Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Сум бил и атеист јас
Вие може вода да ми носите
Ама и тоа го снемало.
Најубаво е д ани кажеш што не си бил, така е помал списокот
Сум бил и атеист јас
Ама и тоа го снемало.
Пу пу, скраја да е.А сега што си Џедај ???
Тие бактерии имаат единствена генетска структура и се посебен вид, кој еволуирал од веќе постоечки видови на бактерии. Тоа е нешто кое е докажано, што значи е факт, а пред фактите и боговите молчеа нели?Да, да ми текиња на то најлонот, така?....
А то бактериите кои почнале да се ‘ранат со најлон:
1. Постоеле пред да биде синтетизиран најлонот?
2. Не постоеле пред да биде синтетизиран најлонот?
3. Почнале да постојат со почетокот на постоењето до најлонот?
4. Настанале така што некоја постојна бактерија или бактериски сој, почнале да се ‘ранат со најлон?
А што корист од тоа што ти ја знаеш религијата на џедаите?Пу пу, скраја да е.
Не се потчинувам на мајстори како Јода.
Инаку да ја знаеше позадината на оваа религија(да ја речеме) немаше толку сувопарно да ја искористиш во реченица.
Мораш прво да бидеш, за да потоа не бидеш.Најубаво е д ани кажеш што не си бил, така е помал списокот
Си бил и повторно си.Измеѓу си бил некој верник, макар да и сега си до некаде верник.Сум бил и атеист јас
Ама и тоа го снемало.
Ако две единки неможат да се спарат и да продуцираат потомство, тогаш не се повеќе ист вид.Ipsi тука и лежи проблемот на ТЕ.
Од постоечки вид настанал нов?!? Ама тоа според критериуми поставени од луѓето. Многу е веројатно да тој нов вид не е нов вид, туку веќе постоечки.
Проблемот на ТЕ е во веќе неодржливите дефиниции за вид, род итн..
Потребно е предефинирање на истите. Но пак ќе кажам никому не смета сето тоа и затоа си е статус кво работата, исто како и со религијата, никому не смета што милијарди луѓе сметаат дека Адам и Ева се првите луѓе.
ТЕ тврди дека човекот и мајмунот имаат заеднички дедо, а тоа пак повлекува нешто друго понатаму, иста фамилија, иста класа, ист ред итн... кое преќутно се изоставува.
Значи не е проблем систематизацијата, проблем е потеклото на видовото.
Систематизацијата е опиплива и видлива з апостоечките видови и со самото тоа прифатлива. Потеклот на истите постоечки видиови е теоретизирање, кое е подложно на скептицизам.
Ако јас и ти имаме заднички дедо, што сме ние двајца?
Koрист?А што корист од тоа што ти ја знаеш религијата на џедаите?
Одлично кажано.Мораш прво да бидеш, за да потоа не бидеш.
Процесот се вика живот(учење)
Со инает може вака да продолжиме до сто и една и назад. Јас ти изнесувам аргументи и примери, ти ми негираш.....и после самиот кажуваш дека со проста негација ништо не бивало.ТЕ не докажала ништо: ТЕ е, едноставно, воскреснат паганизам, исто како и теоријата за „големата експлозија„, со таа разлика што паганите веруваа „на збор„ а ТЕ и БИГ-БЕНГ-от се испразни философии, запакувани во сциентистичка амбалажа.
Ради убедливоста, нели, оти е повеќе од јасно дека „..пакувањето го продава производот...„.
А ти да не си педер па ме прашуваш како стојам на тоа поле
Одлично кажано.
Како стоиш на полето секс?
Или уште не си навлегол во учењето (животот) на тоа поле.
Да не сметаш дека прво треба да бидеш ебана страна, па после тоа да заклучиш дека е подобро за твојот пол да бидеш страната што ебе?
Ова од љубопитство околу животот, учењето итн...
Ова е човечки, не тинејџерски феномен. Луѓето се селективни и секогаш се под делузии на нивниот confirmation bias. Пример прашањето " Дали Бог е семоќен? " можат порационално да го контемплираат од прашањето " Дали девојка ми имала секс со татко ми минатата сабота? ".Не е ни нивна кривица. Скоро секој нормален човек го има тој ''атеист'' момент во животот. Добар дел од нас повеќе слушаат нешта поврзани со верувањата отколку што исражуваат со намера.
Е кога дојде оној момент да чуеш нешто,а недочуеш, па читаш нешто а не знаеш како да го читаш, го сваќаш буквално, покрај тоа што си просечно интелегентен, ќе се залепиш и после тешко дека некој дека ќе те разубеди. А сето тоа се случува кога си тазе, те до 18/20 години, или кога и да е, кога ќе помислиш дека си паметен, ќе те удри некој момент на некакво знаење, па мислиш си ги решил тајните на универзумот.
Разбирање е клучниот збор
Убо велиш: кој „еволурал„ (ај да речеме дека еволурал...) но од ВЕЌЕ ПОСТОЕЧКИ видови. Е ова е битното: значи, „еволираните„ бактерии, не настанале „онака„ и „инстантно„, туку и претходно (пред налјонот...) си битисувале.Тие бактерии имаат единствена генетска структура и се посебен вид, кој еволуирал од веќе постоечки видови на бактерии. .
Воа го прашуеш или го констатирашА ти да не си педер па ме прашуваш како стојам на тоа поле
Што знам, ова ти е втор пут да ме прашуеш такви глупи работи. Не сум склон на верување, затоа убаво те прашав.Воа го прашуеш или го констатираш