Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Онака прашувам безврска.. мене и поклон да ми го даваат не го зимам,не па на заем.
Ах ете што е антички македонец. Задоволен од се, ко мало бебе после цицање :pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ах ете што е антички македонец. Задоволен од се, ко мало бебе после цицање :pos:
Добро де.. така е .. и одговори ко човек тоа што те прашав, не се стискај,никој нема да те кара..

B

Black Guard

Гостин
Нели веќе Бугарија престана да издава пасоши или грешам???

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Добро де.. така е .. и одговори ко човек тоа што те прашав, не се стискај,никој нема да те кара..
За жал немам, инаку не би бил на форумов нити па во државава.

Индекс на најмизерни држави

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ете ти имаш и црно на бело..најмизерни сме биле.. што чекаш та не извадиш ја ти се чудам.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ете ти имаш и црно на бело..најмизерни сме биле.. што чекаш та не извадиш ја ти се чудам.
Јас ти се чудам ти се стремиш да го зајаваш коњот на Аце? И со брзина поголема од дозволената да ја поминеш триумфалната порта? :tapp:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Јас ти се чудам ти се стремиш да го зајаваш коњот на Аце? И со брзина поголема од дозволената да ја поминеш триумфалната порта? :tapp:
Па ти се жалиш бе брате, не ја.. тебе не ти чини,одобраваш вадење бг пасош, ни црташ слики како на запад тече мед и млеко и многу пари..ја да сакав да извадам до сега ќе извадев, а како ми е мене тука ,добро или лошо ја си знам,нема потреба некој друг да ми кажува.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Мисли си така,ја немислам. Него спомни нешто и за приватизацијата, за икс фабрики кои пропаднаа,муда ми на страну веќе за тие споменици од уста не ги вадите, а што разграбаа златни фирми и ги испокрадоа сите заборавивте на тоа..
За приватизацијата која беше изведена според моделот од Владата на Никола Кљусев? За скандалозната продажба на Телекомот и ОКТА (веројатно заедно најпрофитабилните компании во Македонија)?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
За приватизацијата која беше изведена според моделот од Владата на Никола Кљусев? За скандалозната продажба на Телекомот и ОКТА (веројатно заедно најпрофитабилните компании во Македонија)?
Законот за приватизација малце покасно да не се донесе ? 94 негде ? Ја мислам дека владата на Кљусев и немаше време да спроведе приватизација..
А за Окта и Телеком...скандалозно е да,ама барем работат и ден денес, фамилии вадат леб од таму (добри плати)... а другиве фабрики у голубарници ги претворија..

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Законот за приватизација малце покасно да не се донесе ? 94 негде ? Ја мислам дека владата на Кљусев и немаше време да спроведе приватизација..
А за Окта и Телеком...скандалозно е да,ама барем работат и ден денес, фамилии вадат леб од таму (добри плати)... а другиве фабрики у голубарници ги претворија..
А 41-ва кога ја приватизираа фабриката за стакло?
Ајде ве молам за повеќе од поминати 10 години актуелната власт не успева ништо друго да прави освен споменици?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
А 41-ва кога ја приватизираа фабриката за стакло?
Ајде ве молам за повеќе од поминати 10 години актуелната власт не успева ништо друго да прави освен споменици?
Неможам да заборавам како и кога мајка ми и татко ми останаа без работа.. имам ја добро памтење,не сум со кратка меморија.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Не. Приватизацијата започна уште во екс-ЈУ и продолжи (и заврши, колку што знам) со Кљусев (т.е. законите според кои ќе се изведува). Проблематично потоа беше што директорите успеваа со разни малверзации да ги спуштат вредностите на фирмите и со притисоци да ги принудуваат вработените да им ги продаваат ним своите акции. Но, не сум експерт на оваа тема за да образлагам подетално. Сепак, знам дека приватизацијата не е “дело на Бранко“, како што популарното мислење.

А, како да пропадне телекомуникациона компанија со монопол на пазарот и рафинерија на нафта? Па, мене стани ме од пред компјутер сега и стај ме директор на двете фирми, пак ќе имаат профит. И колку од нивниот профит останува овде, а колку оди надвор?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom