Вратари

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Се расправате за глупост, газдата на дискотеката како приватен објект има право да пушти кого сака и да не пушти кого не сака. Нема што некој да се буни. Не ве пуштат некаде не одите таму.

Мене ме пуштат секаде ама и кога би се случило да ме застанат може да почекам 5 мин да пробам пак ама ако не бива ќе се завртам и ќе си одам на друго место а нема да го молам или да му се силам на вратарот. Негова работа е да прави селекција за која добил упатство од газдата.

Инаку селекција прават и во други земји да не си помисли некој само кај нас не пуштаат по дискотеки.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Вратар е човек со тридигитален број на килажа во комбинација со дводигитален број на интелегенција.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Русиве на пример, хаце до јаја :icon_mrgr:
http://www.youtube.com/watch?v=n2es9XoDe70&oref
Абе хаце ама си го добиле на крај, едно е да бркаш некој што сака со сила да влезе у диско и ти прај проблем а друго да го скршиш од ќотек ко овие :icon_mrgr:.

Во споредба со нив нашите се цвеќиња :D.

Види ги првите два коментара на ова видео, истите луѓе се и некој очигледно им запамтил :D.

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
Другар, дали некогаш си бил во дискотека вон Македонија (Балкан)?
Едно е да гледаш на телевизија а друго е да си таму. Јас на пример сум бил во Бугарија и во Грција.
Абе балканов нешто да не се смалил или јас не сум во тек со работиве???
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 18:32 ---
е ама и кога би се случило да ме застанат може да почекам 5 мин да пробам пак ....
А зошто мислиш дека би се сменил ставот на тие на врата во рок од 5 мин. ??
Епа ради тоа "пробување пак" си го добиле момците

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
А зошто мислиш дека би се сменил ставот на тие на врата во рок од 5 мин. ??
Епа ради тоа "пробување пак" си го добиле момците
Не мислам ништо, реков и претходно мене не ме застануваат така да што би правел е чиста теорија. Најверојатно ќе се завртам и ќе идам на друго место под услов дел од друштвото да не е веќе внатре.

Се случи неколку пати ние влеговме дел од друштвото останаа надвор пробаа неколку пати, не ги пуштија излеговме сите и отидовме на друго место.

Нема голема филозофија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ќе викниш полиција, како што те учат на курс за вратари, ако некогаш бил тој таму,државата има закони а и професијата вратар има некој работи кој тие треба да ги почитуваат

Чекај малце, а ако викнеш полиција ќе ги избркаат тие што пробуваат да влезат или?

Малце им беше на тие што пробаа да влезат во Балет, 16 пати пробуваа да напињаат, отвараа врати, и мафтаа со раце накај вратарите па после си попија по некој удар, требаше 5 минути да ги тепаат!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Се расправате за глупост, газдата на дискотеката како приватен објект има право да пушти кого сака и да не пушти кого не сака. Нема што некој да се буни. Не ве пуштат некаде не одите таму.

Мене ме пуштат секаде ама и кога би се случило да ме застанат може да почекам 5 мин да пробам пак ама ако не бива ќе се завртам и ќе си одам на друго место а нема да го молам или да му се силам на вратарот. Негова работа е да прави селекција за која добил упатство од газдата.

Инаку селекција прават и во други земји да не си помисли некој само кај нас не пуштаат по дискотеки.
Не сум сигурен баш дека е приватен објект . Појди од фактот дека се забрани пушењето во сите јавни објекти што де факто и дискотеката ја прави за јавен објект,пошто нели и таму е забрането.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
43
Не сум сигурен баш дека е приватен објект . Појди од фактот дека се забрани пушењето во сите јавни објекти што де факто и дискотеката ја прави за јавен објект,пошто нели и таму е забрането.
loophole vo zakonot? :)

ne sum siguren ali mislam deka ima razlika megju "javni objekti" i "objekti od javen karakter"

Ednovo demek pripagja na javnosta kao spomenici i slichno, a drugovo e kade shto javnosta ima pravo da se sobira ali ne i pripagja....
Nekoj pravnik mozhda mozhe toa podobro da go objasni :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Негова е дискотеката и од него си зависи кого ќе пушти, дали ја купил или изнајмил сеедно, државата нема донесено закон дека секој што сака смее да влезе додека за пушење има закон.

Да не идеме сеа у цепидлачење, чим не те пушта вратарот исто ко газдата да не те пушта, или си одиш или пробуваш на сила или ќе чекаш да се смилостиви па да те пушти.

Мене ми е ова смешно толку зборење што некаде не те пуштиле, банална работа.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
loophole vo zakonot? :)

ne sum siguren ali mislam deka ima razlika megju "javni objekti" i "objekti od javen karakter"

Ednovo demek pripagja na javnosta kao spomenici i slichno, a drugovo e kade shto javnosta ima pravo da se sobira ali ne i pripagja....
Nekoj pravnik mozhda mozhe toa podobro da go objasni :)
сега видов дека се сместени во категоријата - угостителски објекти ,и единствена одредба околу влезот е дека е забранет за лица под 18 години(што требало да е истакнато на табла) . Што значи дека за сите останати лица ,влезот е слободен и смеат да станат корисници на тој објект. Се разбира доколку немат приватна забава.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 03:07 ---
Негова е дискотеката и од него си зависи кого ќе пушти, дали ја купил или изнајмил сеедно, државата нема донесено закон дека секој што сака смее да влезе додека за пушење има закон.

Да не идеме сеа у цепидлачење, чим не те пушта вратарот исто ко газдата да не те пушта, или си одиш или пробуваш на сила или ќе чекаш да се смилостиви па да те пушти.

Мене ми е ова смешно толку зборење што некаде не те пуштиле, банална работа.
Не е зборење туку дискутирање и разменување на ставови друже :) . Штом нешто не е законски(или во правилникот) пропишано а тоа го прави некој, значи е кршење на моите права :icon_lol: .

А што е до мене , ако од некаде ме вратат(поради банални причини а не ако било исполнето местото) ,и сум им непожелен гостин-корисник на нивните услуги , јас таму повеќе неодам .

Него што ми текна , кога има заштита на корисниците од типот на АЕК ,зошто немат и за дискотекиве на пример :icon_lol: ?
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 03:14 ---
и еден голем офтопик - видете го членот 55
http://www.ohrid.gov.mk/AdministracijaOpstina/Sektorzaturizamilokalenekonoskirazvoj/tekovnidokumenti/Zakon_za_ugostitelska_dejnost.pdf

:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom