Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Нема везе тоа.
Кинеските ресторани се познати по тоа што воопшто не им се чисти кујните, не се сметаат баш како пример за чистота и уредност. Инаку, да, храната е вкусна, ама треба многу да се внимава во кој ресторан одиш. Кај нас во Македонија и нема баш многу кинески ресторан, но ако одиш некаде надвор никако не седнувај во првиот кинески што ќе го видиш освен ако не е некој ептен фенси кој мора да биде чист :) Просечните кинески ресторани се, well, гнаси :sick:
Он - кинеските специјалитети се вкусни, ако се кинески не мора да значи дека имаат инсекти и кучиња и мачиња :cautious: Слатко-кисело свинско/пилешко, spring rolls, пржениот ориз... :pipi:

пржена риба со жива глава:eek:
рибата испржена во фритеза,но главата сеуште трза и така сервирана си ја добиваш на маса:mad:

Ај јас да разјаснам еднаш засекогаш!
Кучињата НЕ СЕ дел од кинеската кујна.
Кучињата се дел од корејската кујна.
Во Кина кучиња се јадат само по корејски ресторани, не во кинески.
За мачки не знам.

пржена риба со жива глава:eek:
рибата испржена во фритеза,но главата сеуште трза и така сервирана си ја добиваш на маса:mad:

Рефлексни се мрдањата на рибата. Таа е мртва, но мрда по рефлекс. И кај трупот на човекот по смртта можат да се јават вакви мрдања најчесто на екстремитетите.

Рефлексни се мрдањата на рибата. Таа е мртва, но мрда по рефлекс. И кај трупот на човекот по смртта можат да се јават вакви мрдања најчесто на екстремитетите.
Одвратно

Имам јадено слатко кисело пилешко во кинескиот „Star Ocean“. Многу е убаво :)

Имам јадено слатко кисело пилешко во кинескиот „Star Ocean“. Многу е убаво :)
Јас некни порачав луто пилешко со кикиритки и беше најгрозното нешто што го пробав. А толку ме убеди келнерот дека е исто како лутото, само ова испадна дека има тон зачини и состојки што не се вкусни. Интересно е во кинеската кујна што и да има расипано нешто, не можиш да го сетиш од многуте вкусови што ги има, едно јадење е и кисело, благо, солено, горчливо, луто , плаво, грдо, варено, пржено, печено сервирано...

Сите викаат дека била вкусна кинеската храна, ама јас никогаш не би пробал кинеска храна , поточно кажано инсекти, кучинња мачиња и сл..
имаш пилешко,имаш од патка,морска храна,пржени банани со мед и кугла сладолед со вкус на ванила ммммм

човеќе колку најчудни јадења и специјалитети имаат на цел свет тоа е жиуво чудо. ти даваат специјалитетти од типот недоварн стек испржен зачинет со мед и млеко.. мислам можда за нив е океј али ова е европа поточно балкан. кај сме ние навикнати на такво нешто? еднаш гледав едно видео брзо готвење на кинески начим мислам. фатија змија и ебаа матер за 5 мин ти ја сервира а таа сеуште мрда т.е расечена е на парчиња али мускулите сеуште мрдаат. замисли вакво нешто да ти сервираат на маса. попрво би платил да НЕ ми ности такво нешто. ако го најдам клипот ке го постирам

го најдов клипот со змијата + риба со неиспржена глава ЛОЛ

:sick:
популарен на американскиот пазар- конзервиран свински мозок во млечен сос
pork1.jpg

:sick:
популарен на американскиот пазар- конзервиран свински мозок во млечен сос
pork1.jpg

За конзервиран прв пат слушам, ама знам дека се јади и тоа редовно.

Сум јадел телешки, и јагнешки, кога се коли теле, од главата нормално сварена се вади мозокот,кој не пробал нека проба, највкусното нешто што го пробал во животот ќе му биде.

За конзервиран прв пат слушам, ама знам дека се јади и тоа редовно.

Сум јадел телешки, и јагнешки, кога се коли теле, од главата нормално сварена се вади мозокот,кој не пробал нека проба, највкусното нешто што го пробал во животот ќе му биде.
телешки ДА
но свински??!!:eek:
pork2.jpg

pork4.jpg

кој ѓаол ме натера да кликнам на темава... ми го згадивте животот и сеа и несквик ми е шубе да си згреам
А МИ СЕ ЈАДЕШЕ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom