Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Посебно ми се бендиса говорот што го одржа малиот. Онака покажа квалитети на форумски познавач на состојбите во тој спорт а и доста морални дилеми разрешуваше по пат. Геније. :)

Нормално дека зависи од расположението, колку и да не сакаме да признаеме, моментот е многу битен.

Па еве Мац со прашањата од типот на тие во LOST зошто смоуки беше црн.
Еве, ајде кинезот беше нафуран дека имаше статус на најјак програмер а тоа го имаше докажано со непобедливата креација Zeus. Му беше еректирано егото. Ќе ја подобри ова оценката? :D

Па еве Мац со прашањата од типот на тие во LOST зошто смоуки беше црн.
Еве, ајде кинезот беше нафуран дека имаше статус на најјак програмер а тоа го имаше докажано со непобедливата креација Zeus. Му беше еректирано егото. Ќе ја подобри ова оценката? :D

NO!

Тоа е бе вот, икс фактор во филмот, може да е глуп, ама да биде интересен.

Овој кај глуп, па и досаден. И од што е досаден, почнуваш да се прашуваш прашања за нелогичностите во филмот, па ти станува потапа, па и уште потапа.

Затоа и реков, да имаше акција, fuck the story, да имаше приказна, fuck the action, овој што има? Жими еден Хју Џекмен, кој и така не глуми асално.

И во Star Wars никогаш не дознаваме што точно е the force, ама кој го боли кур, има акција, приказна, напнатост. Овде во првиот дел од филмот знаеш што ќе се случи (ќе му го згазат роботот), во вториот дел знаеш дека ќе згази он све. Нема изненадувања, нема јака акција, нема ништо. : )

П.с. Секогаш ги гледам во исто расположение филмовите!

Dosta hejtate be, ebave. Pa uste i kriteriumite vi se krenati ko bozem da ste sednati da go gledate Matrix.

Filmov ne e za dvdrip. Da go gledavte vo kino, so 30-40 drugi, kade sto poradi smeenje i zafrkavanje ke gi propustevte dosadnite sceni drug muabet ke bese. Ne e ova film kade sto ostava mesto da se baraat nelogichnosti (ako voopsto gi imase, ne deka e DOBAR film, tuku deka e prost vo toj smisol) ili plot holes.

Akcija imase Mac, jas ne znam sto si gledal ti i sto podrazbiras pod zborot "akcija". Story nemase, t.e. se obidoa ama bese tapa. Wolverine znae da glumi, aman veke, za tebe samo Bred Pit znae...

Filmov za zhanrot svoj e okej. 6/10. Duri i 5.5/10 zatoa shto strashno od takt me vadese detevo koga igrashe.

ama ja zapnavte za Real Steel...pa filmot e praven za decinja i nema pretenzii za poveke,producentite si ja znaat rabotata,zavrshija rabota i gi sobraa parite.Jackman odlicno odglumi za potrebite na filmot,maliot isto taka.Pa rezervnoto ime na filmot e Rocky with robots for children.Extra predboziken film za polnenje blagajni..

Dosta hejtate be, ebave. Pa uste i kriteriumite vi se krenati ko bozem da ste sednati da go gledate Matrix.

Filmov ne e za dvdrip. Da go gledavte vo kino, so 30-40 drugi, kade sto poradi smeenje i zafrkavanje ke gi propustevte dosadnite sceni drug muabet ke bese. Ne e ova film kade sto ostava mesto da se baraat nelogichnosti (ako voopsto gi imase, ne deka e DOBAR film, tuku deka e prost vo toj smisol) ili plot holes.

Akcija imase Mac, jas ne znam sto si gledal ti i sto podrazbiras pod zborot "akcija". Story nemase, t.e. se obidoa ama bese tapa. Wolverine znae da glumi, aman veke, za tebe samo Bred Pit znae...

Filmov za zhanrot svoj e okej. 6/10. Duri i 5.5/10 zatoa shto strashno od takt me vadese detevo koga igrashe.

Како бе не е филм што остава нелогичности?

Ако роботот беше sparring bot, тогаш како маваше толку јаки удари?

Нели требаше да трпи многу, а да пие малце удари...ти изглеа со девојка си глеал па не си обрнал внимание на филмот. :)

Како бе не е филм што остава нелогичности?

Ако роботот беше sparring bot, тогаш како маваше толку јаки удари?

Нели требаше да трпи многу, а да пие малце удари...ти изглеа со девојка си глеал па не си обрнал внимание на филмот. :)
Нели го истренираја? :pos:
Робот тренирал па после знаел како да мава силно ....
Мал милион нелогичности има во филмов , ама ме мрзи да тупам овде, за најтупаџија ќе ме проглассат :pos:

Интересна информација

http://litreactor.com/columns/the-10-best-book-to-movie-casting-decisions

Сега дознав дека е направена екранизација на прекрасниот роман од Мураками Норвешка Шума:vozbud:, одам да разбарам по торенти некоја добра снимка.

За Интернистава да спомнам дека саундракот е направен од Џони Гринвуд.

И Norwegian Wood од Битлси... барем што е до музика топ ќе биде :)

И Norwegian Wood од Битлси... барем што е до музика топ ќе биде :)

Не знам дали го имаш читано романот но токму таа песна е инспирација за насловот на новелата, сега видов во имбд рејтингот на филмов вика 6.5 од 10 што и не мора ништо да значи. Го има кај братучедиве од исток на замунда инаку :D

http://www.imdb.com/title/tt1270842/

Да читнав нешто пред некое време ама не сакав да навлегувам заради спојлери. Ќе видам откако ќе го изгледам филмот, кај да е за една недела ќе биде. Пиши ти кога ќе го гледаш дали го бива...

Еден мал, скромен јубилеј... Море кој мал, не е мал.
На денешен ден пред 3 години станав модератор на Филм и Тв.
Многу брзо ми поминаа... Пребрзо.
Последнава година не ни се сеќавам да сум избришал некое мислење, ако да тогаш извинете, а најмногу се извинувам за тоа што го форсирав The Hurt Locker еднаш многу одамна... Еве користам прилика повторно да ви го препорачам филмот. :icon_lol:
:гик:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom