеш да симнуваш 1,2,5,10 торенти истовремено.Ако на пример го пополнам тој хард-диск да речеме од 100Gb на половина од месецот и ги сидувам торентите до однос 1:1 дали можам да ги избришам торентите и пак да симнувам други торенти(oдносно дали можам да симнувам колку што сакам или сум ограничен на пример доколку хард-дискот ми е 100 Gb дали месечно сум ограничен само на тие 100 Gb или можам да симнувам неограничено или пак нешто се доплаќа)или пак де не се купува seedbox-от од тракерот на кој си член.Ве молам да ми ги појасните овие работи благодарам однапред поздрав:)
Ако си заинтересиран за сидбокс seed.st нуди најдобри. Јесте да цените им се малце поскапи спрема другите, ама тие се најстабилни и ја нудат брзината што навистина стои на нивниот сајт. Имаат онлајн поддршка и нема да имаш никаков проблем
Бројот на торрентите, бројот на сајтовите и лимитот на даунлоад/аплоад им е неограничен.
На било кој сајт ако направиш однос на торентите од 1:1 можеш да бришиш слободно. Таква политика водат сите торент тракери. Ако не успееш да направиш однос од 1:1 тогаш мораш да ги сидаш спуштените торенти во период од 24,48,72 сати, во зависност за кој торент тракер се работи.

Во рок од 2 месеци со користење на сидбокс направив аплоад од 1,5 ТераБајти на ХД-Торрентс само. Другите да не ги набројувам.
Месечно имам направено ап/даун 7 ТераБајти и покрај тоа што работам во фирма. Да би имал време слободно можам слободно над 30 ТБ да направам.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Тоа е сидбокс БлејзингГанс. Царска работа. Навистина се плаќа ама немам потреба да се грижам за моето рејшио, немам гајле дали ми паднал интернетот или не, дали ми е уклучен компјутерот итн. Едноставно `тој` работи нон-стоп. :)
Има брзина од 1 gbit. Сум видел и брзина од 100 МБ/С.
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 01:29 ---

Ако си заинтересиран за сидбокс seed.st нуди најдобри. Јесте да цените им се малце поскапи спрема другите, ама тие се најстабилни и ја нудат брзината што навистина стои на нивниот сајт. Имаат онлајн поддршка и нема да имаш никаков проблем
Бројот на торрентите, бројот на сајтовите и лимитот на даунлоад/аплоад им е неограничен.
На било кој сајт ако направиш однос на торентите од 1:1 можеш да бришиш слободно. Таква политика водат сите торент тракери. Ако не успееш да направиш однос од 1:1 тогаш мораш да ги сидаш спуштените торенти во период од 24,48,72 сати, во зависност за кој торент тракер се работи.
Откако ќе го симнеш на сидбокс, после од него си го симнуваш на твојот компјутер. Тој дел ме мачи. Претпоставувам дека ти после пак си го симињаш од сидбокс кај тебе на HDD. Закон иначе, поштувам. Колку плаќаш ако не е тајна? Можеш да ми одговориш и по ПП ако не сакаш тука.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 21:31 ---
Претходните два торенти што ги имав ставено на сидбокс пред 2-3 саата.

--- надополнето: 8 јануари 2012 во 01:37 ---
Откако ќе го симнеш на сидбокс, после од него си го симнуваш на твојот компјутер. Тој дел ме мачи. Претпоставувам дека ти после пак си го симињаш од сидбокс кај тебе на HDD. Закон иначе, поштувам. Колку плаќаш ако не е тајна? Можеш да ми одговориш и по ПП ако не сакаш тука.
Да, откако ќе се симне на сидбокс на пример еден филм, ако сакаш да го симнеш на твојот компјутер преку ФТП конекција можеш да го направиш тоа. Ептен лесно е, не е нешто за мачење :)

Јас го користам првиот пакет од оваа листа, односно Gold Seedbox, 22,99 евра. Не сум премногу задоволен. Сум видел и подобри фирми кои нуделе сидбокс. Најдобра од сите тие била seed.st
https://www.seedmybox.com/2011-shared-seedboxes/

Член од
7 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
4
Фала Julian за одговорот само уште едно-две прашање колкава ти е просечна брзината на уплоадот бидејќи поназад имаш спомнато дека seedbox ти е од 1Gbs и дали ти троши нешто од интернетот на кој си претплатен Во Македонија :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Фала Julian за одговорот само уште едно-две прашање колкава ти е просечна брзината на уплоадот бидејќи поназад имаш спомнато дека seedbox ти е од 1Gbs и дали ти троши нешто од интернетот на кој си претплатен Во Македонија :)
Брзината на аплоадот зависи од многу работи. Вистинската брзина, таа која што ја нуди фирмата сум ја видел единствено на seed.st и тоа при спуштање од страници каде што бројот на личери е голем и каде што исто така и личерите користат сидбокс. На пакетот од 1Gbs сум видел и брзина до 100 мб/с, али повторно ти викам, само на такви квалитетно торент тракери како sceneaccess, sceneHD, HD-Torrents, TorrentLeech, Ncore итн.
Инаку ништо не ми троши од интернетот на кој што сум претплатен во Македонија. Тоа нема никаква врска. Секако, ако тие работи кои ги спушташ на сидбокс не сакаш да ги гледаш/слушаш/имаш на конпјутерот твој. Во тој случај при спуштање од сидбоксот на твојот компјутер преку ФТП конекцијата се троши лимитот во зависност колку `тежи` филмот односно музиката.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Ајде некој ако има покани за овие тракери :RevolutionTT,TranceTraffic,TorrentDamage,WhatCd,Bitme.org,BlackCats Games,TTi,PTN,FTN,Stmusic.org,HDBits.org нека пише на форумот а нека ги напише условите кои треба да ги исполнувам за да ми ја даде поканата поздрав :)
На оваа личност ја поканив на RevolutionTT и во рок од 2 дена беше баниран.
Причина: користење на 5 акаунти на истиот тракер. Сега стапив во контакт со администрацијата на овој сајт и ми рекоа дека веќе 5 пати била банирана истата личност која користела различни 5 акаунти.
Такви како тебе не заслужуваат ни демоноид и замунда, а камоли вакви почитувани тракери.
Лекција број 1: Не поканувајте вакви личности на други тракери.

Докази:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
http://www.rlslog.net/the-double-2011-dvdscr-xvid-warrlord/

Веке го има на Замунда филмот, а на ТЛ го нема.
Умрена технологија се веке тие приватни тракери.
Не е scene release. Најди било каков scene release што прво го имало на замунда па на торентлич.

Замунда не е ни во иста класа со TL.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258

Види го чудово. Го имало и на ТЛ хех
koe cudo be ?
vidi koga sum pisal jas , pa koga izleze na TL :D
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 21:19 ---
Не е scene release. Најди било каков scene release што прво го имало на замунда па на торентлич.

Замунда не е ни во иста класа со TL.
Причина зашто ТЛ е подобар од Замунда?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Ај по пп ако можи еден invate за torrentleech

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Причина зашто ТЛ е подобар од Замунда?
Врзани се со топ сајтови и од таму влечат за разлика од замунда што ги симнува работите од сајтови од класата на тл па после ги качува кај нив. Зборам за scene releases. Кога ќе излезе игра и кога ќе има 10000 личери на тл симнувам со фул брзина за разлика од замунда што и треба еден ден за да се балансира и да имаш нормален даунлоад. Да не зборам за основни правила кои замунда не ги почитува.

Замунда е нешто погоре од public тракерите али пак се наоѓа у шит tier.

Kajgana Shop

На врв Bottom