Законот на Телема

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Никогаш не знаеш кај оди патот, битно е да се оди, нели! Јас постојано велам, ние нудиме методи, вие не знам што велите за тоа. Сешто велите по се изгледа.
Треба да поминеш за да знаеш што е иницијација. Вака, да, глупост е. И неможе да се објасни. Не може во четири очи, не пак преку форум. Со вас не можеме да се разбериме за обични работи, не пак за нешто покомплексно.

Секоја заклетва носи обврски,ако ме мене прашувате. Ако обврските ве плашат, значи и животот ве плаши.;)
Не полагам заклетви на никого.....I am all alone.....
Не одам негде ако не знам каде води патот.
Животот не може да те плаши ако ти си животот уствари. ;)
Сите жедни по бесмртноста ќе поминат многу иницијации
додека не "сватат", дека патот до бесмртноста е патот на срцето.
На крај секогаш е народната со тиквите и рогатиот.
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 01:42 ---
Игорче дете, дојде зима а ти сеуште ја немаш прочитано Книгата на Законот...

Ццц, а вети...
Слаба меморија имаш младичу.
Пишав дека можеби ќе ја прочитам ;)
До душа почнав нешто, ама сите тие имиња.....
ми треба една недела за една страна, гугл ќе го експлоатирам многу, може у затвор да ме стават...не дај боже.
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 01:48 ---
Да прашам нешто, овој вашиов принц Алистер К. дали бил масон 33 степен?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
До душа почнав нешто, ама сите тие имиња.....
ми треба една недела за една страна, гугл ќе го експлоатирам многу, може у затвор да ме стават...не дај боже.
:pos:

Те разбирам, и мене ми беше како телефонски именик да читам. Плус, и многу Големи Букви има...

:icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не полагам заклетви на никого.....I am all alone.....
Не одам негде ако не знам каде води патот.
Животот не може да те плаши ако ти си животот уствари. ;)
Сите жедни по бесмртноста ќе поминат многу иницијации
додека не "сватат", дека патот до бесмртноста е патот на срцето.
На крај секогаш е народната со тиквите и рогатиот.
Да прашам нешто, овој вашиов принц Алистер К. дали бил масон 33 степен?
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. Никој не те присилува да одиш никаде ниту да даваш заклетви.
Заклетвата не се дава на некого... тоа го коментирав многу назад низ форумов, и нема да се повторувам.

За степените во масонеријата, дали бил не знам со сигурност да ти кажам. Не сум истражувал за да ти дадам точен одговор. Има податоци и дека бил, па има и контра податоци како не бил. Итн итн... но никогаш не сум се нафатил сериозно да прегледувам и пребарувам за некаков доказ. Небитно ми е тоа.

Ја читавте Книгата на Законот, и... Разбравте нешто? Барем нешто лично да ве засегна? Да се сложивте со некој стих? :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ја читавте Книгата на Законот, и... Разбравте нешто? Барем нешто лично да ве засегна? Да се сложивте со некој стих? :)
Јас да ти се пофалам :icon_lol:, Книгата на Законот беше првата книга што ја имам украдено во животот, пред некои 20 години, од тогашна Антикварница во Скопје...

:)

Бидејќи велат дека авторот на едно дело е секогаш горд кога некој ќе украде негова книга, на мене сигурно била горда некоја вонземска интелигенција...

:vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. Никој не те присилува да одиш никаде ниту да даваш заклетви.
Заклетвата не се дава на некого... тоа го коментирав многу назад низ форумов, и нема да се повторувам.

За степените во масонеријата, дали бил не знам со сигурност да ти кажам. Не сум истражувал за да ти дадам точен одговор. Има податоци и дека бил, па има и контра податоци како не бил. Итн итн... но никогаш не сум се нафатил сериозно да прегледувам и пребарувам за некаков доказ. Небитно ми е тоа.

Штом некој почне да ми листа имиња на богови, а посебно египетски, сумериски и т.н. одма у старт ми станува одвратно целото тоа четиво.
Друга работа е што сум строго против секаков вид на ритуали, магии и сл.
Тоа што би сакал да те прашам еве тебе лично е дали сте свесни за последиците од тоа на кого се(тука се вклучени демони и сл. :)) се повикувате?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Јас да ти се пофалам :icon_lol:, Книгата на Законот беше првата книга што ја имам украдено во животот, пред некои 20 години, од тогашна Антикварница во Скопје...
Во младоста си бил бунтовник без причина а ... ех ех ех :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Штом некој почне да ми листа имиња на богови, а посебно египетски, сумериски и т.н. одма у старт ми станува одвратно целото тоа четиво.
Друга работа е што сум строго против секаков вид на ритуали, магии и сл.
Тоа што би сакал да те прашам еве тебе лично е дали сте свесни за последиците од тоа на кого се(тука се вклучени демони и сл. :)) се повикувате?
Оди погоре, чекај еве ти линкот , мислам дека не си го разбрал како што треба коментарот.
Може да послужи и за ова прашање кое што го сметам за двосмислено или недобро напишано, но да појаснам.
НИЕ НЕ СЕ ПОВИКУВАМЕ НА ДЕМОНИ КАКО ДОКАЗ НА ВАЛИДНОСТА НА НАШИТЕ МЕТОДИ! Полека :)

Ти си против Животот значи :)
За мене Животот е еден бесконечен Ритуал.
Ти не го знаеш симболичниот јазик на Редот а се распрашуваш за „толку многу битни прашања“.Јас секако не мислам тоа да ве учам бидејќи и да сакам, се зависи од вас. Сите тие големи мали букви, запирки кај што не треба... итн итн. Тоа сами ќе си го направите ако имате волја(а немате :oops:) .
И јас сум против магија, но не и против магика. Но ти не ме читаш мене, или не ме разбираш. Што е магика? Назад низ форумот или земај книги во раце за да знаеш што мислиме под тоа магика, ритуал, инвокација итн итн.
Секој ги користи овие зборови, затоа и толку нејаснотии и секакви дефиниции.
Некој ако мисли да си игра со демони и мисли дека постојат, нека повели, јас не би си играл со нив, ако веќе постојат и се такви какви што се опишани :)

Сепак види го линкот и коментарот од „Законот е за Сите“ и пробај да разбереш нешто...
Чекаме друго прашање... :ROFLMAO:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Оди погоре, чекај еве ти линкот , мислам дека не си го разбрал како што треба коментарот.
Може да послужи и за ова прашање кое што го сметам за двосмислено или недобро напишано, но да појаснам.
НИЕ НЕ СЕ ПОВИКУВАМЕ НА ДЕМОНИ КАКО ДОКАЗ НА ВАЛИДНОСТА НА НАШИТЕ МЕТОДИ! Полека :)

Ти не го знаеш симболичниот јазик на Редот а се распрашуваш за „толку многу битни прашања“.Јас секако не мислам тоа да ве учам бидејќи и да сакам, се зависи од вас. Сите тие големи мали букви, запирки кај што не треба... итн итн. Тоа сами ќе си го направите ако имате волја(а немате :oops:) .
И јас сум против магија, но не и против магика. Но ти не ме читаш мене, или не ме разбираш. Што е магика? Назад низ форумот или земај книги во раце за да знаеш што мислиме под тоа магика, ритуал, инвокација итн итн.
Некој ако мисли да си игра со демони и мисли дека постојат, нека повели, јас не би си играл со нив, ако веќе постојат и се такви какви што се опишани :)

Сепак види го линкот и коментарот од „Законот е за Сите“ и пробај да разбереш нешто...
Не е ова за да ти одговорам на брза рака :)
А и не е лошо да се поспие малку....поздрав

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не е ова за да ти одговорам на брза рака :)
А и не е лошо да се поспие малку....поздрав
Утре ќе ме чека добар одговор!!! Чуствувам длабоко во сржта на... мојот топол чај! :)
Добра ноќ :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Утре ќе ме чека добар одговор!!! Чуствувам длабоко во сржта на... мојот топол чај! :)
Добра ноќ :)
Не се плаши, не јадам луѓе јас. :)

1. Had! The manifestation of Nuit.
5. Help me, o warrior lord of Thebes, in my unveiling before the Children of men!
7. Behold! it is revealed by Aiwass the minister of Hoor-paar-kraat.
8. The Khabs is in the Khu, not the Khu in the Khabs.
9. Worship then the Khabs, and behold my light shed over you!
10. Let my servants be few & secret: they shall rule the many & the known.
14. Above, the gemmed azure is
The naked splendour of Nuit;
She bends in ecstasy to kiss
The secret ardours of Hadit.
The winged globe, the starry blue,
Are mine, O Ankh-af-na-khonsu! .........

И така натаму и така натаму.

Дали си ти слуга на "некого" и за кај ти е ветено да владееш со многуте?
Какава симболика какви магики :) мали деца да бевме па да се лажевме. Цело време вртиш како киша око Крагуевца што би рекле некои.
Tуку ај од почеток, кој е тој воинот што треба да ти помогне?.....Amun да не е?
Кој е овој Aiwass и од каде му издиктира?
Ги има такви на кило, посебно во њу ејџ движењето.
Assended masters....ако не се лажам им е точниот назив.
Уствари се битија заглавени во "астралниот свет".
The House of Khabs.....
Oвој Кроули бил следбеник на Christian Rosenkreutz, од таму и Khabs(гробот на основачот Rosenkreutz).
Моја претпоставка е дека бил rosicrucian, не мора да биде точна. Како и да е не е предмет на мој интерес во секој случај.
Ти го раскажав мојот почеток на читање на овој, такозвани закон. Да не навлегувам во делот со египетските богови.....Нуит и тн.
А за мене од богови до демони тенка е линијата, уствари цврсто сум убеден дека мноштвото од боговите што се слават се уствари демони.
Затоа пази на кого се клањаш, уствари нема враќање назад....незнам што да ти кажам.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се плаши, не јадам луѓе јас. :)

1. Had! The manifestation of Nuit.
5. Help me, o warrior lord of Thebes, in my unveiling before the Children of men!
7. Behold! it is revealed by Aiwass the minister of Hoor-paar-kraat.
8. The Khabs is in the Khu, not the Khu in the Khabs.
9. Worship then the Khabs, and behold my light shed over you!
10. Let my servants be few & secret: they shall rule the many & the known.
14. Above, the gemmed azure is
The naked splendour of Nuit;
She bends in ecstasy to kiss
The secret ardours of Hadit.
The winged globe, the starry blue,
Are mine, O Ankh-af-na-khonsu! .........

И така натаму и така натаму.

Дали си ти слуга на "некого" и за кај ти е ветено да владееш со многуте?
Какава симболика какви магики :) мали деца да бевме па да се лажевме. Цело време вртиш како киша око Крагуевца што би рекле некои.
Tуку ај од почеток, кој е тој воинот што треба да ти помогне?.....Amun да не е?
Кој е овој Aiwass и од каде му издиктира?
Ги има такви на кило, посебно во њу ејџ движењето.
Assended masters....ако не се лажам им е точниот назив.
Уствари се битија заглавени во "астралниот свет".
The House of Khabs.....
Oвој Кроули бил следбеник на Christian Rosenkreutz, од таму и Khabs(гробот на основачот Rosenkreutz).
Моја претпоставка е дека бил rosicrucian, не мора да биде точна. Како и да е не е предмет на мој интерес во секој случај.
Ти го раскажав мојот почеток на читање на овој, такозвани закон. Да не навлегувам во делот со египетските богови.....Нуит и тн.
А за мене од богови до демони тенка е линијата, уствари цврсто сум убеден дека мноштвото од боговите што се слават се уствари демони.
Затоа пази на кого се клањаш, уствари нема враќање назад....незнам што да ти кажам.
bodhi,,,,,, nikako ne mi e jasno.....kako mozes da "gubish" vreme na citane sekakvi knigi......KNIGA NA ZAKONOT...gluposti....
kazi im prvo da gi naucat zakonite na prirodata....se drugo e"luk i voda".....troshenje vreme......
neka naucat prvo kako funcionira covekot pa posle neka "davaat" zakoni.....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
bodhi,,,,,, nikako ne mi e jasno.....kako mozes da "gubish" vreme na citane sekakvi knigi......KNIGA NA ZAKONOT...gluposti....
kazi im prvo da gi naucat zakonite na prirodata....se drugo e"luk i voda".....troshenje vreme......
И мене не ми е јасно како некој може да кисне на тема за која тврди дека е глупост. А предходно на најобични прашања кои него го тангираа и очигледно навредија, кука и плаче како го масирале.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Читање на било каква литература не е губење време. Од се може да се научи нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom