Најдобра PC игра за 2011та година

Најдобра PC игра за 2011та година

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Brink е каша-попара од гејмплејот на MW3, класите од BF3 и паркур движењето од Mirror's Edge. И играта е fail.
Во Бринк нема ништо од Работ на огледалото. Има малку скокање и тоа е тоа незнам зошто воопшто и се споредуваат. Со MW гелам малку од изгледот џоа еј реалистични оружја па избор на оружја и додатоци. Ама за да отепаш некој треба да исторошиш 20 куршуми во него ко во ТФ2 или кантер, а не 3 ко во MW1. Ја имаш играно? Знам јас климава е на почетокот ама после се влегува во играта.

FIFA 12 годинава имаше прилично многу позитивни реакции, и ко што гледам за неа гласале повеќе луѓе отколку што гласале за Portal 2.
Што и' фали на Brotherhood за да не биде овде?
MW3 за најдобра игра? U CRAZY?!?!
Епа ако може фифа може е МВ3 оти и таа ќе *доста* гласови.

И во филм и тв е таков bibil, uwe boll.. па сега вие видете. :icon_lol:

Не станува збор за најкреативна, туку најдобра, шокур ако е уште едно клише конспираси пукање или уште една игра за коли, ако е визуелно фантастична, заразно игрлива и слично, не гледам проблем да е номинирана.

Денес ја пробав иначе Dead Island, интересно. :)
Знаеш дека годинава прошарав низ 100тина различни наслови. Исчитав незнам колку страници за медиумов (книга и пол, рецензии, статии итн.) и потрошов денови размислувајќи за него.
Добро знам за што станува збор.

Brink ? Сериозно ?

И се избира за игра на форумот, чим има толку гласови за фифа значи заслужува да се најде на анкета. А за инди игрите треба посебна анкета, неможеш да ги споредуваш со AAA игри.

Абе јас сакам да има реален, демократски и што можи пообјективен избор. Ете не бршете ама додадете ги тие што заслужуваат. Е сеа модераториве се послабо активни.

Brink ? Сериозно ?

И се избира за игра на форумот, чим има толку гласови за фифа значи заслужува да се најде на анкета. А за инди игрите треба посебна анкета, неможеш да ги споредуваш со AAA игри.
Сериозно.

Значи вака сеа мојата КОЗА на годинава воопшто не е ниту меѓу понудените ниту меѓу тие што ги предложив. Ама ете избираме ВИСОКОБУЏЕТНА не дека тоа значи нешто, па јас дадов додадтни пределози за изборот, а да гласам нема оти треба (скоро) сите да ги изиграм. Значи јас не викам клај те ги моите инди туку ставете ги тие високобуџетци за кои има смисла да стојат.
А пример дека високо и ниско може да се споредуваат ти се оскарите. Главната наградада ја зеле ефтини филмови како American Beauty или Slumdog Milionaire но и скапи како Lord od the rings 3, Godfather и сл. Може да научиме нешто и од нив.

Deus Ex: Human Revolution.. мој фаворит... од предложените... другоно ко да го нема на листата..

Crysis 2 ..тешко срање

... Fifa 12 ... односно ФИФА у којзнае кое издание, абе упм ... што има ново у таа игра, фудбал е фудбал...
... ме чуди како на листава ја нема Freecell.. убедливо најиграната игра со години..:D
.. и зошто ја нема S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat.. pa lani ja isfrlivte od spisokot со оправдание не била официјално излезена... ај овојпат се воздржав да не направам циркус ко лани.
..кај е бе POSTAL 3....
кај е Serious Sam 3...
... абе изборот на предлозите е упм... нек си игра кој што му се свиѓа ... неоти ако некоја овде биде избрана мене обавезно ќе ми се допаѓа... онаа што води со 24% немам никаква намера да ја играм а на Бетмен неќам ни името да и го спомнам...

.. и зошто ја нема S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat.. pa lani ja isfrlivte od spisokot со оправдание не била официјално излезена... ај овојпат се воздржав да не направам циркус ко лани.

Грешка си, CoP беше 2009та исфрлена од изборот бидејќи не беше официјално излезена. А излезе официјално во цел свет во 2010та.

Накратко

Еве што е вишок
ФИФА - имитација на друга игра
АссАсс - АЦ2.75 кој на сите им е скурчен
Battlefield 3 SP - onrails имитација на филм со клише приказна. MP да стои како посебно.
DiRT 3 евентуално - уште една игра со коли. мех.
Бетмен - оти никој ни Б нема речено овдека. А и на странски сајтови и форуми е слабо споменувана. Има тепање, што да е, сме виделе тепање. Добра, лоша, нема гласачи.

Што може да се додаде
L.A Noire. оти пробаа да направат нешто поинакво
Alice Madness - епа оти Алиса е луда. Ликот мислам, играта... шознам може да се споредува со некои од насловите инаку и таа е горе долу тепање.
Brink - ако се внесиш доволно и доро го совладаш системот, можеби и најдобриот т.е. најзадволитетен и исполнувачки екипен (мултиплеер) шутер годинава. зависи до играчот
Bulletstorm - го фалеа шутерчево, шознам. Сигурно подобро од BF i MW3 SP.
Hard Reset - исто, ама овде слабо се играше.
Rage - слично.

Може да се разгледа нешто и од Dragon Age II, Dead Islands, Trackmania 2 Canyon, Sonic Generations. (оваа последнава е високобуџетна а не е шутер или ЕрПеГе аха)

Једино ако ги внесеме LA Noire (јесда што ако пробале нешто ново, не ја бива и никој од овде не може да ја игра на ПЦ, не па да гласа), а и Bulletstorm иако нема шанси да добие доволно гласови - бидејќи е можен само еден глас, сумњам дека би ја избрал некој.

Ова е форумски избор, форумџиите играат мејнстрим игри. Нема поента да се стават 50 игри и на крај 45 од нив да завршат со по еден глас.

Додадов уште една опција во анкетата - Друга, ќе наведам.

Па, кој сака, нека изволи.

Грешка си, CoP беше 2009та исфрлена од изборот бидејќи не беше официјално излезена. А излезе официјално во цел свет во 2010та.
упс грешка... аууууу... зар толку брзо пројде времето...:D

Might and Magic Heroes VI ми е најинтересна од игриве од 2011-та. Едино што ме нервира е глупиот FPS-drop кога се мрда маусот, ама ако се прогледа низ прсти на bug-овите - многу добра игра е.

Каква е оваа анкета без Mw3 и без НБА 2к12 ? Без овие две игри јас не можам да живеам, mw3 24/7 online а нба 2к12 my player се кинам.

Каква е оваа анкета без Mw3 и без НБА 2к12 ? Без овие две игри јас не можам да живеам, mw3 24/7 online а нба 2к12 my player се кинам.

Очигледно само ти не можеш да живееш без MW3. Ова е убедливо најлоша CoD до сега, а тоа го покажува и metascore-от на играта. Не се сеќавам некоја CoD да добила толку низок скор до сега. Изгледа конечно се свестија сите дека Activison ја сервира истата игра више 5 години, со додадена сингл плеер кампања од 4-6 саати.

Очигледно само ти не можеш да живееш без MW3. Ова е убедливо најлоша CoD до сега, а тоа го покажува и metascore-от на играта. Не се сеќавам некоја CoD да добила толку низок скор до сега. Изгледа конечно се свестија сите дека Activison ја сервира истата игра више 5 години, со додадена сингл плеер кампања од 4-6 саати.
тука пишува за 2011.. Мене омилена игра ми е блек опс и плус како прво не е лоша играта за луѓе како мене и тебе мислам дека ти не купуваш на оригинал, а ни јас и практично не ме боли к*р дали внеле нешто револуционерно ново се додека ми е најинтересната игра што можам да ја играм...

тука пишува за 2011.. Мене омилена игра ми е блек опс и плус како прво не е лоша играта за луѓе како мене и тебе мислам дека ти не купуваш на оригинал, а ни јас и практично не ме боли к*р дали внеле нешто револуционерно ново се додека ми е најинтересната игра што можам да ја играм...

Грешка си, купувам оригинали. И Modern Warfare 3 никогаш не би ја купил, бидејќи сметам дека играта е тешко говно. Ниедна Call of Duty не би купил.

Инаку гласав за единствената игра што ја имам купено од тие што се на листата. Штом сум сметал дека таа е единствената која вреди да се купи, значи мојот глас за неа е оправдан.

Грешка си, купувам оригинали. И Modern Warfare 3 никогаш не би ја купил, бидејќи сметам дека играта е тешко говно. Ниедна Call of Duty не би купил.

Инаку гласав за единствената игра што ја имам купено од тие што се на листата. Штом сум сметал дека таа е единствената која вреди да се купи, значи мојот глас за неа е оправдан.
да ти кажам право јас би ја купил и на оригинал дека ми се допаѓа и решив да ја купам,сега сум во австрија и за хбох ќе ја купам утре од гејмстоп. Ја играм и од сите другари што ја играат со мене добивам позитивни критики а рачунај они живеат во канада и не сакаа да ја купат мw3 додека јас не ги натерав...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom