ЕП во ракомет 2012 - група Б (Ниш)

Кој три репрезентации ќе одат во втората фаза?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Па капак на се уште при крајот на утакмицата сврбите извадиле гејско знаме како провокација :mad:

За играта не можам да коментирам оти не ги гледав, ама од тоа што читав прва постава биле браќата со средината на наумче му ја дале абе тоа кога со врски се игра за репрезентацијата
наводно пред една недела имало кавга меѓи наумче и митков ама не е сигурно а и не важно очекувам големи порази од германија и чешка единствено со шведска ако имаме шанси и среќа
трета работа во Ниш ќе има посебни мерки само за ова европско првенство и нема да има знамиња покривно големо пијачки 2км до салаат на 1 час пред почетокот на утакмиците и 2 часа после тоа абе се еби ветер и со сила не прават од ИХФ сканадинавце

ps.за поопширно за мерките на ИХФ во денешен македонски спорт ;)

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
очекувам големи порази од германија и чешка единствено со шведска ако имаме шанси и среќа
;)
Moментално Германија и Чешка се дупло послаби од таа Полска што ја тепавме пред 4 год,а ние сме сигурно за нијанса појаки од тогаш,за нијанса поискусни,за нијанса позрели и што е најважно играме ДОМА!Јас сум сигурен дека идеме со 3 победи понатаму;)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Да не зне некој кај може да се најдат дресој со ѓи дават со скопско и како иде

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Moментално Германија и Чешка се дупло послаби од таа Полска што ја тепавме пред 4 год,а ние сме сигурно за нијанса појаки од тогаш,за нијанса поискусни,за нијанса позрели и што е најважно играме ДОМА!Јас сум сигурен дека идеме со 3 победи понатаму;)
Знаеш што се деси за кошарката!? Сите ги гледавме Антич и Мекелб по скопскиве дискотеки како се пијанчат како искачаат до доцна. Твоите очекувања после вакви дешавки како ќе изгледаат? Ќе си речеш па добро бе мамата овие спортисти се или што се !? Да ама после кога анализираш после цела еуфорија си викаш што ти значи кревање на тимскиот дух.

Со ракометариве е обратно! Цело внимание е свртено кон нив а она што сакаат да ни го доловат ми изгледа многу вештачко. У стил добро е се е во ред идеме на успех!? Успех? Чекајте бациња за успех нетреба само да се испотите туку треба да престанете да се однесувате арогнатно. Од каде го доловив овој момент? Епа сите се сеќаваме на лутењето на Наумче зошто Филип беше земен а неговиот брат не. Премногу муабети се слушнаа околу кроењето и тоа кој го крои списокот со играчи што ќе играат за репрезентација. Искрајно да се случеше се ова како кошарката со ниски очекувања и да ги испратиме со идеалот бидете пожртвувани резултатот се цени ама има работи што се ценат и од поразите! Јас сум со ниски очекувања се игра со Германија Шведска кои се ракометни веле сили и лесно е да дојде некој што никогаш немал допирна точка со ракмет и наеднаш ќе се објаснува како сме имале јаки шанси чак и сигурни има :cuc: . Но сум со ставот дека ракометот е единствен репрезентативен спорт каде што Македонија може да има најголем дострел. Меѓутоа околностиве ми зборат дека се прават грешки и има можноста да не ја искористиме генерацијава која има потенцијал да се носи на вакви првенства.

Мала беше пораката од кошаркарите во врска со тоа кај се игра утакмицата? Сами не однесоа во Литванија!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Понеделник, 09 Јануари 2012 09:56​

Сподели
45

Споделете ја веста со Вашите пријатели

Селекторот на репрезентацијата на Чешка, Мартин Липтак ја потцени нашата ракометна селекција изјавувајќи дека Македонија е единствениот аутсајдер во групата.

До почетокот на ЕП во Србија останаа уште шест дена, па полека, но сигурно атмосферата се загрева. Со изјава за медиумите излезе и селекторот на репрезентацијата на Чешка, Мартин Липтак кој е голем оптимист во пресрет на натпреварите од првата фаза.
Липтак изјави дека групата е по нивна мерка, додавајќи дека Македонија е единствениот аутсајдер, но потенцираше дека проблем единствено може да биде големата поддршка поради која нашите ракометари ќе играат како на домашен терен.
-Групата ни е по мера. Доколку ги анализираме останатите групи, можеме да заклучиме дека сме имале и малку среќа. Македонија е аутсајдерот во групата, но сепак од друга страна јасно е дека ќе играат како на домашен терен бидејќи ќе имаат голема поддршка, вели Липтак.
Доколку се анализираат селекциите од нашата група, фаворити се секако Шведска и Германија, додека Македонија токму против селекцијата на Чешка ќе ја брка потребната победа за пласман во следната фаза. Токму оваа изјава на нивниот селектор ќе послужи како дополнителна мотивација за македонските ракометари.

http://kurir.mk/sport/rakomet/56319-Selektorot-na-Ceska-ja-potceni-Makedonija

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Ех, у 2009та Адидас ни беше спонзор сеа Орка... И шо е со бојана на првион дрес, ко целофан е...:cautious:
Јебига, мора некако да се исперат парички со Камчев, кај друм тој кум.. секаде го има.
Иначе мене ми се океј дресовите, кога ќе се налепат и спонзорите на него, нема да се знај што боја е;)

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Јас сум со ниски очекувања се игра со Германија Шведска кои се ракометни веле сили и лесно е да дојде некој што никогаш немал допирна точка со ракмет и наеднаш ќе се објаснува како сме имале јаки шанси чак и сигурни има :cuc: !
Сезнајко и голем ракометен стручњаку...проблеми има во секоја репрезентации,на овие велесили што ги спомна секој ден им откажува по некој играч т.е им излегува по некоја "поважна" работа од играње за репрезе...А ти ако си цел живот во ракометот би требало да знаеш колку храбро и борбено знаат да одиграат овие момци,да си бил барем на еден натпревар да видиш само како се бодрат и како ја пеат химната...а во Ниш кога ќе ја видат цела таа публика,знамиња..оваа размонтирана Шведска не би требало да биде некој проблем...потсетисе само на Исланд;)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Сезнајко и голем ракометен стручњаку...проблеми има во секоја репрезентации,на овие велесили што ги спомна секој ден им откажува по некој играч т.е им излегува по некоја "поважна" работа од играње за репрезе...А ти ако си цел живот во ракометот би требало да знаеш колку храбро и борбено знаат да одиграат овие момци,да си бил барем на еден натпревар да видиш само како се бодрат и како ја пеат химната...а во Ниш кога ќе ја видат цела таа публика,знамиња..оваа размонтирана Шведска не би требало да биде некој проблем...потсетисе само на Исланд;)
Koлку е тоа предност, толку е негативна работа, и може да се подмочаат од таа атмосфера нашите играчи, немора да значи дека ако биде салата полна со Македонци и дека загарантирана ни е победата и дека ништо не ни можат.
Неможеш да знаеш што се случува внатре во репрезентацијата, тие може и оркестар да викнат да ја пеат химната на цел глас.. ама може нешто друго не штима;)
Ќе видиме од недела, па натаму што ќе се случува, ама што и да се случи и овој пласман на ЕП е голем успех, бидејќи ЕП е далеку поквалитетно натпреварување од СП и сите репрезентации се со изедначен квалитет или речиси изедначен.
Да не носиме заклучоци предвреме..

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Носите заклучоци,предвидувате дебакли и некоја црна заструшавачка атмосвера во репрезентацијата...затоа и коментирав.;)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ех, у 2009та Адидас ни беше спонзор сеа Орка... И шо е со бојана на првион дрес, ко целофан е...:cautious:
ова не личи на дрес бетер од ние по 200 денара шо се е..предходниот беше одличен како што кажа Адидас си е Адидас ова Ли Нинг нема веза со дресови..

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=4328

Ако е вистина ова(не се многу за верување овие од екипа):гик:,ќе биди лошо....
Шведска со Додер и без него е сосема друга репрезентација...:cautious:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Осеќам дека ќе ги добиеме сите 3 утакмици 3/3 ќе имаме...
Никогаш толку оптимист не сум бил....
Ама верувам во нашите момци !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom