Романови

• Креатор на темата Креатор на темата alek_95
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
Анастасија Николаевна Романова (руски: Великаја Кнјажна Анастасија Николаевна Романова) (родена на 5 јуни 1901 во Петерхоф - починала ноќта на 16 спроти 17 јули 1917 во Екатеринбург) била најмладата ќерка на Николај II, последниот руски цар. Анастасија била помлада сестра на Големата кнегиња Олга, големата кнегиња Татјана и големата кнегиња Марија. Била постара сестра на престолонаследникот на рускиот трон Алексеј Николаевич. Се претпоставува дека ја убиле болшевиците на 17 јули 1918 година заедно со целото нејзино семејство. Сепак, постојано кружеле гласини дека таа успеала да побегнe. Неколку жени тврделе дека всушност тие се Анастасија. Најпозната од нив била Ана Андерсон, чие тело е кремирано во 1984 год. Неколку луѓе, кои ја познавале вистинската Анастасија ги поддржале тврдењата дека Ана Андерсон е Анастасија, но со ДНК тестирање на остатоците од Ана Андерсон во 1994 год. се покажало дека таа не е Анастасија.
Ова е од Википедија, има и многу руски форуми за мистеријата на царското семејство Романови, посебно за Анастазија.

А што е со Распутин? Во реалниот живот не постоел?

да не го гледаше синоќа документарецот на NationalGeo?:)

Ух, кажи ми го името.
Многу сум заинтересирана за Романови. Цртаноти ми е омилен :)
Кога ептен одамна бев во Бугарија на одмор моиве ми купија еден детски роман, се вика Принцеза Анастасија, мислам дека пистаелката е Шерон Стјуарт. Фантазија е приказната ама се фокусира околу кралското семејство. Од тогаш многу се интересирам за нив.

Ух, кажи ми го името.
Многу сум заинтересирана за Романови. Цртаноти ми е омилен :)
Кога ептен одамна бев во Бугарија на одмор моиве ми купија еден детски роман, се вика Принцеза Анастасија, мислам дека пистаелката е Шерон Стјуарт. Фантазија е приказната ама се фокусира околу кралското семејство. Од тогаш многу се интересирам за нив.
http://natgeotv.com.au/tv/history's-secrets/episodes.aspx?series=1
епизода 5,ако ја имаш NationalGeographic гледај ќе го емитуваат сигурно барем уште еднаш,дел од серијалот History Secrets е.

Прво Среќна Божиќ (ние славиме Богојавление), незнам што сте гледале, но од многу години во бугарија се знае дека Анастасија Николаев Романова со својот брат се спасува во Бугарија и живеат и умираат овде. Коските им се пронајдени ископани амаРусите не сакаат ДНК да се прави за нив тоа е затворена страница.Царевич умира1930 (бил болен) а таа умира 1954 во селото габарево, тука се преставува како Елеонора Албертова Кругер

Распутин...да да бил нешто као доктор во царствово,поточно учествувал пред да дојде кај нив во нешто као секта (не ме факајте за збор за ова) во Сибирија,наречени Хлисти,така и слушнале за него во Сант Петерсбург....се дружел интимно со кралицата,брадата му била со остатоци од храна,смрдел на коза,али жените го рачунале за многу атрактивен и очарователен :D
Тој му пратил писмо на цар Николај(татко на Ања и остала фамилија) кога бил надвор од Русија дека сето тоа ке да заврши на лошо,штета што Распутин бил баш,баш болен за да ги преземе било што...Николај од друга страна,за време на немирите станал многу популарен.Лугето слушнале за него,бил прилично срамежлив при држење на говори,а Александра,дури еден историчар во документарец ја нарече глупа кучка... и цела негова фимилија биле турбо суеверни :)) Воопшто,во тој период,цело источно царство е занесено по мистицизмот...Во тој период се извртеле многу приказни,дали некој останал жив од Романовиве,се претпоставува дека е Анастасија,има интересни докази,ама и многу противречни толкувањa и приказни за целава оваа ситуација...

ПрвоСреќнаБожиќ(ниеславимеБогојавление),незнамшто стегледале, но одмногу години вобугаријасе знаедекаАнастасијаНиколаевРомановасо својот братсе спасуваво Бугарија иживеат иумираатовде.Коскитеимсе пронајдениископаниамаРуситене сакаатДНКдасе правиза нив тоа езатворенастраница.Царевичумира1930(билболен)а тааумира1954во селотогабарево, тука се преставува како ЕлеонораАлбертоваКругер
А од каде па ти си толку сигурен дека таа е Анастасија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom